RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Racing Suits

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Racing Suits   Wed Dec 02, 2009 4:12 pm

Salam buat otai2 TERUTAMA yg dah ada racing suit..

wa nak tanya sikit? kalau wa pakai saiz "L" , saiz apa yg wa patut beli utk racing suit.. wa tgk semua saiz numbering aka 50, 52 n bla bla bla dan ada yg euro, ada yg US.... scratch
Tolong advise sikit...





Last edited by jasmee74 on Fri Dec 04, 2009 5:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Racing Suits   Wed Dec 02, 2009 4:42 pm

jasmee74 wrote:
Salam buat otai2 TERUTAMA yg dah ada racing suit..

wa nak tanya sikit? kalau wa pakai saiz "L" , saiz apa yg wa patut beli utk racing suit.. wa tgk semua saiz numbering aka 50, 52 n bla bla bla dan ada yg euro, ada yg US.... scratch
Tolong advise sikit...




gua ngt klu lu beli, lu kene try dulu suit tu....
tk bleh main teka je....

_________________
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Racing Suits   Wed Dec 02, 2009 4:56 pm

botak, aku pun pakai saiz 'L'. ko beli dulu lepas tu aku try fitting ko punya... Laughing tapi aku pakai suit utk pegi opis aje.

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
tufaicabuk
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 88
Join date : 2008-03-26
Location : antara langit dan bumi

PostSubject: Re: Racing Suits   Wed Dec 02, 2009 5:17 pm

botak... aku rase ko try pakai saiz 50 / 52 dulu.... besar skit xda hal.. nanti nak taruk back protector..
kalau ko pakai sendat2 karang tersepit lak telor ko tu.. nak tunduk / jalan pon susah nanti..

bila test suit tu, cuba buat mcm rossi selalu buat (mencangkung)... kalau x sesak nafas ko, ok la tuu
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Wed Dec 02, 2009 8:48 pm


wan - mcmana nak testis, brg kat US.. aku nak beli online je..
scratch

zul - 50/52 tu saiz L atau XL ? Tu lah pasal, takut terbeli sendat, maun aku parking telur atas peha.. Kau nye saiz pe? leh aku try sarung kau nye dulu..

DG - Suit g opis aku pun ada..
Back to top Go down
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 12:29 am

aku selalu try suit kantoi tang peha...
ketight ajer...kene hantar custom lar macam nih...
kulit lembu korban ade byk nih...
Back to top Go down
View user profile
tufaicabuk
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 88
Join date : 2008-03-26
Location : antara langit dan bumi

PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 9:57 am

jasmee74 wrote:



[color=blue]zul - 50/52 tu saiz L atau XL ? Tu lah pasal, takut terbeli sendat, maun aku parking telur atas peha.. Kau nye saiz pe? leh aku try sarung kau nye dulu..


DG - Suit g opis aku pun ada..

biasenye suit pakai kiraan 48, 50,52,54, 56.....(kalau x salah aku la) aku punya saiz 56
kalau ko nak sarung aku punya suit xda hal, takut mcm pakai baju kelawar yg org pompuan selalu pakai tu.

Knp nak beli online? bahaye tu...krg smpi sini saiz kingkong? x ke naya

singapore banyak choice ape, x pon kt kedai mechinda..
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 11:44 am

jasmee74 wrote:

wan - mcmana nak testis, brg kat US.. aku nak beli online je..
scratch

zul - 50/52 tu saiz L atau XL ? Tu lah pasal, takut terbeli sendat, maun aku parking telur atas peha.. Kau nye saiz pe? leh aku try sarung kau nye dulu..

DG - Suit g opis aku pun ada..

alaaaa...pedehal Ulu Selangor je..
dekat ape....
susah2 ko beli je kt Singapore....tk pun MECINDA... Laughing

_________________
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 12:14 pm

tufaicabuk wrote:
jasmee74 wrote:



[color=blue]zul - 50/52 tu saiz L atau XL ? Tu lah pasal, takut terbeli sendat, maun aku parking telur atas peha.. Kau nye saiz pe? leh aku try sarung kau nye dulu..


DG - Suit g opis aku pun ada..

biasenye suit pakai kiraan 48, 50,52,54, 56.....(kalau x salah aku la) aku punya saiz 56
kalau ko nak sarung aku punya suit xda hal, takut mcm pakai baju kelawar yg org pompuan selalu pakai tu.

Knp nak beli online? bahaye tu...krg smpi sini saiz kingkong? x ke naya

singapore banyak choice ape, x pon kt kedai mechinda..

baju klawar?? wakakaka..
saiz kau ngan aku lebih kurang je kot...
yg beza diameter "bucket" je..
ok, nanti free boleh aku test kau nye..
mecinda?? baik aku g spore je beli..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 12:16 pm

selipar wrote:
jasmee74 wrote:

wan - mcmana nak testis, brg kat US.. aku nak beli online je..
scratch

zul - 50/52 tu saiz L atau XL ? Tu lah pasal, takut terbeli sendat, maun aku parking telur atas peha.. Kau nye saiz pe? leh aku try sarung kau nye dulu..

DG - Suit g opis aku pun ada..

alaaaa...pedehal Ulu Selangor je..
dekat ape....
susah2 ko beli je kt Singapore....tk pun MECINDA... Laughing

nak g spore xde masa lah wan.. keje byk..
ingat nak kai 13/12 nanti..

mecinda nye harga wa x mampu ar beb.. Shocked
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 12:16 pm

zynox wrote:
aku selalu try suit kantoi tang peha...
ketight ajer...kene hantar custom lar macam nih...
kulit lembu korban ade byk nih...

peha kau saiz beyonce ke zynox??
Back to top Go down
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 1:53 pm

jasmee74 wrote:

mcmana nak testis, brg kat US.. aku nak beli online je..
scratch
TIDAK digalakkan beli suit secara online sama sekali.....
sure akan GAGAL & tk puashati punya.....
klau tk percaya...bole la cuba........

SILA lah dengar nasihat pakar...........

_________________
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Thu Dec 03, 2009 3:13 pm

Club President wrote:
jasmee74 wrote:

mcmana nak testis, brg kat US.. aku nak beli online je..
scratch
TIDAK digalakkan beli suit secara online sama sekali.....
sure akan GAGAL & tk puashati punya.....
klau tk percaya...bole la cuba........

SILA lah dengar nasihat pakar...........

nampak gaya kena beli tiket g sana lah jwpnya..
terima kasih kpd semua yg beri pendapat..
wa rasa pun better terus g kedai n beli..
takut nanti beli online, nak zip pun tak boleh..
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Fri Dec 04, 2009 3:18 pm

sape2 yg ada gambar racing suit yg cun-cun tu, leh ar post kat sini..
boleh wa cuci mata..


Last edited by jasmee74 on Fri Dec 04, 2009 5:10 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Fri Dec 04, 2009 5:08 pm





(harga tak termasuk lelaki jambu tu.. . Kalau tak kompom Red angkat.. )
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Fri Dec 04, 2009 5:15 pm



Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Fri Dec 04, 2009 5:23 pm





Back to top Go down
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Racing Suits   Fri Dec 04, 2009 9:37 pm

nampaknya botak betul2 bersemangat nak memiliki racing suit... aku memahami perasaan ko (sbb motor dah gp1).

amik la suit kaler putih nih, matching kaler motor.



aku mcm kenan dgn riding boot nih (smx-2)... yg kaler hitam merah.





Alpinestars S-MX 2 Boots
Low cut street riding boot
Provides excellent flexibility and uninhibited ankle movement while retaining comprehensive foot protection
Designed to be used with Alpinestars street knee/shin guard
High tech microfiber upper with a low cut front and extra low Achilles cutaway
Streamlined buckle closure with adjustable strap for a secure fit
Inner side zipper with hook and loop flap closure for easy boot entry and exit
Internal grip pad at base of heel
Reinforced heel and toe guards
Heel guard detail and toe shifter pads
Replaceable TPU toe sliders
Molded rubber sole with internal shank for rigidity
Waterproof version has fully protective, breathable membrane

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sat Dec 05, 2009 1:12 am

Thx for the comment DG..
Back to top Go down
durranibazli
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 89
Join date : 2009-06-01
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Racing Suits   Sat Dec 05, 2009 4:12 pm

full sit tu aritu kat paksu pertama complex ada yang seken tak silap. S-MX2 kat paksu RM800++ tak silap. haa kek pakngah ada but kobun gotah yo semilan hengget yo.
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 3:45 pm

Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 3:46 pm

Back to top Go down
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 3:53 pm

rambang mata...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 3:57 pm

pastinya DG...



Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 4:09 pm

Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 4:12 pm

Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Sun Dec 06, 2009 4:21 pm

Back to top Go down
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Racing Suits   Mon Dec 07, 2009 3:44 am

aku baru tny seorang designer suit nih...
custom ikot body builder 6 pack fullpack (bucket)
RM850 10 hari syiap...
design sendiri bikin...kalau lagi lawa lagi ringgit lar... pale
nanti aku try test cuba usha tgk...kalau cun leh berjemaah ke kedai 2...leh kasik diskaun
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Racing Suits   Mon Dec 07, 2009 10:59 am

zynox wrote:
aku baru tny seorang designer suit nih...
custom ikot body builder 6 pack fullpack (bucket)
RM850 10 hari syiap...
design sendiri bikin...kalau lagi lawa lagi ringgit lar... pale
nanti aku try test cuba usha tgk...kalau cun leh berjemaah ke kedai 2...leh kasik diskaun
suit tu kulit dia kusyen seat bas ke yg rm850 tuuu?
sekali jatuh tumbling kt T5 @ T6....
berkecai terus suit tu mcm baju Pak Pandir nnt....

bayangkan.....
beli suit rm850 @ yg tkde kualiti @ safety bukan 100%...
-badan jatuh kulit siku,lutut,bahu,peha,tangan koyak rabak....(bole claim ke dpt baru?)
-moto koyak rabak (stil bole la claim lagi...)
-naik ambulan free ke hospital putrajaya (tkyah claim)
-sambung kulit @ tulang yg patah (bole claim klau ada insurance)

dlm track klau bajet bawak mkn angin ke buang angin ke...laju ke perlahan ke...
klau jatuh..sama aje sakitnya.............

jadi...
pikir-pikirkan lah....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Racing Suits   Mon Dec 07, 2009 11:50 am

zynox wrote:
aku baru tny seorang designer suit nih...
custom ikot body builder 6 pack fullpack (bucket)
RM850 10 hari syiap...
design sendiri bikin...kalau lagi lawa lagi ringgit lar... pale
nanti aku try test cuba usha tgk...kalau cun leh berjemaah ke kedai 2...leh kasik diskaun

wa rasa ada betulnya kata chip tu..
suit sendiri bikin ni wa rasa utk melawa maybe ok tp safety mmg TIDAK mencapai tahap piawai yg ditetapkan..
Sbb tu suit yg mengikuti standard serta piawai yg ditetapkan harga mmg canteek..(5 riban atas)

Tapi lu usha ar dulu, mana tau wa nak tempah sekadar g ride or tts je kai suit tu..

p/s - wa nak tempah gambar kepala n muka wa leh ke?? scratch
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Racing Suits   Today at 10:26 am

Back to top Go down
 
Racing Suits
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Brand new helly hanson dry suits 100
» Murray Harrison Racing
» winter suits and boots
» Not strictly Oval racing but interesting
» HCR Racing Introduces Full Protection for the Polaris RZR 170

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Market Place :: Riding Gear shop-
Jump to: