RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 tayar

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Wed Feb 04, 2009 7:56 pm

TT9 wrote:
aku tgk ada pirelli diablo ROSSO.. review yg aku bc pun ok n saiz utk ap 125 pun ada.. lupa nak tanya NKS kot2 dia ada..



tayar mcm ni ke? eh bagi ler nama betul/alamat kedai tu. besok/lusa aku off maybe boleh tgk2 tayar pirelli tu... kalau specs ngam kang aku sambar ler.
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: tayar   Thu Feb 05, 2009 1:01 pm

ijan wrote:
TT9 wrote:
aku amik kat chear puchong.. dpn 120/60, blkg 150/60 = RM 850.00 siap pasang n balancing.
tanya NKS 090 pun harga lebih kurang jgk, sbb tu aku rembat 016.. mau coba try test tgk..

tq2 :cheers: .....ada sape2 penah pakai metzeller M1 tak?...perfomance dia camner?? ...dpt harga rm650 sepasang ni.... Embarassed

sportec M1 ker??
aku pakai menatang nih...

durable ok jer..tapi aku 6 bulan ulang alik 220kmh seminggu...
tambah ride g klantan merangkumi 1400km habis terus tgh tayar aku 2...

koner cantik gak...kat gerik aku koner best jer ikot bt92 and dunlop sportmax...

cumenyer agak licin lar banding batlax mahupon dunlop...

lembut pon lembut
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Thu Feb 05, 2009 8:12 pm

aku dah pi kedai chear puchong tgk2 tayar tapi tak de pirelli dan michelin. dia org akan cek dan call aku kalau ada specs yang aku cari. org kedai tu ada sebut jual bt016 baru2 nih (bro tt9)... Laughing



cari tayar tak dapat, aku 'terbeli' jaket nih untuk riding waktu siang. maklumlah aku tak de jaket motor pun...



Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: tayar   Thu Feb 05, 2009 8:55 pm

dainese x ori tu bro
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Thu Feb 05, 2009 9:20 pm

akuNabil wrote:
dainese x ori tu bro

yep... cukuplah utk motor 125. Very Happy kalau mahal sangat aku tak cukup fulus nak beli...

--------------------------------------------
From Wikipedia, the free encyclopedia

Subsidiaries AGV
Website www.dainese.com

Dainese (pronounced die-neh-zeh) is an Italian company founded in 1972 by its current President Lino Dainese. It specializes in protective wear for sports such as motorcycling, mountain biking and downhill skiing.

It is known well in motorcycling circles, sponsoring prominent riders such as Valentino Rossi and Max Biaggi among many others. Dainese riding gear is generally more expensive than its competitors, such as Alpinestars and SIDI. Along with these marques, it is generally regarded to be a premium quality product, with many of its 'leathers' being handmade and employing exotic materials, such as carbon fibre and titanium.

Dainese has also collaborated with NASA and MIT to develop a new concept for space suits to be used by astronauts in the future.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: tayar   Thu Feb 05, 2009 9:38 pm

DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
dainese x ori tu bro

yep... cukuplah utk motor 125. Very Happy kalau mahal sangat aku tak cukup fulus nak beli...

x ori pon rm300-500 gak kan bro?
boleh dapat original komine japan




ni lak gambar aku bersama jacket tuh

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Thu Feb 05, 2009 10:45 pm

akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
dainese x ori tu bro

yep... cukuplah utk motor 125. Very Happy kalau mahal sangat aku tak cukup fulus nak beli...

x ori pon rm300-500 gak kan bro?
boleh dapat original komine japan




ni lak gambar aku bersama jacket tuh


ok jugak jaket hang. kalau aku pakai duc nanti aku cari jaket ori (berpadanan dgn motor). buat masa ni pakai replika dulu...
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: tayar   Fri Feb 06, 2009 2:17 am

DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
dainese x ori tu bro

yep... cukuplah utk motor 125. Very Happy kalau mahal sangat aku tak cukup fulus nak beli...

x ori pon rm300-500 gak kan bro?
boleh dapat original komine japan




ni lak gambar aku bersama jacket tuh


ok jugak jaket hang. kalau aku pakai duc nanti aku cari jaket ori (berpadanan dgn motor). buat masa ni pakai replika dulu...
jambulah lah pulak gheyyyy yg no.2 dari kiri tu.... aku rasa pernah nampak..tapi di mana yer
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: tayar   Fri Feb 06, 2009 8:22 am

Tramal wrote:
DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
dainese x ori tu bro

yep... cukuplah utk motor 125. Very Happy kalau mahal sangat aku tak cukup fulus nak beli...

x ori pon rm300-500 gak kan bro?
boleh dapat original komine japan




ni lak gambar aku bersama jacket tuh


ok jugak jaket hang. kalau aku pakai duc nanti aku cari jaket ori (berpadanan dgn motor). buat masa ni pakai replika dulu...
jambulah lah pulak gheyyyy yg no.2 dari kiri tu.... aku rasa pernah nampak..tapi di mana yer

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Fri Feb 06, 2009 6:23 pm

tayar battlax 016 specs 110/70 & 150/60 chear kota damansara (kedai baru) bagi harga rm960 siap pasang/balancing. mahal eh...? Sad tayar pirelli atau michelin macam susah nak cari.

Back to top Go down
View user profile
ijan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2009-01-13

PostSubject: Re: tayar   Fri Feb 06, 2009 11:53 pm

DesertGoon wrote:
tayar battlax 016 specs 110/70 & 150/60 chear kota damansara (kedai baru) bagi harga rm960 siap pasang/balancing. mahal eh...? Sad tayar pirelli atau michelin macam susah nak cari.


dah pakai tayar tu ...rm880 kat sunny moto...last stok ...

tayar pirelli tu ada kat sentul..kedai sebelah NKS..TW motor kalo x silap..hargapas diskaun dlm rm1200+-..ada berani?tapi kene ode..1-2 br dapat...
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: tayar   Sat Feb 07, 2009 1:03 pm



Pirelli Diablo Rosso
tayar ni mmg ada size utk RS125/250

tayar ni gak MotoMilia ada bwk masuk TAPI
hanya bole dibeli oleh mereka yg akan masuk race RS125 Challenge tu aje
tk tk masuk race....
MEMANG tk dpt beli laaaaaaaaaaaa......
sbb dr info yg aku dpt...
MotoMilia akan jual tayar tu dlm harga rm700-800 1set (utk racers sahaja)

P/S:
Harga pasaran tayar spesis2 compound yg baik mcm ini mmg la super duper mahal...
rm1200-1300++ keatas mmg tk lari punya utk 1set tayar size 110 & 150

errr...err...
tapi Zynox mungkin bole dpt harga super duper murah drpd tuuu...

_________________
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Sat Feb 07, 2009 2:28 pm

Club President wrote:

Pirelli Diablo Rosso
tayar ni mmg ada size utk RS125/250

tayar ni gak MotoMilia ada bwk masuk TAPI
hanya bole dibeli oleh mereka yg akan masuk race RS125 Challenge tu aje
tk tk masuk race....
MEMANG tk dpt beli laaaaaaaaaaaa......
sbb dr info yg aku dpt...
MotoMilia akan jual tayar tu dlm harga rm700-800 1set (utk racers sahaja)

P/S:
Harga pasaran tayar spesis2 compound yg baik mcm ini mmg la super duper mahal...
rm1200-1300++ keatas mmg tk lari punya utk 1set tayar size 110 & 150

errr...err...
tapi Zynox mungkin bole dpt harga super duper murah drpd tuuu...

nanti aku cuba bawak mito aku ke motomilia kata nak masuk rs125 challenge (dapat harga murah dan malukan rs125)...
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: tayar   Sat Feb 07, 2009 5:19 pm

DesertGoon wrote:
Club President wrote:

Pirelli Diablo Rosso
tayar ni mmg ada size utk RS125/250

tayar ni gak MotoMilia ada bwk masuk TAPI
hanya bole dibeli oleh mereka yg akan masuk race RS125 Challenge tu aje
tk tk masuk race....
MEMANG tk dpt beli laaaaaaaaaaaa......
sbb dr info yg aku dpt...
MotoMilia akan jual tayar tu dlm harga rm700-800 1set (utk racers sahaja)

P/S:
Harga pasaran tayar spesis2 compound yg baik mcm ini mmg la super duper mahal...
rm1200-1300++ keatas mmg tk lari punya utk 1set tayar size 110 & 150

errr...err...
tapi Zynox mungkin bole dpt harga super duper murah drpd tuuu...

nanti aku cuba bawak mito aku ke motomilia kata nak masuk rs125 challenge (dapat harga murah dan malukan rs125)...
bole
tkdehal punya....
TAPI sebelum ko dpt beli tayar tu dgn harga murah....
ko kena byr dulu race package dorang yg berharga RM13000++ dulu.....
wakakakaka!!!!!


pastu baru ko bole dpt dgn harga yg super duper murah utk tayar tuu....
ada berani?

_________________
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Sat Feb 07, 2009 7:41 pm

Club President wrote:
DesertGoon wrote:
Club President wrote:

Pirelli Diablo Rosso
tayar ni mmg ada size utk RS125/250

tayar ni gak MotoMilia ada bwk masuk TAPI
hanya bole dibeli oleh mereka yg akan masuk race RS125 Challenge tu aje
tk tk masuk race....
MEMANG tk dpt beli laaaaaaaaaaaa......
sbb dr info yg aku dpt...
MotoMilia akan jual tayar tu dlm harga rm700-800 1set (utk racers sahaja)

P/S:
Harga pasaran tayar spesis2 compound yg baik mcm ini mmg la super duper mahal...
rm1200-1300++ keatas mmg tk lari punya utk 1set tayar size 110 & 150

errr...err...
tapi Zynox mungkin bole dpt harga super duper murah drpd tuuu...

nanti aku cuba bawak mito aku ke motomilia kata nak masuk rs125 challenge (dapat harga murah dan malukan rs125)...
bole
tkdehal punya....
TAPI sebelum ko dpt beli tayar tu dgn harga murah....
ko kena byr dulu race package dorang yg berharga RM13000++ dulu.....
wakakakaka!!!!!


pastu baru ko bole dpt dgn harga yg super duper murah utk tayar tuu....
ada berani?

cheh...
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Mon Feb 09, 2009 3:57 pm

TT9 wrote:
aku amik kat chear puchong.. dpn 120/60, blkg 150/60 = RM 850.00 siap pasang n balancing.
tanya NKS 090 pun harga lebih kurang jgk, sbb tu aku rembat 016.. mau coba try test tgk..

aku dah tgk battlax 016 specs 110/70 & 150/60 kat nks sentul... dia bagi harga rm880. ok ke nih...? Rolling Eyes tayar nmpk cun.
Back to top Go down
View user profile
erfan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 36
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: tayar   Mon Feb 09, 2009 5:30 pm

Ok la tuh..

Tapi kalau ade bt090 harga lebih kurang....Baik amik bt090...
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Mon Feb 09, 2009 5:42 pm

erfan wrote:
Ok la tuh..

Tapi kalau ade bt090 harga lebih kurang....Baik amik bt090...

BT-090 pun ada tapi aku tak tanya harga. org kedai kata 090 tak tahan lama sebab dia 1 compound, 016 ada 3 compounds depan dan 5 compounds belakang. 090 design lama, 016 design terbaru. bahagian tengah dia lebih keras untuk jalan tegak/hiway jadi tahan lebih lama... value for money.
Back to top Go down
View user profile
erfan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 36
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: tayar   Mon Feb 09, 2009 6:17 pm

Kalau macam tu amik lah bt016...
Back to top Go down
View user profile
mitzero
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: tayar   Mon Feb 09, 2009 8:36 pm

DesertGoon wrote:
erfan wrote:
Ok la tuh..

Tapi kalau ade bt090 harga lebih kurang....Baik amik bt090...

BT-090 pun ada tapi aku tak tanya harga. org kedai kata 090 tak tahan lama sebab dia 1 compound, 016 ada 3 compounds depan dan 5 compounds belakang. 090 design lama, 016 design terbaru. bahagian tengah dia lebih keras untuk jalan tegak/hiway jadi tahan lebih lama... value for money.

waa...
bt016 bunga camane?
nk try gak nih..
Wink
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Mon Feb 09, 2009 9:47 pm

mitzero wrote:
DesertGoon wrote:
erfan wrote:
Ok la tuh..

Tapi kalau ade bt090 harga lebih kurang....Baik amik bt090...

BT-090 pun ada tapi aku tak tanya harga. org kedai kata 090 tak tahan lama sebab dia 1 compound, 016 ada 3 compounds depan dan 5 compounds belakang. 090 design lama, 016 design terbaru. bahagian tengah dia lebih keras untuk jalan tegak/hiway jadi tahan lebih lama... value for money.

waa...
bt016 bunga camane?
nk try gak nih..
Wink

jom kita tukar sama2... eh sape nak tayar dunlop sportmax aku? Laughing

Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: tayar   Tue Feb 10, 2009 9:15 am

go for 016.. bkn digi aaa...

dia punya grip, huh.. mmg ngeri nak turun lg.. melekat jer..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Tue Feb 10, 2009 9:59 am

TT9 wrote:
go for 016.. bkn digi aaa...

dia punya grip, huh.. mmg ngeri nak turun lg.. melekat jer..

testimoni dari pengguna yang puas hati aar...

btw, aku dapat harga rm860 utk BT-016 kat welly sg. buloh...

gambar BT-016 kat ninja-6r 2009 (ekjos dah turun bawah semula, tepi kanan)... bahagian tepi tayar tak de bunga so grip maksima semasa koner.





Back to top Go down
View user profile
mitzero
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2009-01-07

PostSubject: Re: tayar   Tue Feb 10, 2009 8:17 pm

jom...jom...
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: tayar   Tue Feb 10, 2009 8:28 pm

cun pulak aku tgk tayar nih
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Tue Feb 10, 2009 9:34 pm

muddybank wrote:
cun pulak aku tgk tayar nih

aku dah tengok2 pegang2... memang cun!
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: tayar   Wed Feb 11, 2009 8:28 am

pehal pun nak tunggu testismonial dr org yg pakai dulu..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: tayar   Wed Feb 11, 2009 8:59 am

muddybank wrote:
pehal pun nak tunggu testismonial dr org yg pakai dulu..

bro TT9 kena cerita lebih sikit la...
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: tayar   Wed Feb 11, 2009 9:13 am

muddybank wrote:
pehal pun nak tunggu testismonial dr org yg pakai dulu..

testis mani camna korang nak??

bg aku la yg sblm ni pakai pirelli dragon, mmg beza langit dgn bumi.. mmg best sgt 016 ni.. aku yg x penag turun pun, otomatik jadi berani trn.. x de buang2. melekat cam gam..

cuma ujan aku x test lg, baca dlm sbm, hujan kureng sikit la.. dia meliuk2 gak time braking n atas line putih tu.. so, aku nek keta je time ujan utk elakkan masalah tu..

nak kata compound tgh tu keras, x jugak, kategori lembut gak.. sbb batu2 still melekat bila stop..

harap koromen aku ni cukup kot.. beli la, bkn mahal pun...
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: tayar   Wed Feb 11, 2009 10:29 am

kalu dah mcm langit ngan bumi..
memang tahap dewa la ni..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: tayar   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
tayar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Michelin X-ice Xi2 what do you think
» New DarkSider 205x60x16 Michelin Primacy HP w/DynaBeads
» Michelin S12 Rear Sizing ?
» Michelin Hydro Edge on 07 VTX 1300R
» Michilin primacy

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: