RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 2t

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
mitzero
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: 2t   Tue Jan 20, 2009 9:40 pm

DesertGoon wrote:
mitzero wrote:
selipar wrote:
ebenz wrote:
Aku rasa 2T mahal ni dia punya ramuan maybe bagus sbb tu mahal.. Klau x silap aku ada baca review dr oversea.. diorg rekomen Motul yg paling sesuai..


mmg tk dinafikan 2T yg mahal mesti la myknye bagus...
tapi kita kt sini byk pilihan....
maksud tuan tanah ni bukan la korang tk bleh pakai 2T yg mahal..bolehhh..
cuma sesetengah owner RS yg mcm aku ni, tk la termampu setiap 2 mggu nk beli 2T yg mahal harganye...
bagi aku yg paling murah dlm pasaran ntk myk sintetik sepenuhnye adalah Sprinta 5000...
bg aku myk ni pun dh kira bagus....

hmmm... hmmm.... Wink

kalo campur2 ok ke?

setahu aku 2t tak elok campur2... aku pakai sprinta 5000, dapat beli murah sikit dari helmi tokeh petronas kota damansara.

nape x elok?
minyak jugak....
Back to top Go down
View user profile
natezanie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2008-12-13

PostSubject: Re: 2t   Tue Jan 20, 2009 11:43 pm

aku pernah campur 2T silkolene ride yg botol sticker kuning tu dgn 2T total before ride p sempadan.. motor aku terus jammmmm!!!! piston rod patah beb.. 2T xturun... aku xtahulah root cause dia tp mmg b4 ride tu aku campur 2T sebab aku ingat silkolene lg ok... : Sad
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 12:58 am

natezanie wrote:
aku pernah campur 2T silkolene ride yg botol sticker kuning tu dgn 2T total before ride p sempadan.. motor aku terus jammmmm!!!! piston rod patah beb.. 2T xturun... aku xtahulah root cause dia tp mmg b4 ride tu aku campur 2T sebab aku ingat silkolene lg ok... : Sad


something wrong tu.. atau mmg rod dah goyang..
2t mineral pon boleh kalau nak ikot. cuma banyak carbon. itu aje...
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 9:10 am

org bila campur 2T ni klu terdesak........
2T lama tggl skit lps tu masuk 2T baru..
bukan suka2 campur 2T lain....
klu bleh la ..jgn la campur 2T lain....
kan bagus dan tk menyusahkan klu guna 2T yg sama...

_________________
Back to top Go down
View user profile
amadon ildottore
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 2
Join date : 2009-01-09

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 10:35 am

ade sapa2 yg da try 2T MOTOREX RACING GP kat motot Aperla nih?

..especially kat rs125 2009 ker...komen sket...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 10:39 am

amadon ildottore wrote:
ade sapa2 yg da try 2T MOTOREX RACING GP kat motot Aperla nih?

..especially kat rs125 2009 ker...komen sket...

now pakai motul 710 kat rs09. best
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 11:57 am

sprinta GP baru pun best gak
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 2:41 pm

muddybank wrote:
sprinta GP baru pun best gak

Sprinta 2T GP
Ultimate Performance Fully Synthetic Two Stroke Racing Oil

Petronas Sprinta 2T GP is the ultimate performance fully synthetic Moto-GP racing oil specially engineered for used in all modern high revving, high performance two stroke motorcycle engines destined for extreme application particularly track and racing competition.

It is formulated using specially selected excellent lubricity synthetic base fluids and advanced extreme performance low ash additive to ensure low engine friction, higher engine torque for excellent engine respone and provide the ulitimate performance and protection for bikes running in all operating conditions and has been tried tested and proven under most extreme track and racing application.


APPLICATIONS :

* All two stroke high performance motorcycle engines with automatic oil injection or premix systems

* Recommended for extreme performance air and water cooled engines

* Not recommended for aspirated 2 stroke engine. Kindly refer to engine manual.


CUSTOMER BENEFITS :

* Ensure outstanding engine efficiency and power for the ultimate performance.

* Provide excellent lubricity and engine cleanliness.

* Excellent control against exhaust system blocking.

* Prevent seizure.

* Prevent spark plug fouling.

* Extended engine life.

* Self mixing with leaded and un leaded petrol


SPECIFICATIONS :

Exceeds the requirements of :

API TC

Endorsed & approved by Yamaha Racing


Price : RM 78.00 Shocked
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 2:44 pm

kalu nak murah kontek aryuz..
dia ada jual..
Back to top Go down
View user profile
waninja82
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 204
Join date : 2008-09-17
Age : 34
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 2:55 pm

muddybank wrote:
kalu nak murah kontek aryuz..
dia ada jual..


motul 710 ada juai murah2 ka???
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 2:57 pm

muddybank wrote:
sprinta GP baru pun best gak

pix?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 3:31 pm

akuNabil wrote:
muddybank wrote:
sprinta GP baru pun best gak

pix?

aku jumpa info nih... macam tak pakai proper botol aje. Rolling Eyes scratch

"Greeting to all fellow bikerz,

citer pasal 2T ni,

memang dr beli sampai laa nih do k guna sh vsx.

kelmarin ghi usah kat UTM RACING (klu dr jln pahang KL tuh, nk ke gombak amik kiri konar je ckit cecah siku dah sampai,dr konar tuh 50mtr je kedai tu)

Sprinta 2T GP - Ultimate Performance Fully Synthetic Two Stroke Racing Oil.

dier orang ade stok sprinta 2T GP yg guna buat race cub prix (moto 2stroke) laa nih cubprix guna 4stroke So oil tu kira dah tak bleh guna, so depa jual laa.

Klu ikut rege market 1Liter $65-$78.
Depa jual $18 je, murah tuh.
2T oil tuh dtg bukan pakai botol , dlm tong drum petronas ade 6 tong,

kate depa tawkeh wrkshop laa 2T GP kira King laa dr segala 2T dlm market,

klu nk beli depa pum dr tong pakai recycle botol 2T 1 liter, klu nk 4Liter kena bwk botol car engine oil nye botol.

setakat nih memang menakjub kan 125z tuh standard je, bedesup2,

pickup perhh, memang ade beza , tak tau laa perasan kot ,, heh ye laa guna 2T racing mahal Fully Synthetic

korang pi laa reke,
semlm pi beli 2 botol utk member - sorang tuh NSR & AP,

sekian"
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 3:40 pm

motul xdak..
dia jual sprinta GP jer..
dlm botol br la..
bkn timbang kati.. so xyah risau kot 2t tu ada mix ker tak..
harga lebih kurang dlm 50 kot..
tanya dia la...dia yg jual

pic buat masa la xdak lgi..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 9:03 pm

aku pakai shell advan vsx je.. minyak tu je yg senang nak dapat.

sebelum ni pakai sprinta 5000 aku jumpa 3 botol je last stock kat petrolpam.. botol pun warna biru time harga rm26.

habis satu pekan ipoh aku ronda cari stok sprinta5000 paling tinggi pun aku jumpa 2000 je itu pun dlm botol 500ml.

la ni aku guna vsx je le.. ok jugak kan?? semi syntc. pegi balik kameran baru ni takde jem pun
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 2t   Wed Jan 21, 2009 9:04 pm

krolzizi wrote:
aku pakai shell advan vsx je.. minyak tu je yg senang nak dapat.

sebelum ni pakai sprinta 5000 aku jumpa 3 botol je last stock kat petrolpam.. botol pun warna biru time harga rm26.

habis satu pekan ipoh aku ronda cari stok sprinta5000 paling tinggi pun aku jumpa 2000 je itu pun dlm botol 500ml.

la ni aku guna vsx je le.. ok jugak kan?? semi syntc. pegi balik kameran baru ni takde jem pun

ok je aku rasa. bezanya cuma byk carbon n kena rajin2 cuci pv..
maybe performance ada sikit down, tp kita bukan nak race pon kan?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 8:42 am

nabil..motul 710 bape hengget 1 liter ??
Back to top Go down
View user profile
erfan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 36
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 1:16 pm

RM80++ kot...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 2:26 pm

v3t0 wrote:
nabil..motul 710 bape hengget 1 liter ??

70 je
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 2:55 pm

akuNabil wrote:
v3t0 wrote:
nabil..motul 710 bape hengget 1 liter ??

70 je

dapat 2 botol sprinta 5000...
Back to top Go down
View user profile
ebenz
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 15
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 3:00 pm


2T ni recomended utk RS125.Minyak paling.. bestt.. Rega pun best.. RM108. Double Ester.. Sape2 yg suka bawa laju2 tu.. selalu perah smpai REDLINE tuu.. aku rekomen yg ni..
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 3:06 pm

akuNabil wrote:
v3t0 wrote:
nabil..motul 710 bape hengget 1 liter ??

70 je

dapat masuk trackday

_________________
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 3:08 pm

ebenz wrote:

2T ni recomended utk RS125.Minyak paling.. bestt.. Rega pun best.. RM108. Double Ester.. Sape2 yg suka bawa laju2 tu.. selalu perah smpai REDLINE tuu.. aku rekomen yg ni..

guan jual brapa?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ebenz
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 15
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 3:24 pm

kat Guan takda 800 Road Racing.Yang ada 800 Off Road.RM98.
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: 2t   Thu Jan 22, 2009 7:07 pm

motul 710 RM70 ke ??
lagi murah dari tempat aku..tempat aku 80++ gak..
Back to top Go down
View user profile
mitzero
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: 2t   Fri Jan 23, 2009 12:28 am

motul 800 road racing... rm108,

hmmm......... boleh tahan gak.... tp susah gak nk dpt ni...
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2t   Fri Jan 23, 2009 9:00 am

Perghhhhh!!!!
2T sampai RM108...!!!!
korang ni mmg kaya la ....
duit berlebih-lebih ni...
aku nk beli sprinta 5000 pun kene catu sana..catu sini.....
korang mmg kaya la...

_________________
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: 2t   Fri Jan 23, 2009 9:23 am

aku pakai minyak belen goreng ikan ja...
klu ada duit lebih sikit, aku top up minyak gamat ....
Back to top Go down
View user profile
waninja82
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 204
Join date : 2008-09-17
Age : 34
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: 2t   Fri Jan 23, 2009 10:55 am

kwang3....

cube korg tgk...biasanya produk motul ader macam prise tagging dier sendiri.... Suspect

tapi skang tauke kedai main pakai tagging dio sendiri jer...tu yang kekadang musykil jugak kestandard dan harga minyak2 2t ni...kot makin rabak plak poket nak boli minyak 2t....huhuhu
Back to top Go down
View user profile
ran
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 136
Join date : 2009-01-23
Age : 36
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: 2t   Fri Jan 23, 2009 2:53 pm

selipar wrote:
apa ni...
bukan ke ini ruangan 2T..
cite la 2T je...
klu bende lain, kan ade ruangannye sendiri...
penat je kawan2 bukak ruangan bende2 lain..

apa2 pun pasal 2T ni, pakai je la 2T PETRONAS SPRINTA 5000..
ini pun dh terlebih cukup bagus ntk enjin 2 STROKE mcm RS ni...
harga dia pun paling murah dalam kelas suntikan SINTETIK SEPENUHNYE....
RM39.xx....
pakai je la 2T ni...
klu moto korang tu 1 ltr 2T bleh jalan smpi 1000KM tkp la cari 2T mahal....
ini 2T dh mcm pakai myk petrol...
klu pakai 2T mahal sekali pun tapi PV tk cuci 1 tahun...tk guna jugak pakai 2T mahal.....

btol, aku pun pakai Sprinta 5000, asap masa sejuk sajer...tapi zynox ckp bley dapat rm30 jer lagi cun !! Bley bagi contact no ker zynox?
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: 2t   Fri Jan 23, 2009 2:56 pm

aku pun cuma mampu pakai 2t minyak ikan kod aje...
korang lak beli 2T smp rm108 punya
mmg kayooo.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 2t   Today at 11:55 pm

Back to top Go down
 
2t
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: