RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 maintenance 125 vs 250

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Zack
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 21
Join date : 2010-02-04
Location : Cheras

PostSubject: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 8:29 am

Betul ker maintenance 125 lebih tinggi dari 250.?
Komen skit...
Back to top Go down
View user profile
highree
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 57
Join date : 2010-02-04
Age : 105
Location : Kay-eLL

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 8:41 am

emm.. btul ke? nak tau gak.. otai2, silakan ke gelanggang perkongsian ilmu.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 9:43 am

betol kot...
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 9:43 am

tak btol..

rs125 kalau sakit.. pengsan lah korang..
tp rs250 kalau sakit.. mati lah korang

_________________
Back to top Go down
View user profile
Zack
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 21
Join date : 2010-02-04
Location : Cheras

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 9:51 am

ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 10:29 am

Zack wrote:
ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch

barang rgv250 mmg boleh masuk rs250. tp xmurah jugak.. sebijik piston 400-500 gak

_________________
Back to top Go down
View user profile
highree
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 57
Join date : 2010-02-04
Age : 105
Location : Kay-eLL

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 10:44 am

hmmm...
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 10:50 am

rs125
piston 1 - rm400++
pv 1 - rm180-350
blok 1 - rm1000++
carb 1
rod 1
gasket 1set - rm30

rs250
piston 2 - rm1000
pv 4 - rm1000++
blok 2 - rm2500++
carb 2
rod 2
gasket 2 set - rm200++

kira..

_________________
Back to top Go down
View user profile
Zack
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 21
Join date : 2010-02-04
Location : Cheras

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 10:54 am

You known better...
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 10:56 am

tapi..

rs125 selalu rosak.. sbb bila ride, dok folow rs250 Shocked

rs125 bateri kena power.. sbb electric starter..
rs250 pakai bateri ex5 je.. kick starter

_________________
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 11:26 am

akuNabil wrote:

rs125
piston 1 - rm400++
pv 1 - rm180-350
blok 1 - rm1000++
carb 1
rod 1
gasket 1set - rm30
tu harga oberhol gasket ke @ harga gam gasket tu?...

akuNabil wrote:

rs250
piston 2 - rm1000
pv 4 - rm1000++
blok 2 - rm2500++
carb 2
rod 2
gasket 2 set - rm200++

kira..


pakai rsVagina la best.....bole wheelie..

_________________
Back to top Go down
View user profile
highree
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 57
Join date : 2010-02-04
Age : 105
Location : Kay-eLL

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 11:31 am

Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 11:34 am

Zack wrote:
ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch

Kalau ada satu topic aprilia 250 / 125 parts cross reference lagi bagus.. sapa2 yang ade experience pakai parts moto lain utk ap boleh share..barulah forum lebih berinformasi

p/s : ke memang ap ni tak bleh pakai parts lain? scratch
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 12:21 pm

aku tgk mudah sepasang RGV250 punyer pistong RM470... scratch
aPABARANG nih??

tapi aku confirm minyak ap125 Laughing
minyak ap250 pale

Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 2:02 pm

zynox wrote:
aku tgk mudah sepasang RGV250 punyer pistong RM470... scratch
aPABARANG nih??

tapi aku confirm minyak ap125 Laughing
minyak ap250 pale


piston rs/rgv250 1set rm500
http://www.mudah.my/Suzuki-RGV250-APRILIA-RS250-PISTON-RS-RGV-250-3222700.htm

gasket rs/rgv250 rm300
http://www.mudah.my/NEW-Suzuki-RGV250-Aprilia-RS250-Gasket-RGV-RS-250-3222701.htm?last=1

suzuki original parts.. boleh masuk rs250 nih

p/s: murah plak Shocked

_________________
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 2:03 pm

Club President wrote:
akuNabil wrote:

rs125
piston 1 - rm400++
pv 1 - rm180-350
blok 1 - rm1000++
carb 1
rod 1
gasket 1set - rm30
tu harga oberhol gasket ke @ harga gam gasket tu?...

akuNabil wrote:

rs250
piston 2 - rm1000
pv 4 - rm1000++
blok 2 - rm2500++
carb 2
rod 2
gasket 2 set - rm200++

kira..


pakai rsVagina la best.....bole wheelie..

lupa dah

_________________
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 6:39 pm

samsiah wrote:
Zack wrote:
ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch

Kalau ada satu topic aprilia 250 / 125 parts cross reference lagi bagus.. sapa2 yang ade experience pakai parts moto lain utk ap boleh share..barulah forum lebih berinformasi

p/s : ke memang ap ni tak bleh pakai parts lain? scratch
nk tukau piston murah2 tnya red..muto dia part yg 2 murah..kalau jem piston dia lek2 ayam jek tukau x habis rm200 pon..dr segi power i dont know..tnya tuan pnya badan..yg pasti muto dpt jln mcm biasa n poket x rabak..
Back to top Go down
View user profile
red3
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 559
Join date : 2009-03-13
Age : 33
Location : kajang

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 9:59 pm

wira_kejam 2 wrote:
samsiah wrote:
Zack wrote:
ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch

Kalau ada satu topic aprilia 250 / 125 parts cross reference lagi bagus.. sapa2 yang ade experience pakai parts moto lain utk ap boleh share..barulah forum lebih berinformasi

p/s : ke memang ap ni tak bleh pakai parts lain? scratch
nk tukau piston murah2 tnya red..muto dia part yg 2 murah..kalau jem piston dia lek2 ayam jek tukau x habis rm200 pon..dr segi power i dont know..tnya tuan pnya badan..yg pasti muto dpt jln mcm biasa n poket x rabak..

ape lak tetiba name aku kuar ni. scratch
aku xde kene mgene dlm ini cerita...
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Fri Feb 12, 2010 10:55 pm

red3 wrote:
wira_kejam 2 wrote:
samsiah wrote:
Zack wrote:
ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch

Kalau ada satu topic aprilia 250 / 125 parts cross reference lagi bagus.. sapa2 yang ade experience pakai parts moto lain utk ap boleh share..barulah forum lebih berinformasi

p/s : ke memang ap ni tak bleh pakai parts lain? scratch
nk tukau piston murah2 tnya red..muto dia part yg 2 murah..kalau jem piston dia lek2 ayam jek tukau x habis rm200 pon..dr segi power i dont know..tnya tuan pnya badan..yg pasti muto dpt jln mcm biasa n poket x rabak..

ape lak tetiba name aku kuar ni. scratch
aku xde kene mgene dlm ini cerita...
come on la bro..kekwn 2 ramai yg nk jimatkn kos 2..tulun2 ar dia org..kongsi ilmu n pengalaman ar...
Back to top Go down
View user profile
ayolai
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 98
Join date : 2010-01-15
Age : 38
Location : kluang johor

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sat Feb 13, 2010 3:34 am

betul..betul...betul..
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sat Feb 13, 2010 2:44 pm

rs 125

carbon brush-pakai suzuki v100
stater bley pakai kriss tp kena modified skit
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sat Feb 13, 2010 6:45 pm

apitjamat wrote:
rs 125

carbon brush-pakai suzuki v100
stater bley pakai kriss tp kena modified skit
hah!tgk ader info best dr kekwn..
Back to top Go down
View user profile
waninja82
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 204
Join date : 2008-09-17
Age : 34
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sat Feb 13, 2010 10:03 pm

akuNabil wrote:
tak btol..

rs125 kalau sakit.. pengsan lah korang..
tp rs250 kalau sakit.. mati lah korang


tambahan...

biler 1000 v twin steering bearing kong....terkopak and ter rabak lah jugak poket korang...

hehehe...jgn marah yea....
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sun Feb 14, 2010 12:08 pm

wira_kejam 2 wrote:
red3 wrote:
wira_kejam 2 wrote:
samsiah wrote:
Zack wrote:
ada yang bagi info kat aku barang Suzuki RGV 250 bleh ngam dengan Ap250. tapi kalau Ap 125 mmg tak bleh masuk barang moto lain..apa komen?? scratch

Kalau ada satu topic aprilia 250 / 125 parts cross reference lagi bagus.. sapa2 yang ade experience pakai parts moto lain utk ap boleh share..barulah forum lebih berinformasi

p/s : ke memang ap ni tak bleh pakai parts lain? scratch
nk tukau piston murah2 tnya red..muto dia part yg 2 murah..kalau jem piston dia lek2 ayam jek tukau x habis rm200 pon..dr segi power i dont know..tnya tuan pnya badan..yg pasti muto dpt jln mcm biasa n poket x rabak..

ape lak tetiba name aku kuar ni. scratch
aku xde kene mgene dlm ini cerita...
come on la bro..kekwn 2 ramai yg nk jimatkn kos 2..tulun2 ar dia org..kongsi ilmu n pengalaman ar...

klau nk belajar ILMU HISAP........aku bole tlg ajarkan..........

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Thu Feb 18, 2010 1:22 am

kabel clutch rs125 boleh pasang honda cg125 ngam sebab dia 125 cc baru rm7
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sun Feb 21, 2010 7:37 am

krolzizi wrote:
kabel clutch rs125 boleh pasang honda cg125 ngam sebab dia 125 cc baru rm7

moto aku pun sblum ni, owmner lama guna cable RxZ utk trotle..habis dimodifitenyer.... aku dpt tau pun, masa nk ganti cable tu....
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Sun Feb 21, 2010 2:49 pm

errr iklan sikit jer.... sesape nak swap plus money changer
rs250 castello....tukar dgn rs125...huhuhu pm aku
Back to top Go down
View user profile
highree
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 57
Join date : 2010-02-04
Age : 105
Location : Kay-eLL

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Tue Feb 23, 2010 9:06 am

clutch cable bleh pakai yg muto yamaha RX-S.. plug n play seperti yg ada di muto hamba skarang ni.. (owner lame mr. AREDY yg buat..hehhehe..)
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Tue Feb 23, 2010 5:09 pm

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: maintenance 125 vs 250   Today at 6:27 pm

Back to top Go down
 
maintenance 125 vs 250
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: