RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 BREK

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: BREK   Sat Feb 07, 2009 8:55 pm

otai2 sekalian,nak tanya sikit pump brek ap125 brp harganya?kalau pump okey tapi btg yg kat dlm2 x berfungsi boleh ganti tak benda2,ada jual tak?
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: BREK   Sat Feb 07, 2009 10:37 pm

pump depan ke blkg?? kalo blkg.. try le pakai (modi) masterpump 125z.. tp jenis nissin punyer arr.. tp aku nyer brek blkg sampai skrg ni masih x menjadi..
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: BREK   Sat Feb 07, 2009 10:40 pm

belakang,selai dari tu ada x kaedah lain?
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: BREK   Mon Feb 09, 2009 7:16 pm

masterpump 125z bleh gune ke kalau modified ?? cam susah je nak modi tu..
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: BREK   Mon Feb 09, 2009 7:29 pm

cip wan pakai 125z punyer kalo tak silap...
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: BREK   Tue Feb 10, 2009 2:04 am

v3t0 wrote:
masterpump 125z bleh gune ke kalau modified ?? cam susah je nak modi tu..

sumbat ja...leh guna
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: BREK   Tue Feb 10, 2009 8:16 am

belakang xda hal..
xpakai pun xper..
lagi bagus..
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: BREK   Tue Feb 10, 2009 2:11 pm

aiii,mana boleh safety 1st
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: BREK   Tue Feb 10, 2009 4:25 pm

depends on utilization..
kalu cam aku..tgh bwk laju2
aku xbrani pakai brek blakang..
bwk slow pun xpakai jugak..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: BREK   Tue Feb 10, 2009 4:32 pm

muddybank wrote:
depends on utilization..
kalu cam aku..tgh bwk laju2
aku xbrani pakai brek blakang..
bwk slow pun xpakai jugak..

aku tak pakai brek belakang kalau tak pakai brek depan pada masa yg sama. biasanya pakai brek depan aje... kalau perlu baru pakai brek belakang (to support brek depan).
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: BREK   Wed Feb 11, 2009 10:02 pm

kalau mcm2 x perluler aku tergesa-gesa tukar brek,baik tukar klac dulu,
harga klac 1 set braper
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: BREK   Wed Feb 11, 2009 10:32 pm

geng, utk info hang , aku guna brek belakang TZM je sbb yg lama tu dh kena rembat. tp ko kena modified bracket utk letak brek tu.. ko cr je seken hen yg murah2.. lgpun brek blkg jrg pakai apatah lg kalu bwk awek..
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: BREK   Thu Feb 12, 2009 3:09 pm

oic.ok aku cuba
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: BREK   Fri Feb 13, 2009 10:30 am

brek blkg aku melekat la plk.. patut rs berat jer.. nak kena serbis pump tu @ bleeding lain jer.. ???
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: BREK   Fri Feb 13, 2009 10:34 am

brek belakang kalau tetiba melekat aku buat senang jek..
bukak penutup minyak brek tu..lepas tu pam brek tu sampai dah tak lekat..lepas tu tutup balik penutup tu..kalau minyak brek kurang kasik tambah..kalau terlebih kasi buang skek
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: BREK   Fri Feb 13, 2009 10:35 am

baik g cek..
bahaya tu..mau tgh laju2 tiba2 brek lekat
naya wooo...
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: BREK   Fri Feb 13, 2009 10:41 am

v3t0 wrote:
brek belakang kalau tetiba melekat aku buat senang jek..
bukak penutup minyak brek tu..lepas tu pam brek tu sampai dah tak lekat..lepas tu tutup balik penutup tu..kalau minyak brek kurang kasik tambah..kalau terlebih kasi buang skek

penjadi ke petualang ni?
mcm ni mau test la blk nanti.. lps tuko tayar trs melekat.. pasang senget ker? tp aku tgk line adjustmet rantai kiri kanan tu sama jer..
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: BREK   Fri Feb 13, 2009 12:26 pm

brek depan sama gak ker?
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: BREK   Fri Feb 13, 2009 2:43 pm

blkg jer.. dpn ok... so menjadi ke cr tu? aku nak balik buat anak ...
Back to top Go down
View user profile
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: Re: BREK   Sun Apr 05, 2009 6:42 pm

alo bro baru jer pasang master pam break belakang aku
aku beli seconhd kat singapore dalam 140
ada sesapa otai leh tlong aku masalahnya aku dah pasang tapi minyak tak naik kenapa yer
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: BREK   Wed Apr 08, 2009 1:58 am

lienor125 wrote:
alo bro baru jer pasang master pam break belakang aku
aku beli seconhd kat singapore dalam 140
ada sesapa otai leh tlong aku masalahnya aku dah pasang tapi minyak tak naik kenapa yer

ikut pengalaman aku brek blakang mmg susah sikit nak breathing.. ko breathing je banyak kali
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: BREK   Wed Apr 08, 2009 8:52 pm

bukan breathing la... bleeding..
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: BREK   Wed Apr 08, 2009 9:57 pm

sebelum pasang pump brake tu banyak2 kali yang boleh(sampai penat pon bleh)..pastu mase nak pasang tu, ko kene pijak pedal brake tu..then baru adjust and ketatkan skru kat caliper tu..mane bleh pasang terus je..

same jugak konsep macam pasang brek basikal..mase nak ketatkan skru, kene tekan getah brake tu smpai melekat kat tayar..

lagi satu mungkin skru kat belakang masterpump tu( yang connect ngan wayar lampu brek) tak ketat..sebab tu minyak tak naik
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: BREK   Wed Apr 08, 2009 11:32 pm

aredy wrote:
bukan breathing la... bleeding..

hehe dah 23thn aku guna breathing hehehe... timakasih sbb betulkan
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: Re: BREK   Fri Apr 10, 2009 8:45 am

thanks u otai tapi aku dah letih ler dok pump jer ingat nak anta kat workshop jer
kalau antar kat kedai motor biasa agak leh buat tak
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: BREK   Fri Apr 10, 2009 2:13 pm

lienor125 wrote:
thanks u otai tapi aku dah letih ler dok pump jer ingat nak anta kat workshop jer
kalau antar kat kedai motor biasa agak leh buat tak

boleh aje... sistem sama je
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: BREK   Today at 12:03 am

Back to top Go down
 
BREK
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Groundbaiting for Roach/Perch
» Tail Light Wiring Pictures and Diagram

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: