RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Assalamualaikum...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 4:49 am

Salam semua....

Saya ni org baru dalam dunia permotoran ni, sila beri tunjuk ajar.....
TQ king
Back to top Go down
View user profile
doloh
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 547
Join date : 2009-02-13
Age : 30
Location : kerteh, kemaman

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 8:35 am

aku pon orang baru..motor pon takde lagi...hehehehe
welcome bro
Back to top Go down
View user profile http://bermain2.blogspot.com/
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 8:39 am

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 11:43 am

selamat datang dan selamat berkenalanan.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 12:13 pm

semakin ramai geng ipoh niee
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 12:51 pm

semakin meriah la yek.. kalau ade gathering besor - besoran baguih ni..
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed May 27, 2009 11:22 pm

TQ bro semua, ramai ke ahli dari ipoh?
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Thu May 28, 2009 4:27 am

welcome on board... ap kelabu


Back to top Go down
View user profile
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Thu May 28, 2009 2:35 pm

selamat datang............
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Sun May 31, 2009 5:23 pm

idir wrote:
TQ bro semua, ramai ke ahli dari ipoh?

ipoh belah mana?? moto aku tgh tersadai skrg nih.. radiator bocor.. tgh malas nak repair tunggu rajin esok baru bukak.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed Jun 03, 2009 8:11 am

krolzizi wrote:
idir wrote:
TQ bro semua, ramai ke ahli dari ipoh?

ipoh belah mana?? moto aku tgh tersadai skrg nih.. radiator bocor.. tgh malas nak repair tunggu rajin esok baru bukak.

aku dok area klebang....lama dah ke radiator bocor?
biasa antar repair moto kat mane (area ipoh)?
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed Jun 03, 2009 10:13 am

klebang bukan kat melaka ka?
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed Jun 03, 2009 4:12 pm

samsiah wrote:
klebang bukan kat melaka ka?

kat perak pun ade klebang

idir wrote:
aku dok area klebang....lama dah ke radiator bocor?
biasa antar repair moto kat mane (area ipoh)?

moto biasa repair sendiri je.. jem hari tu pun repair sendiri jugak.. tapi kalo rasa2 tak konfiden aku anto kat 2dua motor dekat ngan taman harilela tu. nayan bukan ape.. harga cekik darah
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
nakal_7
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 53
Join date : 2008-10-18
Location : MaLaYsiA

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed Jun 03, 2009 4:21 pm

ada sorang lagi pomen ipoh nama dia chor kalau tak silap... harga takde lah mahal sgt. kau try tanya al-manjawi.....
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed Jun 03, 2009 5:41 pm

radiator bocoq wat macam mcgyver lar...
masuk telor...huhuh
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Wed Jun 03, 2009 8:05 pm

aku sblum ni pernah repair kt nayan....total RM2744.00
tukar minor barang ajer...
betul rege cekik...dah macam repair bike 1300cc jer aku rasa.

bro nakal_7 chor tu kat area mane?

shamsiah ni...iopoh pun ada klebang jugakla...byk tau.
No
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Fri Jun 05, 2009 8:22 pm

idir wrote:
aku sblum ni pernah repair kt nayan....total RM2744.00
tukar minor barang ajer...
betul rege cekik...dah macam repair bike 1300cc jer aku rasa.

bro nakal_7 chor tu kat area mane?

shamsiah ni...iopoh pun ada klebang jugakla...byk tau.
No

dah habis RM2744.00 mesti la moto ko dah tiptop kan?? nak bukak radiator ni malas beno.. nak gi anto welding je
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Mon Jun 08, 2009 4:35 am

moto memang terasa kepergian pikapnya top speednya....tapi tu la masalh time nk layan koner, moto buai2x. seram wo..
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Mon Jun 08, 2009 5:03 am

top speed berapa? 180 dapat?
pikap lak berapa 0 ~ 100 km/h? 4 second dapat?

kalau dapat, kira lerrr
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Mon Jun 08, 2009 5:15 am

Tramal wrote:
top speed berapa? 180 dapat?
pikap lak berapa 0 ~ 100 km/h? 4 second dapat?

kalau dapat, kira lerrr

t/speed yg pernah aku try sampai satunam jer, kt highway jelapang to k.kangsar... nk try lebih xberani lg, br belaja... Sad tu pun mata berair pasir haluih masuk ikut bwh fullface.

pat seken ke 100, huih xdpt, biasa ambik msa tarik pikap dlm keadaan gear tiga jer... gear satu riso ter wili lak moto...

xpe tramal, ti pelan2x slow belajo...
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Mon Jun 08, 2009 3:40 pm

idir wrote:
Tramal wrote:
top speed berapa? 180 dapat?
pikap lak berapa 0 ~ 100 km/h? 4 second dapat?

kalau dapat, kira lerrr

t/speed yg pernah aku try sampai satunam jer, kt highway jelapang to k.kangsar... nk try lebih xberani lg, br belaja... Sad tu pun mata berair pasir haluih masuk ikut bwh fullface.

pat seken ke 100, huih xdpt, biasa ambik msa tarik pikap dlm keadaan gear tiga jer... gear satu riso ter wili lak moto...

xpe tramal, ti pelan2x slow belajo...

125 susah nak willi.. nanti le ada masa nanti aku repair radiator aku kita pegi kameran same2 ada 2-3 geng ipoh syok ler
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Mon Jun 08, 2009 9:23 pm

idir wrote:
Tramal wrote:
top speed berapa? 180 dapat?
pikap lak berapa 0 ~ 100 km/h? 4 second dapat?

kalau dapat, kira lerrr

t/speed yg pernah aku try sampai satunam jer, kt highway jelapang to k.kangsar... nk try lebih xberani lg, br belaja... Sad tu pun mata berair pasir haluih masuk ikut bwh fullface.

pat seken ke 100, huih xdpt, biasa ambik msa tarik pikap dlm keadaan gear tiga jer... gear satu riso ter wili lak moto...

xpe tramal, ti pelan2x slow belajo...
betul tu...sama sama lah kita belajar..aku pun baru belajar naik AP ni... x sampai seminggu aku dah sondol Avanza

skrg ni pun aku tgh duk mem projek kan AP aku tuh.. top speed 155 jer.. byk benda lagi nak kena setting... 155 kmh/rpm duk 11++K..gegaran yg menakutkan...huhuhu.. tapi pikap mmg cun..

apa apa pun... best ride AP nih...
Back to top Go down
View user profile
al_manjawi
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 72
Join date : 2009-03-10
Age : 35
Location : Ipoh,perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Mon Jun 08, 2009 9:37 pm

salam...hah elok la ada lagi geng ipoh...welkom...leh layan cameron...moto aku pun dah siap overhaul...macam minggu ni ja...hehehe....
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Thu Jun 11, 2009 3:55 am

moto aku ni dah lama aku xbawak sebab bateri xleh cas.....
kalau nk pi kuar aku kene cas dulu...susah mccm ni.
ada apa2x benda ke kena cek sebb x cas ni...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Thu Jun 11, 2009 9:52 am

idir wrote:
moto aku ni dah lama aku xbawak sebab bateri xleh cas.....
kalau nk pi kuar aku kene cas dulu...susah mccm ni.
ada apa2x benda ke kena cek sebb x cas ni...

ada 4 sebab je..

1st, hg cek bateri.. ok or kong
2nd, cek rectifier.. ok or kong
3rd, cek harness.. kot2 ada yg bocor n menyebabkan bateri dok discharge
4th, cek magnet.. ok or kong
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Assalamualaikum...   Today at 12:04 am

Back to top Go down
 
Assalamualaikum...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Self Introduction-
Jump to: