RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Bengkel Rs250

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 4:17 pm

Kash wrote:
akuNabil wrote:
Kash wrote:


ini mcm punya plug kira dh out ker?

SUPER OUT!



Hahaha... aku xmo bgtau.... xpe xpe nnt aku tukar plug lain lerr...
tp td aku cuci dgn petrol sket, da bulah start. tengok esok pulak senang nak start ke tak..

cuci pakai petrol?
jgn kedekut wei.
beli plug baru la...
br9es. rm5 je seketol.
tgk, basah balik tak...


Last edited by akuNabil on Fri Dec 19, 2008 1:02 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Kash
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-12-15

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 4:52 pm

xde aarr .. cuci dgn petrol masa td jer nk bagi idup aje.. mmg nak tukar ler plug baru..
tapi biasa org tukar dua2 sekali ke? yg lg satu tu mcm susah sket nak bukak..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 4:53 pm

Kash wrote:
xde aarr .. cuci dgn petrol masa td jer nk bagi idup aje.. mmg nak tukar ler plug baru..
tapi biasa org tukar dua2 sekali ke? yg lg satu tu mcm susah sket nak bukak..

dua dua la bro..
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Kash
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-12-15

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 5:13 pm

yg lg satu tu nk kena bukak fairing dulu ke tak payah?
kang makin jahanam moto aku lak
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 5:27 pm

Kash wrote:
yg lg satu tu nk kena bukak fairing dulu ke tak payah?
kang makin jahanam moto aku lak


aku pon x igt dah.. hehe
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
waninja82
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 204
Join date : 2008-09-17
Age : 34
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 8:38 pm

Kash wrote:
yg lg satu tu nk kena bukak fairing dulu ke tak payah?
kang makin jahanam moto aku lak


hallu...

klu x silap....

blok bawah bukak firing kanan...

blok atas bukak tank jer....then klu tangan besau...bukak la kotak cabel 2 skru tu...

orite...

selamat main LEGO.....

hehehe...
Back to top Go down
View user profile
Kash
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-12-15

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Dec 18, 2008 9:00 pm

aku dah tau, blok bawah buleh bukak camtu aje, blok atas kena bukak tank.. hehe.. abis la moto aku DIY kan..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Dec 19, 2008 3:28 pm

Kash wrote:
aku dah tau, blok bawah buleh bukak camtu aje, blok atas kena bukak tank.. hehe.. abis la moto aku DIY kan..

bukan ko da lame pakai 250 ker kash??

geng kalau nak tukar plug cap macam maner???bawah punye cap dah out...longgar jer...
Back to top Go down
View user profile
MRF MAMAN
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 15
Join date : 2008-11-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Dec 19, 2008 3:51 pm

zynox wrote:
Kash wrote:
aku dah tau, blok bawah buleh bukak camtu aje, blok atas kena bukak tank.. hehe.. abis la moto aku DIY kan..

bukan ko da lame pakai 250 ker kash??

geng kalau nak tukar plug cap macam maner???bawah punye cap dah out...longgar jer...


cap tu byk kat kedai biasa2. tak pun sumbat dgn tin milo bagi fit. heheheh aku dah praktikkan pun boleh pakai gak
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Tue Dec 23, 2008 1:57 pm

macam maner teknik tin milo 2???
ehehhe aku nih pemalas nak g kedai ar...

eh nabil br9es RM5???2 cap malaysia...ok ker???
aku beli cap jepun RM13 sebijik...

tapi pakai cap malaysia selama nih ok jer...orang len pakai cepat kong plak...ntah lar ikot nasib jer
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Tue Dec 23, 2008 3:07 pm

zynox wrote:
macam maner teknik tin milo 2???
ehehhe aku nih pemalas nak g kedai ar...

eh nabil br9es RM5???2 cap malaysia...ok ker???
aku beli cap jepun RM13 sebijik...

tapi pakai cap malaysia selama nih ok jer...orang len pakai cepat kong plak...ntah lar ikot nasib jer

mcmana nak tau madi in jepun or malaysia ar?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Tue Dec 23, 2008 5:07 pm

akuNabil wrote:
zynox wrote:
macam maner teknik tin milo 2???
ehehhe aku nih pemalas nak g kedai ar...

eh nabil br9es RM5???2 cap malaysia...ok ker???
aku beli cap jepun RM13 sebijik...

tapi pakai cap malaysia selama nih ok jer...orang len pakai cepat kong plak...ntah lar ikot nasib jer

mcmana nak tau madi in jepun or malaysia ar?


woit..
madi tuh nama aku..


jepun mari kaler dia lain sket bro..dia punya surface treatment tu lain..
satu lagi dia berat sket..

*aku xpenah timbang pun..agak2 jer..
Back to top Go down
View user profile
MRF MAMAN
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 15
Join date : 2008-11-14
Location : Penang

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Wed Dec 24, 2008 5:08 pm

zynox wrote:
macam maner teknik tin milo 2???
ehehhe aku nih pemalas nak g kedai ar...

eh nabil br9es RM5???2 cap malaysia...ok ker???
aku beli cap jepun RM13 sebijik...

tapi pakai cap malaysia selama nih ok jer...orang len pakai cepat kong plak...ntah lar ikot nasib jer




Biasanya kedai mamak kat penang pandai bikin tu..... siap tarik lagi
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Wed Dec 24, 2008 5:11 pm

muddybank wrote:
akuNabil wrote:
zynox wrote:
macam maner teknik tin milo 2???
ehehhe aku nih pemalas nak g kedai ar...

eh nabil br9es RM5???2 cap malaysia...ok ker???
aku beli cap jepun RM13 sebijik...

tapi pakai cap malaysia selama nih ok jer...orang len pakai cepat kong plak...ntah lar ikot nasib jer

mcmana nak tau madi in jepun or malaysia ar?


woit..
madi tuh nama aku..


jepun mari kaler dia lain sket bro..dia punya surface treatment tu lain..
satu lagi dia berat sket..

*aku xpenah timbang pun..agak2 jer..

letak gambir weiii
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Wed Dec 31, 2008 11:25 am

cap malaysia punyer ini macam kaler emas



kalau ori japan kaler silver kehijauan
ade tulisan NGK R


Back to top Go down
View user profile
kijull
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 9
Join date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Wed Jan 28, 2009 6:29 pm

salam...tumpang tanya...nape moto aku ni asyik bau petrol je...klu parking mesti nk off kn suis minyak tu... lg satu fork aku leaking lg..bru 3 bulan lpas ganti sbb leaking...kenape ek.... No
Back to top Go down
View user profile
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Jan 29, 2009 7:10 pm

fork kalau leaking bnyk kali mungkin batang fork ada calar (susah di lihat dgn mata kasar) atau pun fork bengkok....
Back to top Go down
View user profile
muzif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 3
Join date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Jan 29, 2009 7:31 pm

kesai mane aku nak service absober blakang, aku tanye kat kedai mekanik tu kata tak leh service.corner dah tak sedap.
Back to top Go down
View user profile
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Jan 29, 2009 7:50 pm

kat area ampang ada kedai leh buat (rebuild) semula absober belakang.
Back to top Go down
View user profile
kijull
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 9
Join date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Jan 30, 2009 6:16 pm

alamak.........cmne...masak klu fork bengkok...nk kene press ke...brape plok kos tu.
Back to top Go down
View user profile
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Jan 30, 2009 7:48 pm

bengkok mana leh press...mau tukar baru batang fork dia..tapi dia takkan meliuk sendiri kecuali kesan dari xcident..kalau tak xcident maybe fork ada kesan calar.calar pun tak leh wat pe,tak leh polish..mau baru jugak.aku nyer fireblade dulu kes sama cam tu.sebatang RM 1.3k......
Back to top Go down
View user profile
muzif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 3
Join date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Sat Jan 31, 2009 11:47 am

assimo wrote:
kat area ampang ada kedai leh buat (rebuild) semula absober belakang.

Bleh bg tau aku meps nak ke sana.kalo ada contact no. kedai nye lagi senang.
brape biasa kos nye yg di caj ke poket
Back to top Go down
View user profile
kijull
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 9
Join date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Feb 05, 2009 7:05 pm

kawan2 nak tya lg...betol ke meter s250 ni ringan...sbb tempohari aku ada ikot g konvoi..tp aku yg paling kecik cc, yg lain 600cc keatas..masalahnye...meter aku dh 200 tp moto member aku bru 160 honda cbr929...meter ikot perbezaan cc moto ke...konpius aku..lg satu rs250 standard maksimum bleh pegi brape ek...tq...
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Feb 06, 2009 3:36 pm

ntah la ringan ke tak..
kalu compare ngan mito or 125 meter dia lg berat.
paling senang ko check pakai gps (jawapan popular)
kalu ikut aku..
aku check pakai jam tgn jer..
cuba tgk jam ko ada tachymeter tak..
so jgn segan nak gunakan..rugi owh beli jam mahal tp tak fully utilize..
lagi murah pada ko nak g cr gps..

pasal top speed aku xtau la..
kalu 200 tu mmg laju la utk moto stended..
kalu dapat 220 mmg untung la..
kalu lebih tu..xtau la..
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Sat Feb 07, 2009 1:17 pm

kijull wrote:
kawan2 nak tya lg...betol ke meter s250 ni ringan...sbb tempohari aku ada ikot g konvoi..tp aku yg paling kecik cc, yg lain 600cc keatas..masalahnye...meter aku dh 200 tp moto member aku bru 160 honda cbr929...meter ikot perbezaan cc moto ke...konpius aku..lg satu rs250 standard maksimum bleh pegi brape ek...tq...

meter ko tu meter rs125 ke rs250?
rs125 = 220km/j
rs250 = 240km/j

baik ko check meter ko tu dulu...

tp klau meter ko tu mmg rs250 punya...
cecah 200km/j tuuu....dh kira lajuu dh moto ko tu....

_________________
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Sat Feb 07, 2009 7:43 pm

Club President wrote:
kijull wrote:
kawan2 nak tya lg...betol ke meter s250 ni ringan...sbb tempohari aku ada ikot g konvoi..tp aku yg paling kecik cc, yg lain 600cc keatas..masalahnye...meter aku dh 200 tp moto member aku bru 160 honda cbr929...meter ikot perbezaan cc moto ke...konpius aku..lg satu rs250 standard maksimum bleh pegi brape ek...tq...

meter ko tu meter rs125 ke rs250?
rs125 = 220km/j
rs250 = 240km/j

baik ko check meter ko tu dulu...

tp klau meter ko tu mmg rs250 punya...
cecah 200km/j tuuu....dh kira lajuu dh moto ko tu....

means moto aku laju gak lar...

opsss....'pernah' laju

dan akan laju lagik...
Back to top Go down
View user profile
kijull
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 9
Join date : 2009-01-28

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Thu Feb 19, 2009 6:37 pm

Club President wrote:
kijull wrote:
kawan2 nak tya lg...betol ke meter s250 ni ringan...sbb tempohari aku ada ikot g konvoi..tp aku yg paling kecik cc, yg lain 600cc keatas..masalahnye...meter aku dh 200 tp moto member aku bru 160 honda cbr929...meter ikot perbezaan cc moto ke...konpius aku..lg satu rs250 standard maksimum bleh pegi brape ek...tq...

meter ko tu meter rs125 ke rs250?
rs125 = 220km/j
rs250 = 240km/j

baik ko check meter ko tu dulu...

tp klau meter ko tu mmg rs250 punya...
cecah 200km/j tuuu....dh kira lajuu dh moto ko tu....

sori la lambat reply,out station 2 mgu daaa..meter aku rs250,tulah nk g check mana tau ada problem ke...
Back to top Go down
View user profile
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Feb 20, 2009 11:53 am

nak kata meter ringan tak de lah..RS250 aku sama je bacaan dgn persona.takkan persona meter ringan kot.. ..tapi awat meter aku maksimum 200km/h jer...? pas tu ade mp/h la pulak..huhuh
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Feb 20, 2009 3:25 pm

assimo wrote:
nak kata meter ringan tak de lah..RS250 aku sama je bacaan dgn persona.takkan persona meter ringan kot.. ..tapi awat meter aku maksimum 200km/h jer...? pas tu ade mp/h la pulak..huhuh

meter 125 tu
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Fri Feb 20, 2009 5:46 pm

akuNabil wrote:
assimo wrote:
nak kata meter ringan tak de lah..RS250 aku sama je bacaan dgn persona.takkan persona meter ringan kot.. ..tapi awat meter aku maksimum 200km/h jer...? pas tu ade mp/h la pulak..huhuh

meter 125 tu


rs250 kelabu kat keong ker???aku rase macam same jer...kes meter 125 jer hehehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bengkel Rs250   Today at 4:36 am

Back to top Go down
 
Bengkel Rs250
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» 98 Aprilia Rs250 for sale

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS250-
Jump to: