RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 rs125 2008 dah jual wo0i!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 11:13 am

Tramal wrote:
ishhh kalau camtu extrema lagi power..

reed valves induction tu benda alah apa lak?
34 hp 24.8 kW @ 11000 rpm sama lak..

Dell'Orto VHSB 34LD = extrema
Dell'Orto PHBH 28 BD = RS125

nombor tu size carb ker bil? scratch

aku budak baru belajar psl AP jgn mare yer

yup. number tu saiz la...
tp don wory, malaysia edition semua 34mm
sebab tu minyak parakkk


TT9 wrote:


satu lg, AP br cam nabil tu pun 28mm, klu x silap aku..

awat? nak race ka?
Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 11:26 am

wakakaka...28 pun power motor nabil tu bro...
dia ajak race tu, apa lagi? meh aku jadi pengadil..
sapa menang race ngan aku lak

Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 11:28 am

ceh.. x bleh sebut lansung, terus ajak race..

x bleh la, sbb nabil dah tau tahap kekuatan moto aku sbb dia yg test ride sblm beli dulu..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 11:37 am

Tramal wrote:
wakakaka...28 pun power motor nabil tu bro...
dia ajak race tu, apa lagi? meh aku jadi pengadil..
sapa menang race ngan aku lak


ececece... mentang2 dah pakai arrow.
pandai ke setting tu bang..
piston+blok spare dah ready ke??

TT9 wrote:
ceh.. x bleh sebut lansung, terus ajak race..

x bleh la, sbb nabil dah tau tahap kekuatan moto aku sbb dia yg test ride sblm beli dulu..

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 11:43 am

wakakaka...aku nak pi ushar kat NKS ler ni bil...

aku mungkin pasang arrow tu pastu bawak pi setting kat kemaman... kasi gegar sama aredy

dapat naik satu lapan pun cukup ler...huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 12:54 pm

Tramal wrote:
wakakaka...aku nak pi ushar kat NKS ler ni bil...

aku mungkin pasang arrow tu pastu bawak pi setting kat kemaman... kasi gegar sama aredy

dapat naik satu lapan pun cukup ler...huhuhuhu

enjoy bunyi arrow yg 'gemersik' tu bro...! sungguh syahdu...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 1:21 pm

PEHH..saya tidak menunggang laju..saya cuma terbang rendah...terngiang2 ayat power ni kat muto cip wan ke mr presidente..pasni dh blh masuk mss lomba dgn kopi letih & banbajak..bagi meriah sket mss.
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 1:44 pm

Quote :
ececece... mentang2 dah pakai arrow.
pandai ke setting tu bang..
piston+blok spare dah ready ke??

brape boleh terabak poket kalau tuka piston sama blok ni bil? pale
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 2:12 pm

samsiah wrote:
Quote :
ececece... mentang2 dah pakai arrow.
pandai ke setting tu bang..
piston+blok spare dah ready ke??

brape boleh terabak poket kalau tuka piston sama blok ni bil? pale

piston blok 2nd rm800
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 2:47 pm

samsiah wrote:
Quote :
ececece... mentang2 dah pakai arrow.
pandai ke setting tu bang..
piston+blok spare dah ready ke??

brape boleh terabak poket kalau tuka piston sama blok ni bil? pale

piston rm450
blok rm1000++
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Tue May 05, 2009 3:21 pm

ok. moto ni pon dah lama keluar. wa lock duluuuuuu
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: rs125 2008 dah jual wo0i!   Today at 1:44 pm

Back to top Go down
 
rs125 2008 dah jual wo0i!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» 2008 YAMAHA GRIZZLY 700FI for sale :(
» Wings and Wheels Car Show, Warner Robins GA Oct. 11 2008
» National events 2008/2009
» JGP Gomel, Belarus, Oct. 1st - 5th 2008
» 2008 AP2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Announcement-
Jump to: