RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 cara2 nk prevent brek dr dirembat

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
danial
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2008-02-22
Age : 31
Location : Penang

PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Sat Sep 13, 2008 1:40 am

wa punya front caliper suda kena rembat

btw,nak tnya,ada cara nak prevent tak bnda ni?OTAI2 please advise
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Sat Sep 13, 2008 2:46 pm

danial wrote:
wa punya front caliper suda kena rembat

btw,nak tnya,ada cara nak prevent tak bnda ni?OTAI2 please advise
aisey..
brake caliper 125 pun kutu rembat gak..
klau BREMBO tu berbaloi la gak rembat...

cara2 nk prevent
cara2 nya ialah:
-ada 2 allen screw kan kt caliper tu..
tukar salah 1 drpd skru tu mata dia lain...tommy screw ke,johnny screw ke @ yg lain la
so bila penyamun yg nk curik tu cuma bwk allen key screw aje..dia cuma dpt bukak 1 aje screw tu

-ko parking muto ko dpn mata ko selalu..JGN letak kt tmpt yg org tk perasan...
smp aweks2 yg lalu lalang pun tk perasan muto ko

-ko JGN bwk langsung muto tu...simpan kt umah aje...sure tk kena rembat punya caliper tu

Back to top Go down
View user profile
danial
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2008-02-22
Age : 31
Location : Penang

PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Sat Sep 13, 2008 4:09 pm

Club President wrote:

-ko JGN bwk langsung muto tu...simpan kt umah aje...sure tk kena rembat punya caliper tu

caliper aku tu kena rembat kt umah la.bawah garaj lagi
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Sat Sep 13, 2008 5:33 pm

danial wrote:
Club President wrote:

-ko JGN bwk langsung muto tu...simpan kt umah aje...sure tk kena rembat punya caliper tu

caliper aku tu kena rembat kt umah la.bawah garaj lagi
klau mcm tu aku rasa penyamun tu mesti dh lama aim muto ko tuu...
tkpun ko ada ngorat gf dia ke apa ke..
tu yg dia dajal ko tuu...

nk pukul ko....
ko sedara mara ngan Nabil anak penghulu kampung lak...

Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Sat Sep 13, 2008 5:42 pm

Club President wrote:
danial wrote:
Club President wrote:

-ko JGN bwk langsung muto tu...simpan kt umah aje...sure tk kena rembat punya caliper tu

caliper aku tu kena rembat kt umah la.bawah garaj lagi
klau mcm tu aku rasa penyamun tu mesti dh lama aim muto ko tuu...
tkpun ko ada ngorat gf dia ke apa ke..
tu yg dia dajal ko tuu...

nk pukul ko....
ko sedara mara ngan Nabil anak penghulu kampung lak...



Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Fri Dec 05, 2008 5:56 am

sangkar moto.. sangkar moto.. sangkar moto..

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: cara2 nk prevent brek dr dirembat   Today at 12:07 pm

Back to top Go down
 
cara2 nk prevent brek dr dirembat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Spooling Up With Braid
» Help, help suddenly Im shanking my balls
» Street Crimes - Being Street Smart when playing golf in Malaysia
» Another 'My bike won't start'.
» Wind Knots - Braid

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: