RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 2t

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 07, 2010 8:48 am

biar betik chip. mampos la aku klu kena oberhol lg..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 07, 2010 10:47 am

TT9 wrote:
biar betik chip. mampos la aku klu kena oberhol lg..

biar servis kat tempat yg bole dipercayai/reliable... dan ketahuilah brg2 yg masuk ke dlm motor kita. Cool

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 07, 2010 1:41 pm

buat kat keong, dia tunjuk satu2 parts yg boleh pakai n yg perlu @ dinasihatkan tuko..
Back to top Go down
View user profile
durranibazli
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 89
Join date : 2009-06-01
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 08, 2010 4:51 am

kalau motor patik sedut 1liter 2t setiap 350km tu kira bukak besar ke? Petrol kira 2+ kali full.
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 08, 2010 9:40 am

durranibazli wrote:
kalau motor patik sedut 1liter 2t setiap 350km tu kira bukak besar ke? Petrol kira 2+ kali full.

huih. kuat betol. aku punya 1K km setengah tank x abis lg. set besor jugak. janji muncung paip nampak basah tu ok le kot.
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 08, 2010 10:10 am

TT9 wrote:
durranibazli wrote:
kalau motor patik sedut 1liter 2t setiap 350km tu kira bukak besar ke? Petrol kira 2+ kali full.

huih. kuat betol. aku punya 1K km setengah tank x abis lg. set besor jugak. janji muncung paip nampak basah tu ok le kot.


uishhhhhhhh.......
kurang sgt 2T tu bang......!!
2T bukak la lebih..2T cepat habis tkp, jgn piston cepat habis..
muncung bermyk itam itu pembakaran tk sempurna....
umpama berak cair....kluar air je..pencernaan tk sempurna...

_________________
Back to top Go down
View user profile
durranibazli
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 89
Join date : 2009-06-01
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 08, 2010 11:25 am

patut la pedih je bila trotel memulas. Kita up lagi biar 2t makan lebih lg dr petrol, baru beso x beso kih kih kih. Tapi mungking cara pembawakan motor yg sentiasa dlm lingkungan pawarut powerband kot 8k rpm - 11k mostly
Back to top Go down
View user profile
durranibazli
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 89
Join date : 2009-06-01
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 08, 2010 11:33 am

ada pula bidalan femilik motor hardcore, kununnya motor dia setting lagi besar. RS125 Buat kenderaan daily. Lebih baik pakai 2t murah ckit (motorex) tapi x kdekut 2t yakni set besau, drpd pakai motul 800 tp set standard mended. Tp memang bedesup motot beliau meninggalkan bau kambing. Adakah fasibel fenomena ini wahai penunggu RS sekelian?
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 08, 2010 4:58 pm

selipar wrote:
TT9 wrote:
durranibazli wrote:
kalau motor patik sedut 1liter 2t setiap 350km tu kira bukak besar ke? Petrol kira 2+ kali full.

huih. kuat betol. aku punya 1K km setengah tank x abis lg. set besor jugak. janji muncung paip nampak basah tu ok le kot.


uishhhhhhhh.......
kurang sgt 2T tu bang......!!
2T bukak la lebih..2T cepat habis tkp, jgn piston cepat habis..
muncung bermyk itam itu pembakaran tk sempurna....
umpama berak cair....kluar air je..pencernaan tk sempurna...

bior betik chip. aku tgk plug cun je. x kering, x basah sgt. tp, bila aku try campur 2t dlm tank, plug mcm basah sgt pulak. moto pun jd sebu je klu bwk style pusing2 taman.

camna chip menilai pembakaran x sempurna kat ekjos tu. klu dah bersembur2 naik sampai helmet tu x cukup besor lg ke setting moto aku? scratch
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2t   Fri Apr 09, 2010 10:05 am

TT9 wrote:
selipar wrote:
TT9 wrote:
durranibazli wrote:
kalau motor patik sedut 1liter 2t setiap 350km tu kira bukak besar ke? Petrol kira 2+ kali full.

huih. kuat betol. aku punya 1K km setengah tank x abis lg. set besor jugak. janji muncung paip nampak basah tu ok le kot.


uishhhhhhhh.......
kurang sgt 2T tu bang......!!
2T bukak la lebih..2T cepat habis tkp, jgn piston cepat habis..
muncung bermyk itam itu pembakaran tk sempurna....
umpama berak cair....kluar air je..pencernaan tk sempurna...

bior betik chip. aku tgk plug cun je. x kering, x basah sgt. tp, bila aku try campur 2t dlm tank, plug mcm basah sgt pulak. moto pun jd sebu je klu bwk style pusing2 taman.

camna chip menilai pembakaran x sempurna kat ekjos tu. klu dah bersembur2 naik sampai helmet tu x cukup besor lg ke setting moto aku? scratch


tapi tkp, moto ko pun bru tukar piston kan?
nnt dh cukup masa, rembat je moto tu...
skrg ni moto tu berdehem je..klu dh dh 1000 kilo running in, moto tu kasi batuk kuat2...

_________________
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: 2t   Fri Apr 09, 2010 5:28 pm

apa maksud tuan hamba tentang berdehem dan batuk tu? hamba kurang paham. bolehlah kiranya tuan hamba memberi penjelasan dengan lebih terperinci. takut juga hamba bila tuan hamba kata setting 2t keldai hamba kecik sangat..
Back to top Go down
View user profile
durranibazli
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 89
Join date : 2009-06-01
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: 2t   Fri Apr 09, 2010 11:27 pm

kasi kuhekh hakh haaaakh petwuii, kaw kaw. Keluarkan kahak itam ke?
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Sat Apr 10, 2010 9:45 pm

TT9 wrote:
apa maksud tuan hamba tentang berdehem dan batuk tu? hamba kurang paham. bolehlah kiranya tuan hamba memberi penjelasan dengan lebih terperinci. takut juga hamba bila tuan hamba kata setting 2t keldai hamba kecik sangat..

maksud dia moto tu blom akill baligh lagi.. jadi suara dia lom pecah.. esok dah carik esok baru leh set lain 2t tu.. kalo bawak ronda2 mmg tak leh tgk 2t ngam ke idak.. (*kalo salah tolong jolokkan)
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: 2t   Today at 10:24 am

Back to top Go down
 
2t
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: