RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 13, 2010 4:09 pm

aku nak share ape yg dah berlaku kat parking SIC masa motogp lepas.. mungkin ramai yg dah tahu citer ni.. tp aku nak share la ape yg berlaku pada group moto 2 Wheel Garage.. kebetulan aku pun join group dorang konvoi ke motogp..


ni masa sampai kat sana..











ini lah yg berlaku pada sebahagian moto otai2 geng gagak hitam... abis brake lever, cluth, damper, brake pump Rezoma & Brembo kene rembat..



dorang panggil bos SIC yg handle parking, nyaris2 nak kene cepuk dah kalau bukan sbb polis sampai awal, dia taknak tangungjawab, suruh bikers2 ni sumer pi report polis jer.. 3,4 kali gak kepala macha tu kene tunjal ngan otai2 ni.. hehehe.. last sekali semua settle pkl 2am.. SIC bayar guna duit collection parking dorang.. dekat 50k jugak semuanya.. next year harap SIC lbh berhati2..


Last edited by wrs4646 on Wed Oct 13, 2010 4:18 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 13, 2010 4:12 pm

hurmmmm.....mcm tu pun ade...org dalam punya kerja jgk la tu....
Back to top Go down
View user profile
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 13, 2010 4:21 pm

nasib baik bende mcm ni berlaku pada bikers malaysia.. kalau jd kat bikers luar, tak ke buat malu nama negara sendiri jer.. budus tul la penyamun ni...
Back to top Go down
View user profile
SpeedDemon
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 20
Join date : 2010-02-07
Age : 31
Location : Kepong

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 13, 2010 6:49 pm

ouch..i hope the SIC payments was to the satisfactory of all the bikers involved..truely an ambrassing momment in Malaysia..why dont these people ever learn..never touch what that soes not belong to you...damn in convience..To all bikers ensure that the SIC pays you for the lost..dont give them face...
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 13, 2010 10:32 pm

secara umumnya jangan tinggalkan motor kecuali kita bole nampak motor tu. aku tak pernah yakin dgn public parking... better be safe than sorry!

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Thu Oct 14, 2010 12:15 am

Boleh plak rembat tang brake tu..Rembat tu dah 1hal,Ni kang tang bikers2 ni nak balik ni kang..Camno tu?Kok xdo brake,mau ke pangkal gaung plak reramai kang..Mmg penyamun ni nyusahkan!

Kok ilang sabar tu..Mau macha tu makan padock stand tu....Seminggu konyang!
Back to top Go down
View user profile
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Thu Oct 14, 2010 10:21 am

dalam geng ni 12 biji moto terlibat semuanyer.. yg tak tahan tu, dorang siap claim side mirror pun kene curi.. hahaha.. ntah sejak bila dorang pakai side mirror pun tak tau la.. semua kasi claim, yg pakai brand biasa pun claim kata brg dorang brand rizoma or brembo.. hahaha.. padan muka SIC..

ade sorang budak RXZ dr Johor tu, moto br amik 3 minggu tak sempat nak bayar 1st installment pun kene kebas.. SIC bg dia RM 1k sbg duit poket balik kg.. Wink
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Fri Oct 15, 2010 2:34 pm

tttuuuutttt (censored)....tttuuuutttt.... SIC mmg suck big time...kalau ade 1-2 track lain mmg dah bangkurap anjing SIC...
Back to top Go down
View user profile
bro_ucin
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 2
Join date : 2010-10-16

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Sat Oct 16, 2010 11:16 pm

tumpang lalu.....banyakkan bersabar
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Sun Oct 17, 2010 7:39 pm

Ade plak yg minum air sambil menyelam..eh btul ke?ooo..menyelam sambil minum air..
Makan hasil btul ye bro?
Back to top Go down
View user profile
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 20, 2010 6:53 pm

semoga jd iktibar di motogp next year.. hehe..
SIC
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Wed Oct 20, 2010 8:52 pm

inilah antara sbb nape aku lbh sanggop dok dlm jem nek keta dr nek muto.. Wink psl mase ni la keturunan penyamun ni nk g buat kj.. yg jd jaga dok kaber line ke aper aku x tau ler parking aku rase smua kena byr x tau la muto.. scratch buat malu malaysia ler kalo org luar tau.. SIC patot lbh cekap jg keselamatan pngunjung n harta benda pengunjung yg dtg dr jauh nk meriahkn lg muto gp tp blk dgn pns ati..hampeh
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Sat Oct 23, 2010 11:39 am

sedih aku baca msalah yg dorg dapat......Aku pun pegi sana jugak masa tu....tp lepas aku dan kengkawan ambik tiket, ktorg pi terrus park kat F side...
Yg herannya takkan la dorg xnampak sape punya keje....sedangkan moto semua leh nampak clear dan rendah....kalau ada org berdiri jauh pun kita boleh nmpak....kalau nk kata sebiji moto je kene, kira logik la...tp kalau dah sampai 12bijik moto kene...aper cher?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)   Today at 12:06 pm

Back to top Go down
 
MotoGP Sepang 10-10-10 (yg tak best nyer...)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» MotoGP and World Superbike merge...kinda
» MotoGP going to BT Sport from 2014
» Single sided swing arms
» Stubby Exhaust from standard RRW can
» Saturday 7th May 2011 Knockhill, Sessions, 90

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Multimedia Section :: Picture Gallery-
Jump to: