RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 pening pv

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: pening pv   Fri Apr 24, 2009 10:57 pm

Tenno wrote:
aku punya piston ring kene tukar.wawawa poning kpala,sekarang ni kat pasaran braper harganya,dgr citer piston ring x da jual asing kene beli satu set,aduiiiii kopak duit la mcm ni.........

kalau ko tak nak beli piston ring, ko beli motor baru aje...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pening pv   Fri Apr 24, 2009 11:44 pm

dah alang2 tu.. oborhol je trusss...
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: pening pv   Sat Apr 25, 2009 12:04 am

memang kalau ikutkan ati aku rembat moto baru je tapi apakan daya duit x cukup,lagipun sejak angkat moto ni baru x sampai 10 kali bwk asyik masuk w/shop je,x sempat nak ride betul2 cobaaaan
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: pening pv   Sat Apr 25, 2009 4:02 am

sabar bro...bykkan bersabar...

apa kata kalau ko oberhol ajer motor ko tu

Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: pening pv   Sun Apr 26, 2009 2:28 pm

Tenno wrote:
aku punya piston ring kene tukar.wawawa poning kpala,sekarang ni kat pasaran braper harganya,dgr citer piston ring x da jual asing kene beli satu set,aduiiiii kopak duit la mcm ni.........

rotax = 1 set rm700-800
pro-x = 1 set rm400-500
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: pening pv   Sun Apr 26, 2009 3:33 pm

motor tgh drawat,aku angkat pro x-rm 450
Back to top Go down
View user profile
azran
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 10
Join date : 2009-04-13
Age : 30
Location : LANGKAWI

PostSubject: Re: pening pv   Tue Apr 28, 2009 4:51 pm

tepat sekali...den baru tukar piston ring dengan piston skali//harga 5ratus...
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: pening pv   Wed Apr 29, 2009 12:51 am

Ptg tadi, aku sempat gi Motosing. Pro-X punya piston (c/w ring) - RM450. Top gasket RM38. Ingat nak beli chain guide kat Moto Millia... Tunggu punya lama. Last last, dia cakap tak ada stok. Motosing pun sama. Tak ada stok. At least, toke tu ada inisiatif nak order. Dia kata la. Betul atau tak dia order aku tak tahu la...

Esok balik Kch... Yahooo!!!
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: pening pv   Wed Apr 29, 2009 12:58 am

topset ape kandungan dia vale? gasket ejos, pv, blok, lain2?
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: pening pv   Wed Apr 29, 2009 1:02 am

3 O-ring (bhgn head) dan skeping gasket kertas kaler biru untuk bhgn blok - enjin. Gasket ekzos tarak...
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pening pv   Wed May 06, 2009 4:45 pm

Salam kawan2,
Nak tanye baru2 ni solenoid tu macam malas je nak tarik pv. kalau tengah idle tu tolak dgn jari lekat plak,pv bukak. cume dia xnak tarik sendiri. nape ek? bateri ok je xde prob.
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: pening pv   Wed May 06, 2009 4:59 pm

matnan wrote:
Salam kawan2,
Nak tanye baru2 ni solenoid tu macam malas je nak tarik pv. kalau tengah idle tu tolak dgn jari lekat plak,pv bukak. cume dia xnak tarik sendiri. nape ek? bateri ok je xde prob.



kasi sembur la WD4T

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pening pv   Wed May 06, 2009 5:03 pm

kalau main dengan jari memang xde masalah bukak tutup tu, cume die xnak bukak sendiri.kene tolak dgn jari baru die lekat.kompius...
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: pening pv   Wed May 06, 2009 5:15 pm

aku rase rectifier ko dah out..then solenoid tu tak cukup voltage nak tarik batang rod tu
try check voltage kat solenoid connector tu..
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pening pv   Wed May 06, 2009 5:23 pm

rectifier? stakat ni bateri charging ok lagi, normal. nanti nak kene cek solenoid connector tu kot2 la da kaput
tq bros for ur komen
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: pening pv   Thu May 14, 2009 12:08 pm

hehe.. aku nyer pv pun sama mcm ko jugak.. selenoid tu dah tak berapa kuat ilmu batinnya.. aku modified je cari spring lembut sikit.. settle problem.

pv aku pun dah boleh bukak tutup dah skrg cuma muskil sikit

rpm bawah 3ribu dia bukak habis
rpm 3ribu dia tutup habis
rpm 8ribu dia bukak habis

normal @ abnormal?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: pening pv   Thu May 14, 2009 12:11 pm

krolzizi wrote:
hehe.. aku nyer pv pun sama mcm ko jugak.. selenoid tu dah tak berapa kuat ilmu batinnya.. aku modified je cari spring lembut sikit.. settle problem.

pv aku pun dah boleh bukak tutup dah skrg cuma muskil sikit

rpm bawah 3ribu dia bukak habis
rpm 3ribu dia tutup habis
rpm 8ribu dia bukak habis

normal @ abnormal?

normal. cun
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: pening pv   Today at 6:28 pm

Back to top Go down
 
pening pv
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: