RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 sapa tahu ????

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: sapa tahu ????   Tue Jun 02, 2009 9:45 am

Hai members sekalian eden ado duo solan
1. rpm yang normal bila pv bukak
2.fork depan boleh laras tak untuk ap 125rs
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Tue Jun 02, 2009 9:56 am

1. 8000 rpm (boleh adjuz ikot sedap ko)
2. boleh. tp tak full adjuztable. (cuma bole randah n tinggikan fork. lembut atau keras, bergantung kat minyak ko pakai)
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Tue Jun 02, 2009 3:07 pm

ok tq nabil
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Tue Jun 02, 2009 10:56 pm

macam maner nak edjust 2 bil???
aku xpernah wat plak..hehehe
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Tue Jun 02, 2009 11:01 pm

zynox wrote:
macam maner nak edjust 2 bil???
aku xpernah wat plak..hehehe

bab tinggi rendah tu.. ko adjuz la kat kaki 3 yg pegang fork tu..

kalau keras lembut pulak, ikot minyak ko pilih apa la... amek soft, soft la...
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Wed Jun 03, 2009 3:47 am

pv ler....fork taw
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Wed Jun 03, 2009 8:16 am

fork sebelah kanan moto aku leak la....
senang kalau kita baiki sendiri...
perlukan tools yg byk tak?
mudah ke utk dptkan oil sil utk fork depan ni? rege mahal x?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Wed Jun 03, 2009 10:59 am

idir wrote:
fork sebelah kanan moto aku leak la....
senang kalau kita baiki sendiri...
perlukan tools yg byk tak?
mudah ke utk dptkan oil sil utk fork depan ni? rege mahal x?

adoiii...korang ni rajin sungguh bukak sendiri....
pastikan korang tau bukak bende tu....
sbb fork ni bahagian ring pin tu yg susah nk bukak...
hantar kedai je la.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Wed Jun 03, 2009 11:00 am

idir wrote:
fork sebelah kanan moto aku leak la....
senang kalau kita baiki sendiri...
perlukan tools yg byk tak?
mudah ke utk dptkan oil sil utk fork depan ni? rege mahal x?

fork ni nak bukak kena ada special tools la (sblh dlm)..
aku baut hr tu kena 230 kat chear.. tp mmg puas ati la.. dia bukak semua benda alah dlm tu, kasi sabun, tembak air n tembak angin.. lps tu sukat minyak fork pakai penyukat cam kat dlm makmal sainstingkatan 4 tu..

lps tu, aku suruh dia pakai seal kawa (zx9) klu x silap cam selipar syorkan.. sampai skrg x leaking2, dah dekat setahun jagung..

sblm ni buat bengkel biasa, rm 180.. tp pakai 2-3 bln dah leaking balik..
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Wed Jun 03, 2009 4:19 pm

TT9 wrote:
idir wrote:
fork sebelah kanan moto aku leak la....
senang kalau kita baiki sendiri...
perlukan tools yg byk tak?
mudah ke utk dptkan oil sil utk fork depan ni? rege mahal x?

fork ni nak bukak kena ada special tools la (sblh dlm)..
aku baut hr tu kena 230 kat chear.. tp mmg puas ati la.. dia bukak semua benda alah dlm tu, kasi sabun, tembak air n tembak angin.. lps tu sukat minyak fork pakai penyukat cam kat dlm makmal sainstingkatan 4 tu..

lps tu, aku suruh dia pakai seal kawa (zx9) klu x silap cam selipar syorkan.. sampai skrg x leaking2, dah dekat setahun jagung..

sblm ni buat bengkel biasa, rm 180.. tp pakai 2-3 bln dah leaking balik..

terbaikkkk..

_________________
Back to top Go down
View user profile
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Fri Jun 05, 2009 11:39 am

selipar ap 125 nie timing dia memang naik turunkerr
moto aku nie jap naik pastu turun apasal yerr
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Fri Jun 05, 2009 12:49 pm

lienor125 wrote:
selipar ap 125 nie timing dia memang naik turunkerr
moto aku nie jap naik pastu turun apasal yerr

tk la....itu carb ko problem tu...

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Fri Jun 05, 2009 8:49 pm

idir wrote:
fork sebelah kanan moto aku leak la....
senang kalau kita baiki sendiri...
perlukan tools yg byk tak?
mudah ke utk dptkan oil sil utk fork depan ni? rege mahal x?

aku dah penah tukar seal tu dekat bengkel umah aku.. harga aku tak berapa ingat ler.. tapi murah sgt2 dari nayan ade dlm rm2++. kalo nak aku leh tunjukkan kedai.. dia buat aku punya fork ok je.. takde problem
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: sapa tahu ????   Mon Jun 08, 2009 4:30 am

TQ semua beri info berguna ni...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sapa tahu ????   Today at 10:05 am

Back to top Go down
 
sapa tahu ????
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: