RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 motor tak boleh start lepas flush radiator

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hfzdotbot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2011-07-18
Age : 26

PostSubject: motor tak boleh start lepas flush radiator   Fri Jul 22, 2011 12:54 pm

salam semua, semalam aku flush radiator aku. lepas tu dah tukar coolant semua start motor macam biasa. boleh start elok je. pagi ni, try start, exhaust ada bunyi meletup sekali. pastu minyak kalau pulas minyak dia semput2 lepastu mati balik. lepastu dah tak boleh start. ada kemungkinan sbb aku flush radiator ke? ke sebab carb dah masuk air? ke ada kemunkinan lain? hurmm
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Fri Jul 22, 2011 6:48 pm

Cuba tukar plug baru...
Back to top Go down
View user profile
hfzdotbot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2011-07-18
Age : 26

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Fri Jul 22, 2011 8:58 pm

okay dah tukar. settle! thanks. memang kene tukar plug baru. hehe
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Tue Jul 26, 2011 11:41 pm

Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Wed Jul 27, 2011 1:47 pm

hfzdotbot wrote:
okay dah tukar. settle! thanks. memang kene tukar plug baru. hehe

pastikan pakai plug yg sesuai ratingnya...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Wed Jul 27, 2011 4:50 pm



btw hfzdotbot, jgn lupa letak signiture with your face. wajib. thx!

_________________
Back to top Go down
View user profile
hfzdotbot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2011-07-18
Age : 26

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Sun Jul 31, 2011 12:26 am

okay terima kasih semua. gamba akan diusahakan dalam masa yang terdekat! :)
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Mon Aug 01, 2011 5:23 pm

Letak gambar jgn x letak...wajib tu. Secepat mungkin bro..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: motor tak boleh start lepas flush radiator   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
motor tak boleh start lepas flush radiator
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Radiator flush / coolant
» 86 K100 Starter Motor trying to start bike no ignition on
» Series I Radiators
» SOLVED: K100 Radiator flush or thermostat change to tackle heat problem
» oil flush is it needed

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: