RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 lampu brek l.e.d .

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sure79
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 6
Join date : 2009-02-05
Location : selangor

PostSubject: lampu brek l.e.d .   Sat Feb 07, 2009 5:05 pm

bro,

ada- sesiapa guna aprilia rs250/125 brek belakang L.E.D.
tolong up load gambar , nak tahu cara pemasangan.
i tengah upgrade rs250 saya,complete 80%..

TQ
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sat Feb 07, 2009 7:43 pm

sure79 wrote:
bro,

ada- sesiapa guna aprilia rs250/125 brek belakang L.E.D.
tolong up load gambar , nak tahu cara pemasangan.
i tengah upgrade rs250 saya,complete 80%..

TQ

apa yg diupgrade tu bro... cerita la sikit. Laughing kalau lampu belakang led kat mito ada gambar.

Back to top Go down
View user profile
sure79
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 6
Join date : 2009-02-05
Location : selangor

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun Feb 08, 2009 11:20 am

upgrade- cat baru- semua silver (sticker free)
-meter digital gp
-single seater
-steering damper
-signal led baru
- piston baru
-bm horn
- alarm
.....just nak pasang lampu brake led baru tapi saiz tak muat , tak pasti ngan bracket dan cover set belakang kena modify ke tak..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun Feb 08, 2009 11:45 am

sure79 wrote:
upgrade- cat baru- semua silver (sticker free)
-meter digital gp
-single seater
-steering damper
-signal led baru
- piston baru
-bm horn
- alarm
.....just nak pasang lampu brake led baru tapi saiz tak muat , tak pasti ngan bracket dan cover set belakang kena modify ke tak..

hohoohh..
nak tgk pix
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun Feb 08, 2009 1:18 pm

akuNabil wrote:
sure79 wrote:
upgrade- cat baru- semua silver (sticker free)
-meter digital gp
-single seater
-steering damper
-signal led baru
- piston baru
-bm horn
- alarm
.....just nak pasang lampu brake led baru tapi saiz tak muat , tak pasti ngan bracket dan cover set belakang kena modify ke tak..

hohoohh..
nak tgk pix

yeah we want pix... we want pix.
Back to top Go down
View user profile
sure79
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 6
Join date : 2009-02-05
Location : selangor

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun Feb 08, 2009 4:55 pm

boleh bro....
lepas i fix lampu ..i akan upload gambar ..now bontot motor naked.
in the midst of checking with some technician/foreman..
to fix the light.
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 16, 2009 3:47 pm

mano gamba eh?kalau lampu depan pakai xenon terang tak eh? low beam 125 ni macam gelap sket la..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 16, 2009 4:37 pm

samsiah wrote:
mano gamba eh?kalau lampu depan pakai xenon terang tak eh? low beam 125 ni macam gelap sket la..

kalau tak cukup terang, ko try pakai torch light...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 16, 2009 5:27 pm

hehe...ke lampu noreh sangkut kat helmet tuh?
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 16, 2009 5:58 pm

nak terang2 lampu buat ape..lampu jalan dah cukup banyak dah..
laen la kalau duduk kawasan pedalaman..
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Fri Apr 17, 2009 3:58 pm

pakai xenon? ari ni pasang kalu, kompom besok tukar bateri baru... err.. aku nak cube2 modi signal depan tu nak buh kat side mirror (l.e.d).. urmm.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Fri Apr 17, 2009 11:24 pm

kalau nak tukar mentol high beam memang kene bukak kepala ke ??
ke ade care lain yang lebih mudah..

high beam motot aku dah tak nyala..saje je nak kasik nyala balik walaupon tak penah pakai..senang ati skek..

kalau on high beam, low beam auto padam ke ?? aku nyer moto sejak beli kalau on high beam, low beam terus padam..nak on dua2 kene gune suis kat depan tu..walaupon aku tak penah gune high beam and jarang bukak low beam(sebab jalan kat tempat aku malam pon macam siang), tapi aku nak tau gak untuk pengetahuan..terima kasih daun keladi

panjang plak soalan aku ni..dah macam karangan upsr
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sat Apr 18, 2009 10:31 am

oo..kuat makan bateri kaa? kensel la ini macam..baru ingat nak melaram pakai lampu warne2..
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sat Apr 18, 2009 12:41 pm

kalo xnak cabot kapla.. cabut meter je bleh kot.. bila on high beam, low beam akan off.. kalau dua2 nyala kang lagik cpt lemat batteri kot..

moto aku kalo low beam.. mmg serupa x pasang lampu la jwbnye
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sat Apr 18, 2009 7:08 pm

tak silap aku nak cabut meter kene cabut kepala gak..ade skru meter kat belah dalam kepala tu
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sat Apr 18, 2009 8:24 pm

aku tukar mentol hari tu takyah bukak ape2 pun.. senget handle ke kiri pastu tarik cover hitam tu pastu guna playar longnose bukak pin dia..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun Apr 19, 2009 12:29 am

aku dah try bukak ikut getah itam tu..tapi aku tak tau nak tarik yang mane satu..kang silap tarik jahanam plak..
tapi ade satu wayar tercabut..aku tak tau wayar tu kat mane tempat asal die..sebab tempat tu sempit susah nak tengok..kalau aku tau kat mane tempat asal wayar tu bleh la kot buat..tapi tak tau..tak silap aku yang tanggal tu wayar warne biru kot..tak sure..nanti esok siang aku tengok balik
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 30, 2009 9:08 pm

krol..camne ko bukak pin tu ??
aku try bukak gune longnose tak bleh pon..keras sangat pin tu
ajar skek camne ko cabut pin tu
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 30, 2009 11:06 pm

sure79 wrote:
upgrade- cat baru- semua silver (sticker free)
-meter digital gp
-single seater
-steering damper
-signal led baru
- piston baru
-bm horn
- alarm
.....just nak pasang lampu brake led baru tapi saiz tak muat , tak pasti ngan bracket dan cover set belakang kena modify ke tak..
kite berbesan gak nampaknyer...
tapi spec aku akan dirahsiakan sehingga waktunya tiba,...
upload pic moto cepat
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu Apr 30, 2009 11:36 pm

zynox wrote:
sure79 wrote:
upgrade- cat baru- semua silver (sticker free)
-meter digital gp
-single seater
-steering damper
-signal led baru
- piston baru
-bm horn
- alarm
.....just nak pasang lampu brake led baru tapi saiz tak muat , tak pasti ngan bracket dan cover set belakang kena modify ke tak..
kite berbesan gak nampaknyer...
tapi spec aku akan dirahsiakan sehingga waktunya tiba,...
upload pic moto cepat

berahsia2 pulok... Sad motor apa tu? Rolling Eyes

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu May 07, 2009 5:12 pm

v3t0 wrote:
krol..camne ko bukak pin tu ??
aku try bukak gune longnose tak bleh pon..keras sangat pin tu
ajar skek camne ko cabut pin tu

ko fikir2 la cara yg paling sesuai nak cabut pin ni..

Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu May 07, 2009 8:40 pm

dah tercabut dah pon..haha
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Thu May 07, 2009 9:35 pm

kat mana ada jual led bulbs...? scratch

http://www.superbrightleds.com/tail-brake-turn.html

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun May 10, 2009 10:18 am

250 aku dulu time hujan both lampu nyala...higbeam lobeam...
tapi biler time panas xmo plak nyala dua2...

gilo ko apo?>???
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Sun May 10, 2009 10:21 am

DG try kedai2 kete la kot...brothers ker...ner taw ade...kalau ade update sini aku nak beli gak...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: lampu brek l.e.d .   Today at 6:30 pm

Back to top Go down
 
lampu brek l.e.d .
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Groundbaiting for Roach/Perch
» osram Nightbreaker bulbs
» Tail Light Wiring Pictures and Diagram

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Market Place :: Parts shop-
Jump to: