RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 pv

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: pv   Sat Mar 01, 2008 11:07 am

projek seterusnya nak bukak head ngan block lak.. td tgk kepala cable pv tu dah mcm nak putus.. nak kena modified le kot..
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Sat Mar 01, 2008 1:59 pm

repair sebelum putus.
tp biasanya org beli cable baru jer supaya dpt ronda2 dgn aman
Back to top Go down
View user profile
izack28
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 115
Join date : 2008-03-01
Location : slayangville

PostSubject: Re: pv   Sat Mar 01, 2008 2:51 pm

betul tuu ku dah ganti berapa kali cable tuee
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Sun Mar 02, 2008 9:26 am

errr... ada jual ke cable tu? atau ada cable yg sewaktu dengannya ke??

Errr.. cengini le rupe PV tu.. utk newbie cam aku.



Ni plak dia punye loobang..



Gasket..

Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Sun Mar 02, 2008 10:58 pm

tonyoh sampai berkilatttttttttt
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Mon Mar 03, 2008 12:54 pm

makeup?? fondation?? xleh.. nnt bini aku marah..

lepas cuci spongebob ngan servis PV.. best je moto pegi.. bedesupppp...

cable ape weih yg bleh replace cable PV aku tu? nak mencegah sblm kena nih..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: pv   Sat Apr 26, 2008 10:09 pm

endrose 2 aper???

BTW...solenoid probs ker kalau gear 5 150kmh
then masuk gear 6 140kmh...macam drop balik rpm...

nak tarik minyak dalam gear6 rpm 7k nak open PV rpm 8k berat nak mampos...
fulltrotel pon cam taik lambat...

macam maner nak wat nih??

mito boleh g 180kmh aku 150kmh xtahan beb...
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Sun Apr 27, 2008 9:43 am

[quote="zynox"]endrose 2 aper???

BTW...solenoid probs ker kalau gear 5 150kmh
then masuk gear 6 140kmh...macam drop balik rpm...

nak tarik minyak dalam gear6 rpm 7k nak open PV rpm 8k berat nak mampos...
fulltrotel pon cam taik lambat...

macam maner nak wat nih??

mito boleh g 180kmh aku 150kmh xtahan beb...[/quote

rm3K ke?? mesti leh murah lagi kot kalau beli byk2..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: pv   Sun Apr 27, 2008 4:53 pm

endorse tu kire pegi register dalam geran, tuko enjen lain.. macam kereta selalu buat tu. tukar enjen halfcut.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: pv   Sun Apr 27, 2008 6:30 pm

krolzizi wrote:
endorse tu kire pegi register dalam geran, tuko enjen lain.. macam kereta selalu buat tu. tukar enjen halfcut.

moto leh ker??
moto mana da halfcut...
nak kena ada surat kastam pa suma dulu kan???
ala salin pastu ketuk je no enjin lain..jpj bukan nk cek pon
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Mon Apr 28, 2008 9:56 am

Errr.... xde ke sape2 yg dah pasang enjin tu kat moto dier?? nak tau gak camne result..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: pv   Mon Apr 28, 2008 10:30 am

aredy wrote:
Errr.... xde ke sape2 yg dah pasang enjin tu kat moto dier?? nak tau gak camne result..

aku baru nak try sekali tgk harge...

8k moto aku...3k enjin baru...

11k lagik 3k dapat rs250 confirm laju...
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Tue Apr 29, 2008 9:14 am

tumpang tanye, brape mm solenoid pv tu akan gerak untuk fully open?aku punye pv ok tapi dia bukak sket je,tak feel la bile bukak Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Tue Apr 29, 2008 11:42 am

matnan wrote:
tumpang tanye, brape mm solenoid pv tu akan gerak untuk fully open?aku punye pv ok tapi dia bukak sket je,tak feel la bile bukak Rolling Eyes

seelok2nya ko set pv bukak masa rpm 7-8. mmg dia akan bukak habis.

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Tue Apr 29, 2008 12:15 pm

PV aku rpm 9 baru bukak, anyway thanks nabil, nanti aku ejas nat tu

err,,,,,nak ejas kat nat kabel pv tu je kan? :?:
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Tue Apr 29, 2008 12:52 pm

matnan wrote:
PV aku rpm 9 baru bukak, anyway thanks nabil, nanti aku ejas nat tu

err,,,,,nak ejas kat nat kabel pv tu je kan? :?:

9?
patut la bukak x abeh.
adjust kat nat cable depan solenoid tu la.

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Tue Apr 29, 2008 1:31 pm

akuNabil wrote:
matnan wrote:
PV aku rpm 9 baru bukak, anyway thanks nabil, nanti aku ejas nat tu

err,,,,,nak ejas kat nat kabel pv tu je kan? :?:

9?
patut la bukak x abeh.
adjust kat nat cable depan solenoid tu la.

ejas bagi ketat ka bagi longgaq?
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: pv   Sun May 04, 2008 8:50 pm

matnan wrote:
akuNabil wrote:
matnan wrote:
PV aku rpm 9 baru bukak, anyway thanks nabil, nanti aku ejas nat tu

err,,,,,nak ejas kat nat kabel pv tu je kan? :?:

9?
patut la bukak x abeh.
adjust kat nat cable depan solenoid tu la.

ejas bagi ketat ka bagi longgaq?

bagi rapat nat 2 dgn batang solenoid kot...
aku wat jauh moto sebu xbukak kot...
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Wed May 07, 2008 6:55 pm

PV tu ape ye.....

Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 12:15 am

matnan wrote:
PV tu ape ye.....




pawervalve

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 4:55 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
ko duk mana zynox?? aku nak bandingkan moto aku ngan salah satu moto member 2strokers le.. nak banding ngan moto nabil.. dia nyer power sangat

pasang pv dulu oi

hehehe... pv set mau la kene dlm 5ratus lagi nih.. relex dulu la.. pakai je la moto hancur kebun sherif ni pelan2
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 9:28 am

muto aku dah majuk nih... td try REV time free gear, rpm x cecah pun redline.. bunyi mase tu x lancar lgsg.. lepas kena tinggal ngan tijekM terus jd cengini.. sape tau ape problem?? PV mcm ada bukak..
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 9:34 am

akuNabil wrote:
matnan wrote:
PV tu ape ye.....




pawervalve

bukan pawaroot ka?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 10:57 am

aredy wrote:
muto aku dah majuk nih... td try REV time free gear, rpm x cecah pun redline.. bunyi mase tu x lancar lgsg.. lepas kena tinggal ngan tijekM terus jd cengini.. sape tau ape problem?? PV mcm ada bukak..

hg pernah cuci pv tak?

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 11:28 am

kalau nak cabut pv tu susah sebab pakai 2T xbagus ka?

biasa ok je tetiba pakai idemitsu camtu plak
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 12:07 pm

matnan wrote:
kalau nak cabut pv tu susah sebab pakai 2T xbagus ka?

biasa ok je tetiba pakai idemitsu camtu plak

pv sudah jem braderrr..
cabut gak pelan2..jgn dok katok kuat2 pakai tukul plak..

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 12:31 pm

lepas cuci ok balik. 2T punya pasai ka?baru xsampai 3 minggu xsebis pv
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 1:21 pm

akuNabil wrote:
aredy wrote:
muto aku dah majuk nih... td try REV time free gear, rpm x cecah pun redline.. bunyi mase tu x lancar lgsg.. lepas kena tinggal ngan tijekM terus jd cengini.. sape tau ape problem?? PV mcm ada bukak..

hg pernah cuci pv tak?


dah penah cuci satu kali hari tu... pastu baru2 ni aku tersilap masuk 2T petronas yg murah.. punye la byk asap kuar.. xpelah.. nnt aku try cuci PV tu lagik skali..
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 1:28 pm

bila last hang cuci pv?klu pv berkeladak pun moto xbes gak
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: pv   Thu May 08, 2008 3:49 pm

matnan wrote:
bila last hang cuci pv?klu pv berkeladak pun moto xbes gak

baru 3 bulan rasenya.. piston pun dah start bunyi semcm.. esok sambil2 gi KL nak cari piston skali tp xtau size plak pasal x reti nak bukak...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pv   Today at 10:07 pm

Back to top Go down
 
pv
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 7Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: