RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kongkong
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 75
Join date : 2009-08-09
Age : 32
Location : Cheras Pudu Ulu (KL)

PostSubject: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Sun Oct 04, 2009 11:58 pm

exhaust aku dah berbunyi blak blak(bising sangat). dulu Bang president dah mberi nasihat utk ganti dengan yamaha TZM punya exhaust(AHM). hari tu i pergi kedai kawan saya, sbab stok AHM dah habis, dia tunjuk kat i dengan TZM ori exhaust. tapi screws kordinasi tak ngam. kena ubahsuai(banyak kerja). i cuma nak tahu samada AHM perlu juga ubahsuai ke atau tidak.

kasih sangat kepada pakar pakar yang reply aku.
Back to top Go down
View user profile
Jamal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 11
Join date : 2008-11-18

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Mon Oct 05, 2009 2:08 am

beli je yang ori..ada jual..kalau minat aku boleh check harga dgn vendor aprilia kat amerika sana. Call 0194523652. Pakai tzm tak best la..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Mon Oct 05, 2009 3:26 pm

sekarang geng mito pon customkan sendiri exhaust...
ramai dah start pakai tabung AHM...
tapi beli terus bukak modi sarang dalam2...
(pomen mito yang wat terus)tatau ape tapi bunyi makin perit dah lar,..
pickup in gear pon naik sikit...

u carik di NKS...ahm many type of color...
biru
gold
merah
hitam





xrugi pon...just kene pandai bikin itu exhaust... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Mon Oct 05, 2009 3:40 pm

dia tanya pasal ezos ke @ tabung saja?

klu ezos, kasi serbis balik je la.. belah n cuci dalam @ buang selapis.. br sedap balik.. klu tabung jer, melambak. cuma kena setting balik la kot..

p/s: org lg nak pakai ori ap punya exos, ko plk nak pakai cubprix punya ezos.. ini machiam pun ada ka..

kasih sangat..
Back to top Go down
View user profile
kongkong
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 75
Join date : 2009-08-09
Age : 32
Location : Cheras Pudu Ulu (KL)

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 1:11 am

[img][/img]


ni je part yang aku nak. sebab original mahal, berapa harga benda ni? ape tu NSK? kat mana ye?

Bukan i tak nak pakai ori, sekarang i belum kerja lagi ma. cuma tolong mak kerja sementara tanpa upah. semua perbelanjaan pun bergantung dulu kerja punya saving. lagi nak jimat wang utk futher study pada tahun depan. sebab tu lah hanya da low budget lo (malulah Embarassed)

dulu i pernah pergi kedai tanya. mereka( termasuk club president) berkata ezos ori aprilia macam pempus "terus pakai terus buang" tak dapat buka utk prepare. Embarassed

kasih sangat. hehehehehe
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 1:25 am

sms me kongkong.. i will guide u personally.. kasih sgt...
Back to top Go down
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 1:40 am

jasmee74 wrote:
sms me kongkong.. i will guide u personally.. kasih sgt...
ghey...kasih sangat..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 1:53 am

TT9 wrote:
dia tanya pasal ezos ke @ tabung saja?

klu ezos, kasi serbis balik je la.. belah n cuci dalam @ buang selapis.. br sedap balik.. klu tabung jer, melambak. cuma kena setting balik la kot..

p/s: org lg nak pakai ori ap punya exos, ko plk nak pakai cubprix punya ezos.. ini machiam pun ada ka..

kasih sangat..

mr kong berjiwa racing sekarang....

harga RM90~ itu kene panda nego sama tawkey kedai

Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 8:07 am

ooooo.. ckp la tabung..

klu nak, aku ada tabung yamaha sport 100.. mau ka? klu pakai blh tambah +-9.32 HP..
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 2:35 pm

moto cagiva flat black tuh sapa nyer zynox? irfan ke? patut le ringan semcam kat kelawang... adesss...
Back to top Go down
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Tue Oct 06, 2009 3:07 pm

erfan pakai ev stended modified CF end can...
ini moto lone ranjer...ulang alik janda baik - Kl tiap hari xsilap...keje
Back to top Go down
View user profile
kongkong
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 75
Join date : 2009-08-09
Age : 32
Location : Cheras Pudu Ulu (KL)

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:08 am

bang zynox:: kat mana kedai tu, adakah anda berkenal taukey tu?

bang tt9:: i tak tau tu nama ape, cuma tau panggil ezox la. tapi tabung yamaha tu boleh pakai ke tak. rasa lebih baik ikut standard. sebab banyak member pun pakai brand ahm.

bang jasmee:: baru melawat forum ni. besok petang i call u, k...

dah mid-9. selamat malam dan kasih sangat kpd member2
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:11 am

ok ...
Back to top Go down
kongkong
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 75
Join date : 2009-08-09
Age : 32
Location : Cheras Pudu Ulu (KL)

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:14 am

bang jasmee, u punya motor dah tukar cover set ke? nampak jun la. tu sebab dulu u nak jual cover set yang berwarna hitam tu ke? hahahaha. ni model gp kan? berapa dah bekin?
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:19 am

kongkong wrote:
bang jasmee, u punya motor dah tukar cover set ke? nampak jun la. tu sebab dulu u nak jual cover set yang berwarna hitam tu ke? hahahaha. ni model gp kan? berapa dah bekin?

tak lah kongkong.. tu coverset yg hitam dulu lah, i cuma buat fiber dengan chip kita.. ok kan dia buat??
i cuma pakai exzos AHM je, tu yang nampak lain..
Back to top Go down
kongkong
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 75
Join date : 2009-08-09
Age : 32
Location : Cheras Pudu Ulu (KL)

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:22 am

betul... :> cantik

kalau besok malam i da join tts. cerita masa tu. k
selamat malam.
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:24 am

kongkong wrote:
betul... :> cantik

kalau besok malam i da join tts. cerita masa tu. k
selamat malam.

hasil tangan chip az mmg cantik punya.. mcm org nye juga..

ok kongkong, kalau dapat join mlm esok lagi bagus..
Back to top Go down
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 1:46 am

slalu tts maner bro??
Back to top Go down
View user profile
kongkong
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 75
Join date : 2009-08-09
Age : 32
Location : Cheras Pudu Ulu (KL)

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 11:47 am

kebanyakan mereka tinggal kat kajang hingga seremban side. so tts pun situ areas. sperti bangi, nilai.
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Wed Oct 07, 2009 12:56 pm

jasmee74 wrote:
kongkong wrote:
betul... :> cantik

kalau besok malam i da join tts. cerita masa tu. k
selamat malam.

hasil tangan chip az mmg cantik punya.. mcm org nye juga..

ok kongkong, kalau dapat join mlm esok lagi bagus..
hasil usahasama adik pompuon ko gak yg menolong urut2 blkg aku sambil aku bancuh fiber & menemani aku smp lewat2 mlm kt w'shop sorang2...

_________________
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Fri Oct 09, 2009 12:18 am

Club President wrote:
jasmee74 wrote:
kongkong wrote:
betul... :> cantik

kalau besok malam i da join tts. cerita masa tu. k
selamat malam.

hasil tangan chip az mmg cantik punya.. mcm org nye juga..

ok kongkong, kalau dapat join mlm esok lagi bagus..
hasil usahasama adik pompuon ko gak yg menolong urut2 blkg aku sambil aku bancuh fiber & menemani aku smp lewat2 mlm kt w'shop sorang2...


hampeh...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Fri Oct 09, 2009 12:19 am

muddybank wrote:
slalu tts maner bro??

jumaat mlm ni join ar tts kat nilai..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker   Today at 10:27 am

Back to top Go down
 
nak minta pendapat terhadap aprilia rs125 exhaust daripada para pakar biker
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» aprilia rs 125 fairings and race seats and sub frames...
» Stubby Exhaust from standard RRW can
» s13 ISIS Dual 3" Exhaust & OEM 5 Lug Conversion
» s14 vertex rep/apexi N1 exhaust
» FAQ: The Exhaust Thread

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: