RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Tulun..motor tak boleh start!!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
atan RS
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 10
Join date : 2010-07-31
Location : Saujana Putra

PostSubject: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 20, 2010 12:18 am

Heloo bro-bro otai, semi otai..& segala2 otai rs125. Gua nak minta tolong mintak pendapat lu orang semua ar..motor gua x leh start ar..api plug x dak ar..camner nak buat ek?? gua dah buntu ar..motor gua dok tersepok jer x jalan, hati gua panas jer x leh bakar jalan. Apa yg gua perlu buat ar.gua dah check wiring,satu body gua dah check tapi x dpt kesan apa2 scratch ar.....
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 20, 2010 8:33 am

Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 20, 2010 3:42 pm

wire short tayar tuuu...........

_________________
Back to top Go down
View user profile
birdie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 43
Join date : 2008-09-15
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 21, 2010 1:14 pm

tuka 250 je lah bang....tak byk problem..hehehehehehee
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 21, 2010 1:41 pm

Aku serahkan kat chip... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 21, 2010 2:38 pm

birdie wrote:
tuka 250 je lah bang....tak byk problem..hehehehehehee
ye keeeeeeeeeeeeeeeee?????? scratch

bukan ke 250 ko yg paling byk prob & tukar2 barang?


_________________
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 21, 2010 2:53 pm

hah kan dah.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
birdie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 43
Join date : 2008-09-15
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 21, 2010 5:21 pm

Quote :
ye keeeeeeeeeeeeeeeee?????? scratch

bukan ke 250 ko yg paling byk prob & tukar2 barang?


.....tu bukan ada problem........
cuma nak tuka dgn yg baru jer..... Cool
dn yg baru pun tkde stok ...gunalah yg mana sempat....wakakakakaka

chip.. bagilah semangat pada yg nak angkat 250....
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Sat Oct 23, 2010 1:33 pm

Apa kate antar kat memane tmpt yg bertauliah.
Aka:kedai chip ke, keong ke klu dah try sendiri msh x dpt gak.

CHIP AZ..brg dah sampai dah dr uk. Nnt sabtu dpn cuti saya pegi kedai yer....
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Mon Oct 25, 2010 11:18 pm

buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Tue Oct 26, 2010 11:20 am

mallosi86 wrote:
buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....
perghhhhhhhh!!! jauh tu tolak...
sure betis ko dh besar & ketul2 dh mcm betis cip wan....
tkyah main beskal pun hanya perlu tolak muto aje...

_________________
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Tue Oct 26, 2010 2:13 pm

mallosi86 wrote:
buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....
ni la masalah bila x nk chck sndri dulu..
Back to top Go down
View user profile
birdie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 43
Join date : 2008-09-15
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Tue Oct 26, 2010 10:16 pm

mallosi86 wrote:
buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....


Yang ringan sama di jinjing yg berat sama di pikul....
ride ramai-ramai, moto problem sorang-sorang
hehehehe....aprilians semua kan very helpful & friendly....... tolong menolong waktu member susah dah jadi satu tanggungjawab....... betul tak chip Az ....
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 12:13 am

birdie wrote:
mallosi86 wrote:
buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....


Yang ringan sama di jinjing yg berat sama di pikul....
ride ramai-ramai, moto problem sorang-sorang
hehehehe....aprilians semua kan very helpful & friendly....... tolong menolong waktu member susah dah jadi satu tanggungjawab....... betul tak chip Az ....

aprilians kan member semua...
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 10:00 am

pasni sape yg nk khidmat tunda call me ok...huhuhuuhuhuh.....
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 6:39 pm

mallosi86 wrote:
pasni sape yg nk khidmat tunda call me ok...huhuhuuhuhuh.....
blh buat duit tepi ni.. bketul2 kaki mcm rambo kot nnti..
Back to top Go down
View user profile
atan RS
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 10
Join date : 2010-07-31
Location : Saujana Putra

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 9:47 pm

birdie wrote:
mallosi86 wrote:
buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....


Yang ringan sama di jinjing yg berat sama di pikul....
ride ramai-ramai, moto problem sorang-sorang
hehehehe....aprilians semua kan very helpful & friendly....... tolong menolong waktu member susah dah jadi satu tanggungjawab....... betul tak chip Az ....

Salute sama kawan-kawan gua ni..terima kasih daun keladi, lain kali boleh tolakkan lagi hihihihih..(sekurang2nyer boleh tolong membesarkan betis2
dikaki bagi seksi hahahahah)


Back to top Go down
View user profile
atan RS
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 10
Join date : 2010-07-31
Location : Saujana Putra

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 9:51 pm

wira_kejam 2 wrote:
mallosi86 wrote:
pasni sape yg nk khidmat tunda call me ok...huhuhuuhuhuh.....
blh buat duit tepi ni.. bketul2 kaki mcm rambo kot nnti..

boleh la kalu nak join sekali, syarat-2 utama betis mau macam besi
Back to top Go down
View user profile
atan RS
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 10
Join date : 2010-07-31
Location : Saujana Putra

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 9:58 pm

mallosi86 wrote:
buat penat je aku tlong tolak motor dari kuala selangor smpi ampang...rupenyer masalah kepala plug jer...kecoh betul atan RS ni....

memang ar kecoh, gathering jer semua bawak motor aku bawak kapcai je hihihih, mana leh tahan. sekurang2nyer boleh gak tau semangat setiakawan..

semua citer psl konvoi aku dok diam jer x leh nak kata join..maklumla motor ada tp x leh jalan.skrg klu ke lobok cina pun tak pe Laughing

Back to top Go down
View user profile
birdie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 43
Join date : 2008-09-15
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 10:50 pm

alamak !!!!!.....hajat besar tu brader ...... sanggup redah ke lobok cina......
sabo yer..... 125 je....hehehehehehe ...cabut
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 10:54 pm

wira_kejam 2 wrote:
mallosi86 wrote:
pasni sape yg nk khidmat tunda call me ok...huhuhuuhuhuh.....
blh buat duit tepi ni.. bketul2 kaki mcm rambo kot nnti..
ok la tu...duit dapat,kaki pun kuat.....hahahahahahahaha....
Back to top Go down
View user profile
birdie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 43
Join date : 2008-09-15
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 11:19 pm

Miedy....ko memang org yg suka membantu.....syabas !!!!!!
tolong waktu member ada problem.........cheersss
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Wed Oct 27, 2010 11:23 pm

birdie wrote:
Miedy....ko memang org yg suka membantu.....syabas !!!!!!
tolong waktu member ada problem.........cheersss
itu jer yg termampu buat...xde hal la....janji kawan ingat da la... cherrssss again...
Back to top Go down
View user profile
birdie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 43
Join date : 2008-09-15
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 28, 2010 12:26 am

Dengar citer nak tuka coverset GP1....
moga-moga berjaya lah yer......... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 28, 2010 9:32 pm

kalau turun lubok cina tu singgah la linggi tu ek..ble mancing boyo!!

Pastu kite layan corner berisu tu..
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 28, 2010 10:17 pm

birdie wrote:
Dengar citer nak tuka coverset GP1....
moga-moga berjaya lah yer......... Very Happy
bukan cover set la..motor gp1 la.....
xtau la jd ker x..ade rezeki ade la..xde nk buat mcm mana...pki jer la cover biase..
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Thu Oct 28, 2010 10:42 pm

MALLOSSI86...
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Sat Oct 30, 2010 12:32 am

apil_liar wrote:
MALLOSSI86...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Tulun..motor tak boleh start!!!    Today at 1:46 pm

Back to top Go down
 
Tulun..motor tak boleh start!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 86 K100 Starter Motor trying to start bike no ignition on
» YZ 450 ROAD LEGAL FOR SALE WITH WR ELECTRIC START ENGINE
» start button and switches
» K100 trying to start itself...with key out!!!
» How to Build a Pull Start!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: