RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Salam perkenalan semua..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Salam perkenalan semua..   Wed Apr 22, 2009 1:03 pm

Salam perkenalan dr org baru di forum ni..
Aku sebenarnyer minat giler ngan RS125 yg baru ni.. Tapi takde geng nak join la.. Dah terlalu lama rasenyer pakai RXZ & 125ZR.. Rase nak upgradekan diri skit la... Aku br je PM bro AkuNabil sebab aku rase dia ni otai kat forum ni.. harap2 bro Nabil leh beri tunjuk ajar ku sifu psl moto ni...
kalau ikut plan, next week aku nak pi taruk downpayment kat Bangsar tu..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Apr 22, 2009 1:07 pm

otai xda. potai ada..

welcome bro..
selamat melayari bahtera bersama moto baru rs125 2009.
pasti xkan menyesal



Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Helmet?   Wed Apr 22, 2009 1:13 pm

Kalau sy beli ini motor, camner ngan exhaust tu.. Itu hari mas pi MotoMilia, dorang kata tambah 1k leh dpt exhaust baik punya (Arrow la kot).. Helmet ape yg sesuai utk motor ni.. Full face or open face bro?
Setakat ni sy ade la Arai Stella ngan Bell RT jer.. Helmet main rxz dulu la... skang pakai LC135 ngan apollo jer.. Helmet simpan kasi peram kat umah jer..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Apr 22, 2009 1:14 pm

wrs4646 wrote:
Kalau sy beli ini motor, camner ngan exhaust tu.. Itu hari mas pi MotoMilia, dorang kata tambah 1k leh dpt exhaust baik punya (Arrow la kot).. Helmet ape yg sesuai utk motor ni.. Full face or open face bro?
Setakat ni sy ade la Arai Stella ngan Bell RT jer.. Helmet main rxz dulu la... skang pakai LC135 ngan apollo jer.. Helmet simpan kasi peram kat umah jer..

aku pon tgh tunggu exos rm1k yg di janjikan tu...

helmet fullface la bro
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Apr 22, 2009 9:43 pm

akuNabil wrote:
wrs4646 wrote:
Kalau sy beli ini motor, camner ngan exhaust tu.. Itu hari mas pi MotoMilia, dorang kata tambah 1k leh dpt exhaust baik punya (Arrow la kot).. Helmet ape yg sesuai utk motor ni.. Full face or open face bro?
Setakat ni sy ade la Arai Stella ngan Bell RT jer.. Helmet main rxz dulu la... skang pakai LC135 ngan apollo jer.. Helmet simpan kasi peram kat umah jer..

aku pon tgh tunggu exos rm1k yg di janjikan tu...

helmet fullface la bro

agaknya tahun depan baru ekjos hang tu sampai...

kalau pakai motor canggih, pakai la helmet full face. biar berpadanan...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Apr 22, 2009 11:07 pm

akuNabil wrote:
wrs4646 wrote:
Kalau sy beli ini motor, camner ngan exhaust tu.. Itu hari mas pi MotoMilia, dorang kata tambah 1k leh dpt exhaust baik punya (Arrow la kot).. Helmet ape yg sesuai utk motor ni.. Full face or open face bro?
Setakat ni sy ade la Arai Stella ngan Bell RT jer.. Helmet main rxz dulu la... skang pakai LC135 ngan apollo jer.. Helmet simpan kasi peram kat umah jer..

aku pon tgh tunggu exos rm1k yg di janjikan tu...

helmet fullface la bro

hehe.. susah2 ko sarung ekjos BMpower je...

welcome to ApriliaClubRS bro..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Thu Apr 23, 2009 10:59 am

kenapa semua duk tunggu exhaust tu.. maknanya exhaust tu takde kat moto milia lg la..
adus.. ingat nak beli motor terus sarung jer exhaust tu.... bape lama nak tunggu lg ni..
thanks for ur support bro....
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Thu Apr 23, 2009 3:16 pm

ambik aje ekjos arrow nih... http://www.apriliaclubrs.com/parts-shop-f25/set-ekzos-arrows-t383.htm#4987

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Thu Apr 23, 2009 7:01 pm

helmet apollo jekk..hahaha

kalau bleh biar la helmet fullface..lagi mahal lagi bagus..kaler pon mesti mau matching ngan motot..
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Thu Apr 23, 2009 9:46 pm

helmet pepun pastikan ada chop sirim malaysia.. kalo tak, nnt kena rampas.. pastu masuk rancangan 999
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Sat Apr 25, 2009 4:13 am

wrs4646 wrote:
Salam perkenalan dr org baru di forum ni..
Aku sebenarnyer minat giler ngan RS125 yg baru ni.. Tapi takde geng nak join la.. Dah terlalu lama rasenyer pakai RXZ & 125ZR.. Rase nak upgradekan diri skit la... Aku br je PM bro AkuNabil sebab aku rase dia ni otai kat forum ni.. harap2 bro Nabil leh beri tunjuk ajar ku sifu psl moto ni...
kalau ikut plan, next week aku nak pi taruk downpayment kat Bangsar tu..
welcome on board bro... mmg enjoy bawak aprilia ni...
uikss...fuyyooo...awal awal lagi hang dah booking nabil erkkk

lagilah best kalau dapat naik bersama nabil...ghey jambu tu....hahahahaha
Back to top Go down
View user profile
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Tue Jun 16, 2009 1:08 pm

sayonara Aprilia RS125.. Sy dah amik Kawasaki Z750 la, tak jd amik RS125 baru tu.. Thanks to all bro yg byk bg pendapat.. Best join forum korang ni, cuma aku dah rase nak upgrade terus la..... Thanks & Salam
Back to top Go down
View user profile
doloh
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 547
Join date : 2009-02-13
Age : 30
Location : kerteh, kemaman

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Tue Jun 16, 2009 1:25 pm

wrs4646 wrote:
sayonara Aprilia RS125.. Sy dah amik Kawasaki Z750 la, tak jd amik RS125 baru tu.. Thanks to all bro yg byk bg pendapat.. Best join forum korang ni, cuma aku dah rase nak upgrade terus la..... Thanks & Salam

trus upgrade..well done bro..ekekeke
Back to top Go down
View user profile http://bermain2.blogspot.com/
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Tue Jun 16, 2009 6:52 pm

wrs4646 wrote:
sayonara Aprilia RS125.. Sy dah amik Kawasaki Z750 la, tak jd amik RS125 baru tu.. Thanks to all bro yg byk bg pendapat.. Best join forum korang ni, cuma aku dah rase nak upgrade terus la..... Thanks & Salam

alamakk.. amek kawa pulakkk.. ok la.. selamat jalan

_________________
Back to top Go down
View user profile
wrs4646
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 79
Join date : 2009-04-22
Age : 36
Location : KL / Betong / Hatyai

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Tue Jun 16, 2009 6:55 pm

kawa ker Ap ker... sama jer BIKERS jg kan.. bro nabil pun nak jual mtr tu.. tu yg aku hilang semangat nak amik AP 125 tu.. hehehe.. kalau ade rezki lbh, aku amik jg AP tu nanti sbb masih minat engine italy ni..
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Tue Jun 16, 2009 7:49 pm

wrs4646 wrote:
kawa ker Ap ker... sama jer BIKERS jg kan.. bro nabil pun nak jual mtr tu.. tu yg aku hilang semangat nak amik AP 125 tu.. hehehe.. kalau ade rezki lbh, aku amik jg AP tu nanti sbb masih minat engine italy ni..

wa sudah beli yg lain. tp still ape
whatever izit. have fun





_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Jun 17, 2009 2:01 am

dah dpt rsv ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
rahimfumi
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 107
Join date : 2009-06-03
Location : Ipoh-Warung Kaki Bukit Cameron Highland

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Jun 17, 2009 11:45 am

dah ...

aku dah test rsv nabil ...

rs 125 lagi best ...


Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Wed Jun 17, 2009 11:17 pm

krolzizi wrote:
dah dpt rsv ke?

dah kena rogol dah pon rsv aku tuee

_________________
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Thu Jun 18, 2009 10:32 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
dah dpt rsv ke?

dah kena rogol dah pon rsv aku tuee
Nabil Sg Klah nanti ko jadi marshal kan?

Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Thu Jun 18, 2009 11:19 pm

Tramal wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
dah dpt rsv ke?

dah kena rogol dah pon rsv aku tuee
Nabil Sg Klah nanti ko jadi marshal kan?

xmau la.. hangattttttttt

_________________
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Fri Jun 19, 2009 1:34 am

ade nak g sg klah ker??? Shocked
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Fri Jun 19, 2009 2:06 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
dah dpt rsv ke?

dah kena rogol dah pon rsv aku tuee

kalo ade kesempatan bagi aku rogol pulak.. lobos sikit pun takpe.. lagi best
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam perkenalan semua..   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
Salam perkenalan semua..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Katame-no-kata
» Ju-no-kata

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Self Introduction-
Jump to: