RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 2t

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Thu Mar 27, 2008 9:57 pm

2t motul 510 elok ke kalo guna kat 125 ni?? ade suggestion lain ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: 2t   Thu Mar 27, 2008 10:17 pm

krolzizi wrote:
2t motul 510 elok ke kalo guna kat 125 ni?? ade suggestion lain ke?

ok gak tu..
xpayah mahal2 sgt. yg penting, rajin cuci PV

_________________
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: 2t   Fri Mar 28, 2008 12:09 pm

krolzizi wrote:
2t motul 510 elok ke kalo guna kat 125 ni?? ade suggestion lain ke?

baper harge nih???

aku pakai petronas 5000 fullsynth 30rggt jer dgn aryuz MIBC..kalau kat stesen 38rggt..
asap time panas enjin jer...jalan cun dah..xkua pape...hehehehe

cuci PV pon sedap n senang bangat taggal carbon...

pasal meter digital plak..

2nd hand dalam 200-350 dari pidot kalau xsilap...
baru mahai..dari pidot gak...

moto sherif 2 PV buka..xsilap r sebab aku nak beli ritu xjadi...
amik mr aryuz punyer jer..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Fri Mar 28, 2008 8:49 pm

pv bukak cun.. tapi starting sebu sket la.. plug basah petrol.. dia kata kene tunning carb tu. biasa tuning ni kat mana best?? biasa pomen amik brapa RM ye? kalo belah2 ipoh ni ade port ke? motul 510 rm30 jugak.

lagi satu ade tak tutorial nak cuci PV? pastu plug ape yg ngam?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Fri Mar 28, 2008 8:52 pm

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku dah amik moto ptg tadi.. tapi problem kat moto ni satu je.. meter semua malfunction.. kalo nak beli meter 2nd hand ade jual ke?? brapa rm??

ko tanya pidot

mana pidot nyer.. hehe.. tak jumpa pun dlm memberlist
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: 2t   Fri Mar 28, 2008 9:30 pm

krolzizi wrote:
pv bukak cun.. tapi starting sebu sket la.. plug basah petrol.. dia kata kene tunning carb tu. biasa tuning ni kat mana best?? biasa pomen amik brapa RM ye? kalo belah2 ipoh ni ade port ke? motul 510 rm30 jugak.

lagi satu ade tak tutorial nak cuci PV? pastu plug ape yg ngam?

ni ambik no ni 012-5673184-firdaus,dulu pakai ap orang batu gajah
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Sat Mar 29, 2008 2:24 am

mcm mana nak contact pidot?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: 2t   Sat Mar 29, 2008 2:38 am

krolzizi wrote:
mcm mana nak contact pidot?

0127414232 pdot
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: 2t   Sun Mar 30, 2008 6:58 am

suda contact sama pidot.. dia letak RM480 untuk meter digital + RPM + posting. berbaloi ke? hehehe.. tapi aku nak kompom kan betul ke meter tu problem @ wiring yg problem.. lagi satu apepasal lampu depan malap?? lampu rendah yang malap. lampu tinggi tu kaw2 punya terang. stended bulb brapa watts?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: 2t   Tue Apr 01, 2008 3:21 pm

krolzizi wrote:
suda contact sama pidot.. dia letak RM480 untuk meter digital + RPM + posting. berbaloi ke? hehehe.. tapi aku nak kompom kan betul ke meter tu problem @ wiring yg problem.. lagi satu apepasal lampu depan malap?? lampu rendah yang malap. lampu tinggi tu kaw2 punya terang. stended bulb brapa watts?

same la,lampu rendah aku malap tul,pakai lampu tinggi ok la.
tanye sket, camne nak ketatkan sket kabel valve controller tu ek?longgar la,PV macam xbrape nak bukak
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: 2t   Tue Apr 01, 2008 4:08 pm

matnan wrote:
krolzizi wrote:
suda contact sama pidot.. dia letak RM480 untuk meter digital + RPM + posting. berbaloi ke? hehehe.. tapi aku nak kompom kan betul ke meter tu problem @ wiring yg problem.. lagi satu apepasal lampu depan malap?? lampu rendah yang malap. lampu tinggi tu kaw2 punya terang. stended bulb brapa watts?

same la,lampu rendah aku malap tul,pakai lampu tinggi ok la.
tanye sket, camne nak ketatkan sket kabel valve controller tu ek?longgar la,PV macam xbrape nak bukak

ketat kable kat mana ni???x paham aku..cuba terang btol2 ,
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: 2t   Tue Apr 01, 2008 7:43 pm

try follow buku manual ni bro.. aku x penah try tp cable aku pun cam kendur gak.. aku nyer PV bukak rpm 7 ke atas kalo duk gear 5

Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 02, 2008 12:51 pm

aredy wrote:
try follow buku manual ni bro.. aku x penah try tp cable aku pun cam kendur gak.. aku nyer PV bukak rpm 7 ke atas kalo duk gear 5


kabel pv tu kendur la bro, kalau tegang sket baru dia tarik pv tu.camne nak setting ek,xbrape paham la manual tu.solenoid aadjuster tu yang mane?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 02, 2008 3:21 pm

kendur camna tu?
amek gambar tgk

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 02, 2008 4:06 pm

akuNabil wrote:
kendur camna tu?
amek gambar tgk

macam kabel klac kan leh ejas kat level tahap kekenduran@ketegangan dia.same la cume xtau nak ejas kat mane
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 02, 2008 6:46 pm

matnan wrote:
akuNabil wrote:
kendur camna tu?
amek gambar tgk

macam kabel klac kan leh ejas kat level tahap kekenduran@ketegangan dia.same la cume xtau nak ejas kat mane

ejas kat nat 12 tu..yg kat besi yg pegang solenoid tu,ada dua belah nat tu
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 02, 2008 7:03 pm

matnan wrote:
akuNabil wrote:
kendur camna tu?
amek gambar tgk

macam kabel klac kan leh ejas kat level tahap kekenduran@ketegangan dia.same la cume xtau nak ejas kat mane

o0o0o0o...
tu ko ejas la...
masuk ke dlm atau keluar.
dia akan efek kat rpm ko..
kalau ke dlm, pv bukak cepat. rpm 4-5k dah bukak
kalau ke luarm pv bukak lambat. rpm 8-9k baru bukak.
pandai2 la ejas

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: 2t   Wed Apr 02, 2008 7:31 pm

ooo...itu macam ka?nanti aku buat.skang busy sket la.papepun time kaceh rr kawan2....
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 03, 2008 1:24 am

matnan wrote:
ooo...itu macam ka?nanti aku buat.skang busy sket la.papepun time kaceh rr kawan2....

xkan tima kaceh je?

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 03, 2008 10:22 am

akuNabil wrote:
matnan wrote:
ooo...itu macam ka?nanti aku buat.skang busy sket la.papepun time kaceh rr kawan2....

xkan tima kaceh je?

time kaceh je la....xpe kalau korang datang jb roger2 la.....
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: MONO OUT LEMBIK LOTEY   Thu Apr 03, 2008 11:26 am

mane nak dapat mono lokel???
xmo keras sgt xmo lembut sgt...sebab lapping dah berdangdut...

mulah2 punyer
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 03, 2008 1:13 pm

zynox wrote:
mane nak dapat mono lokel???
xmo keras sgt xmo lembut sgt...sebab lapping dah berdangdut...

mulah2 punyer

ada ke local?kalau salu orang pakai mono moto len ada la...tp kena oter sket la..tambah braket
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: 2t   Thu Apr 03, 2008 3:13 pm

zynox wrote:
mane nak dapat mono lokel???
xmo keras sgt xmo lembut sgt...sebab lapping dah berdangdut...

mulah2 punyer

pidot clown

_________________
Back to top Go down
View user profile
mitzero
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 12:34 am

wah! pidot ni semua pn ade...
:))
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 11:23 am

apa ni...
bukan ke ini ruangan 2T..
cite la 2T je...
klu bende lain, kan ade ruangannye sendiri...
penat je kawan2 bukak ruangan bende2 lain..

apa2 pun pasal 2T ni, pakai je la 2T PETRONAS SPRINTA 5000..
ini pun dh terlebih cukup bagus ntk enjin 2 STROKE mcm RS ni...
harga dia pun paling murah dalam kelas suntikan SINTETIK SEPENUHNYE....
RM39.xx....
pakai je la 2T ni...
klu moto korang tu 1 ltr 2T bleh jalan smpi 1000KM tkp la cari 2T mahal....
ini 2T dh mcm pakai myk petrol...
klu pakai 2T mahal sekali pun tapi PV tk cuci 1 tahun...tk guna jugak pakai 2T mahal.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
ebenz
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 15
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 2:21 pm

Aku rasa 2T mahal ni dia punya ramuan maybe bagus sbb tu mahal.. Klau x silap aku ada baca review dr oversea.. diorg rekomen Motul yg paling sesuai..
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 3:32 pm

ebenz wrote:
Aku rasa 2T mahal ni dia punya ramuan maybe bagus sbb tu mahal.. Klau x silap aku ada baca review dr oversea.. diorg rekomen Motul yg paling sesuai..


mmg tk dinafikan 2T yg mahal mesti la myknye bagus...
tapi kita kt sini byk pilihan....
maksud tuan tanah ni bukan la korang tk bleh pakai 2T yg mahal..bolehhh..
cuma sesetengah owner RS yg mcm aku ni, tk la termampu setiap 2 mggu nk beli 2T yg mahal harganye...
bagi aku yg paling murah dlm pasaran ntk myk sintetik sepenuhnye adalah Sprinta 5000...
bg aku myk ni pun dh kira bagus....

_________________
Back to top Go down
View user profile
mitzero
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 8:28 pm

selipar wrote:
ebenz wrote:
Aku rasa 2T mahal ni dia punya ramuan maybe bagus sbb tu mahal.. Klau x silap aku ada baca review dr oversea.. diorg rekomen Motul yg paling sesuai..


mmg tk dinafikan 2T yg mahal mesti la myknye bagus...
tapi kita kt sini byk pilihan....
maksud tuan tanah ni bukan la korang tk bleh pakai 2T yg mahal..bolehhh..
cuma sesetengah owner RS yg mcm aku ni, tk la termampu setiap 2 mggu nk beli 2T yg mahal harganye...
bagi aku yg paling murah dlm pasaran ntk myk sintetik sepenuhnye adalah Sprinta 5000...
bg aku myk ni pun dh kira bagus....

hmmm... hmmm.... Wink

kalo campur2 ok ke?
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 8:50 pm

mitzero wrote:
selipar wrote:
ebenz wrote:
Aku rasa 2T mahal ni dia punya ramuan maybe bagus sbb tu mahal.. Klau x silap aku ada baca review dr oversea.. diorg rekomen Motul yg paling sesuai..


mmg tk dinafikan 2T yg mahal mesti la myknye bagus...
tapi kita kt sini byk pilihan....
maksud tuan tanah ni bukan la korang tk bleh pakai 2T yg mahal..bolehhh..
cuma sesetengah owner RS yg mcm aku ni, tk la termampu setiap 2 mggu nk beli 2T yg mahal harganye...
bagi aku yg paling murah dlm pasaran ntk myk sintetik sepenuhnye adalah Sprinta 5000...
bg aku myk ni pun dh kira bagus....

hmmm... hmmm.... Wink

kalo campur2 ok ke?

setahu aku 2t tak elok campur2... aku pakai sprinta 5000, dapat beli murah sikit dari helmi tokeh petronas kota damansara.
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: 2t   Mon Jan 19, 2009 9:00 pm

mcm maner plak ngan 2t maxoil? Shocked
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 2t   Today at 6:05 am

Back to top Go down
 
2t
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: