RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 pv

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: pv   Mon Jun 08, 2009 2:12 am

hari tu aku pi tanya kat NKS - yg ori 500 tuu Shocked

aku pun tangkap aloi nyer - 180

aku tanya aftermarket punya PV - dia org pun nganga

apa apa pun, TQ for the info nabil
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: pv   Mon Jun 08, 2009 2:38 am

Tramal wrote:
hari tu aku pi tanya kat NKS - yg ori 500 tuu Shocked

aku pun tangkap aloi nyer - 180

aku tanya aftermarket punya PV - dia org pun nganga

apa apa pun, TQ for the info nabil

selain dari ori tu, after market la kan??
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: pv   Mon Jun 08, 2009 5:07 am

akuNabil wrote:
Tramal wrote:
hari tu aku pi tanya kat NKS - yg ori 500 tuu Shocked

aku pun tangkap aloi nyer - 180

aku tanya aftermarket punya PV - dia org pun nganga

apa apa pun, TQ for the info nabil

selain dari ori tu, after market la kan??
yerp betul tu... biasanya "aftermarket" part ni di kategorikan kepada racing performance parts.. yg lebih tahan, yg lebih unggul dan yg lebih on chip.. hehehehe..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: pv   Mon Jun 08, 2009 8:38 am

Tramal wrote:
akuNabil wrote:
Tramal wrote:
hari tu aku pi tanya kat NKS - yg ori 500 tuu Shocked

aku pun tangkap aloi nyer - 180

aku tanya aftermarket punya PV - dia org pun nganga

apa apa pun, TQ for the info nabil

selain dari ori tu, after market la kan??
yerp betul tu... biasanya "aftermarket" part ni di kategorikan kepada racing performance parts.. yg lebih tahan, yg lebih unggul dan yg lebih on chip.. hehehehe..

wey. hg p kedai carbon fiber buat bonet keta tu...
suruh dia buat PV. kalau tahan n matap, leh buat duit lohhhhhhhhhh
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: pv   Mon Jun 08, 2009 3:57 pm

Tramal wrote:
hari tu aku pi tanya kat NKS - yg ori 500 tuu Shocked

aku pun tangkap aloi nyer - 180

aku tanya aftermarket punya PV - dia org pun nganga

apa apa pun, TQ for the info nabil


huishhhh..!!!!mahalnye ...
ni kene goreng ni....... Shocked
klu ko dtg NKS pakai jaket Dinese, helmet Arai, Glove Rossi.mmg la harga mcm tu..

_________________
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: pv   Mon Jun 08, 2009 9:17 pm

wakakaka... aku pi sana dgn selebeh habis ler bro...
mana ler mampu aku nak pakai jaket denise, helmet arai, glove rossi nih..
yg aku ada cuma jaket cap ayam, helmet tah apa ke jenama tah aku beli kat penang dgn nabil dulu, glove pun pakai glove org buat rumah batu sbb glove yg nabil kasi dulu dak koyak robak sbb aku excident

bagus jugak idea nabil nehhh... buat PV dgn fibre... ermm... nanti balik aku cuba riki benda nih...good idea Bil

custom made ni tetap unggul di mana mana - maupun motor ataupun kereta..hehehe
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Tue Jun 09, 2009 8:56 am

v3t0 wrote:
feel macam mane yang ko nak sebenarnye ni ??

ko nak feel macam naek RSV ker ?? == beli RSV

cube ko terangkan sket feel macam mane yang ko carik2 selama ni..jgn ko over expected plak..moto tu 125cc je

huhu.....nak hapgred lambat lg la nampaknye.......
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 9:04 am

camne nak bezakan pv local dengan yg ori ek? ade gamba ke hape ke cantik gak
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 9:07 am

matnan wrote:
camne nak bezakan pv local dengan yg ori ek? ade gamba ke hape ke cantik gak

kalau moto ko rs125 08, ko pakai ori jer..
ringan.. beli kat motomillia...

kalau ko pakai rs125 96, better pakai yg ciplak (besi)..
tahan lama...
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 9:11 am

akuNabil wrote:
matnan wrote:
camne nak bezakan pv local dengan yg ori ek? ade gamba ke hape ke cantik gak

kalau moto ko rs125 08, ko pakai ori jer..
ringan.. beli kat motomillia...

kalau ko pakai rs125 96, better pakai yg ciplak (besi)..
tahan lama...

yg besi berat la, tu tangah survey2 tu. cume nak tau beza ori dengan yg local takut kene tipu plak
Back to top Go down
View user profile
art_oneil
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 554
Join date : 2009-05-04
Location : Kulim

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 2:12 pm

pv....... eem ado gambar dak nih
Back to top Go down
View user profile http://vutranaim.blogspot.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 6:28 pm

yang besi tu brapa ratus?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 6:36 pm

besi rm300 gak lar...aloi murah lagik....
aku xpernah rase aloi punyer...besi ade lar...
ade cakap besi berat and lambat sikit tarik

betol ka???

aloi punyer plak???

otai2???plz... tambah info...mane taw nak pakai rs125 balik nih...
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 6:39 pm

zynox wrote:
besi rm300 gak lar...aloi murah lagik....
aku xpernah rase aloi punyer...besi ade lar...
ade cakap besi berat and lambat sikit tarik

betol ka???

aloi punyer plak???

otai2???plz... tambah info...mane taw nak pakai rs125 balik nih...

tkd beza langsung pakai PV Yap Ah Loi ke besi ke...same je beban dia..
kuasa cukup ntk tarik besi...bukannye besi 4 kilo nk tarik...
kesimpulannye dia...tkd masalah

_________________
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 6:49 pm

zynox wrote:
besi rm300 gak lar...aloi murah lagik....
zynox...
kt mana yg ko dpt pv besi rm300?
bole tlg belikan utk aku 2set memandangkan byk parts yg ko dpt & post kt dlm ni selalunya murah2 drpd harga market?

P/S:
Zynox..
sila bg kan fakta & bukan auta setiap kali ko post harga parts2 yg ko dpt....
aku tgk dh 2-3 kali ko post harga yg ko sendiri tk pasti...
aku tk nk nnt forumer dlm forum ni percaya bulat2 harga yg ko tulis tu tp padahal harga tu tk menepati langsung dgn harga market kt luar..

pastikan harga pv besi rm300 yg ko bole dpt tu
- sama kualiti dgn yg ada di pasaran (bukan besi karat)
- ko pernah beli sendiri utk kegunaan sendiri
- dan BUKAN ko dengar citer drpd org

sekian...

ni 1st.warning aku..
klau ko tk tau harga sebenar/exact price..
ko diam2 sudah laaa....

_________________
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 7:59 pm

saya beli pv besi ngan member dpt la rm340 kira dah murah
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: pv   Mon Jul 13, 2009 8:06 pm

woit...rege price lame sume jer 2...ekekekeke
luper nak tag situ a year ago
pasni kalau kua rege aku kire rege setahun sudah berlalu lar...
barang sume beli pakai runner...
sikalang eco down rege naik nk wat guane...

patik mohon durhaka king
nak wat macam maner mmg rege 2 aku dapat setahun yang lalu pale
suri2...pasnih aku letak tag situ setahun lalu...time minyak Rm2.00 seliter... Mad

tapi yang aku rase
pv besi kabel pv yang kat pv 2 nanti haus...
ade ritu aku kene sekali...ingat dah patah PV...ruper2 kabel dah lucut...

member lain pakai pv aloi ok ajer...
ker nih problem solenoid tatau ler...xkatam sgt rs125...hahahaha
sekarang baru carik balik nak katamkan...
Back to top Go down
View user profile
amelo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 13
Join date : 2010-08-30

PostSubject: Re: pv   Tue Sep 28, 2010 4:19 pm

salam sume..
ape beza 2 valve ni?
(1)


(2)


no.1 tu aku rase valve besi tapi pic no.2 tu boleh sesape tau jenis ape?
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: pv   Tue Sep 28, 2010 7:01 pm

yg no 2 tu original punye yg no 1 besi punye
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: pv   Tue Sep 28, 2010 8:08 pm

no2 dah barai lobang cangkuk kabel...hehehe...musti aloi...kalau besi kabel akan barai tetapi tidak membaraikan lobang kabel kat pv...

setau aku lar...4 bulan je pakai hehehe main hentam jer
Back to top Go down
View user profile
amelo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 13
Join date : 2010-08-30

PostSubject: Re: pv   Wed Sep 29, 2010 10:54 am

no.2 tu ori pakai material ape ye?

hmm..lubang cangkuk dah barai ke?
rasenye macam same je ngn pv lain..

thanks
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 168
Join date : 2010-09-26
Age : 33
Location : Linggi,Ampang

PostSubject: Re: pv   Wed Sep 29, 2010 10:59 am

assalamualaikum abag2 n otai2..
saya budak baru..
tompang lalu . n tanya la..
PV ni power valve ke? confused
Back to top Go down
View user profile
ayolai
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 98
Join date : 2010-01-15
Age : 38
Location : kluang johor

PostSubject: Re: pv   Wed Sep 29, 2010 11:06 am

yup
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: pv   Wed Sep 29, 2010 8:29 pm

amelo wrote:
no.2 tu ori pakai material ape ye?

hmm..lubang cangkuk dah barai ke?
rasenye macam same je ngn pv lain..

thanks
rasanye material aloi je tapi ade salut
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: pv   Mon Sep 19, 2011 7:44 pm

pv kedudukan dia mcm mn ekk tajam duk atas ke bwh
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: pv   Mon Sep 19, 2011 9:26 pm

tajam kt atas.. Klu salah tlg betulkan..setahu aku tajam kt atas..
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: pv   Mon Sep 19, 2011 9:33 pm

ade pic tak...mcm terbalik je aku rase pv aku hehehhe...
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: pv   Tue Sep 20, 2011 12:56 am

xsyg duit ke pasang trbalik yg mata tajam kt atas...
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: pv   Tue Sep 20, 2011 9:19 am

betul la ckp abam Spain No 1 tu. Tajam kat atas. Tajan mat bawah pun boleh, silap2 poket pun tembus..
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: pv   Tue Sep 20, 2011 9:24 am

TT9 wrote:
betul la ckp abam Spain No 1 tu. Tajam kat atas. Tajan mat bawah pun boleh, silap2 poket pun tembus..

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pv   Today at 12:05 pm

Back to top Go down
 
pv
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: