RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Tayar

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Tayar   Mon Jun 01, 2009 6:41 pm

Kengkawan, kepada sesiapa yang dah pernah tukar tayar, tak kira apa jenis yang korang pakai, apa kata kalau kita kongsi pengalaman ttg harga dan tayar tersebut kat sini?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Tayar   Mon Jun 01, 2009 6:54 pm

bt090 = rm700++ sepasang. sedappppppppppppp
dragon supercorsa = rm500 sepasang seken hen. sedapppppppppppppppp
bt092 = rm700++ sepasang. masuk gaung cameron highland

p/s: 2 tahun lepas punya harga
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Mon Jun 01, 2009 8:21 pm

bt92 = RM7++ sepasang (member pakai) = pakai sampai macam ni


(kelawang,gerik,cameron,trackday,bukit tinggi,awana,batang kali,fraser,karak)
dier je kot giler babeng pakai tayar nih

bt016 = RM850 sepasang = sedap xpayah cite...tapi 125 agak berat gak nak pakai

metjeller sportec m1 = RM650-750 = tayar budget mantop..koner lekat gak (kelawang,awana,bukit tinggi,karak,cameron,gerik,btang kali,fraser) tapi jgn push macam tayar battlax yer...

michelin pilot = RM8++ (120front 160rear) = mantop tapi macam biase time hujan tayar nih seperti mana anda lihat dalam race F1..mudah terbabas akibat skid...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Tayar   Mon Jun 01, 2009 9:42 pm

kalau ikot pengalaman aku, rubber keluar besar2 atau sekali gus, itu mcm tayar xcukup angin je scratch
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Mon Jun 01, 2009 10:39 pm

dier pakai sampai dah xder bunga...
so kene reduce pressure tayaq 2...
contoh yang jangan ikot
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: Tayar   Tue Jun 02, 2009 12:57 am

Zynox, mana nak dapatkan BT016 tu? Aku ke KL 13 hb nih. Cadang nak beli tayar sepasang bawak balik ke Kch... Hehehehe... Tayar aku skrg dah expired la...
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Tayar   Tue Jun 02, 2009 5:12 pm

dekat keong ada..
tp kena order kot..
bt090 pun ada lagi..stock lama(2008)
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: Tayar   Tue Jun 02, 2009 9:27 pm

aku pun nak cari tayar kat mane nak dpt 2nd punye
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Tue Jun 02, 2009 10:55 pm

welly batu cape...kalau ade lar...
satu lagi dkt mok...

er...mok 2 aku xpernah g pon...

NKS...kalau xsilap mmg ready stock...
sebab aritu aku mintak kat pomen aku bt016 110 front...dier kua dalam sejam balik2 dgn tayar kat perot dier...hihihihi
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: Tayar   Tue Jun 02, 2009 11:25 pm

Kat mana yang confirm ada Zynox? NKS confirm ada ke?
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 3:47 am

xpasti la...biler nak mai???
13hb???
nanti aku roger pomen aku kalau ko nak ler...
tapi kene confirm...

karang xconfirm payah plak...
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 3:52 am

NKS mahal tul..BT090 pun paling murah dia kasi 850.00.. kalau ikut catalogue dia mau 1K++ lebih
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 7:38 am

zynox wrote:
xpasti la...biler nak mai???
13hb???
nanti aku roger pomen aku kalau ko nak ler...
tapi kene confirm...

karang xconfirm payah plak...

CONFIRM
Back to top Go down
View user profile
doloh
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 547
Join date : 2009-02-13
Age : 30
Location : kerteh, kemaman

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 10:57 am

aku nak tanye skit la, kalo tayar memahal ni, masuk kat jalan berbatu ke ape ke, leh sebab luke ke tayar tu, yg bleh effect pada ke'grip'pan tayar? scratch
Back to top Go down
View user profile http://bermain2.blogspot.com/
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 11:02 am

doloh wrote:
aku nak tanye skit la, kalo tayar memahal ni, masuk kat jalan berbatu ke ape ke, leh sebab luke ke tayar tu, yg bleh effect pada ke'grip'pan tayar? scratch

keh keh.. mana ada.. lain la klu masuk jln batu2, lps tu pancit.. mmg la dah x grip..
Back to top Go down
View user profile
doloh
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 547
Join date : 2009-02-13
Age : 30
Location : kerteh, kemaman

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 11:35 am

TT9 wrote:
doloh wrote:
aku nak tanye skit la, kalo tayar memahal ni, masuk kat jalan berbatu ke ape ke, leh sebab luke ke tayar tu, yg bleh effect pada ke'grip'pan tayar? scratch

keh keh.. mana ada.. lain la klu masuk jln batu2, lps tu pancit.. mmg la dah x grip..

keh keh keh..orait bro, nak beli tayor nih..member aku kencing aku le nih..
Back to top Go down
View user profile http://bermain2.blogspot.com/
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 1:36 pm

vale ko pm aku no fon...
nanti aku tny...

sekarang yang confirm2 ade michelin pilot

depan 110 belakang 160
same ade ni

or ni aku xingat design dier


kalau bt016 ko ready RM900 dah confrim xlebih dari 2...
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 8:10 pm

michelin pilot gambar yang first tu..dulu aku penah pakai..mmg best meleper..skrg dah tukar jambatan batu plak
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 8:32 pm

sape2 nak tukar tayar, cubalah bt016 tapi pakailah spec yg betul...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 10:19 pm

DG ko punyer dulu 016 RM850 (ke baper???) siap balncing???

huhuhu kalau pakai tayar slick rs250
depan 115 belakang 165...tapi berat nak mampoih...huhuhu
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Tayar   Wed Jun 03, 2009 10:55 pm

zynox wrote:
DG ko punyer dulu 016 RM850 (ke baper???) siap balncing???

huhuhu kalau pakai tayar slick rs250
depan 115 belakang 165...tapi berat nak mampoih...huhuhu

rm850 siap semua...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 12:06 am

zynox wrote:
vale ko pm aku no fon...
nanti aku tny...

sekarang yang confirm2 ade michelin pilot

depan 110 belakang 160
same ade ni

or ni aku xingat design dier


kalau bt016 ko ready RM900 dah confrim xlebih dari 2...

Kalau tauar Michelin ni berapa pulak harga dia?
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 12:19 am

samer jer...xdan 900 dapat dah...

so aku wat conclusion...
kebykan tayar 110 150 untuk 125cc xdan 900

huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 12:20 am

xdan??
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 11:21 am

sesape yg belum kenal bt016 boleh tgk gambor nih...


_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 11:24 am

DesertGoon wrote:
sesape yg belum kenal bt016 boleh tgk gambor nih...



perghhhhh....moto brader ni gempak la... Shocked
tapi knp ade kesan myk kt bawah tu? bocor ke?

_________________
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 12:32 pm

selipar wrote:
DesertGoon wrote:
sesape yg belum kenal bt016 boleh tgk gambor nih...



perghhhhh....moto brader ni gempak la... Shocked
tapi knp ade kesan myk kt bawah tu? bocor ke?

motor taman memang gempak... hari tu ada minyak leleh (overflow) ikut mulut ekjos. sekarang macam dah ok...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 12:43 pm

xsampai = xdan...

DG exos 2 kalau aku pakai sure xmeleleh....
bak la sini Laughing
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 1:20 pm

zynox wrote:
xsampai = xdan...

DG exos 2 kalau aku pakai sure xmeleleh....
bak la sini Laughing

ekjos ori pun aku tak campak... lagi kan yg tu.

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Tayar   Thu Jun 04, 2009 2:02 pm

zynox wrote:
xsampai = xdan...

DG exos 2 kalau aku pakai sure xmeleleh....
bak la sini Laughing

ko salah guna pakai la itu bahasa bro... ekkekeke...

xdan = xsempat. bukan xsampai!

contoh ayat: aku xdan sampai, dia dah pi. (aku xsempat sampai, dia dah pergi)

ada faham?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Tayar   Today at 6:09 am

Back to top Go down
 
Tayar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Michelin X-ice Xi2 what do you think
» New DarkSider 205x60x16 Michelin Primacy HP w/DynaBeads
» Michelin S12 Rear Sizing ?
» Michelin Hydro Edge on 07 VTX 1300R
» Michilin primacy

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Market Place :: Parts shop-
Jump to: