RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 apebende nih?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 10:12 am

salam geng,

bila bukak fairing aku perasan benda ni di kabel tie kan kat radiator. Memang dia duduk kat situ ke? Macam tak sesuai je? Kalau bkn kat situ kat mane eh?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 10:28 am



ala. biar je situ. xpe
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 10:47 am

samsiah wrote:
salam geng,

bila bukak fairing aku perasan benda ni di kabel tie kan kat radiator. Memang dia duduk kat situ ke? Macam tak sesuai je? Kalau bkn kat situ kat mane eh?

gila ko.. benda tu sepatutnya dok dlm ekzos la.. klu kat situ, function dia nanti x betul trs tangkat cdi ko nanti..
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 11:17 am

tak de benda ehh
lokasi tu pun orait juga bg mereka yg biasa main modified ikut dan je
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 11:38 am

encik samsiah,

bende ni sepatutnye sangkut kt bracket bateri...
klu ko perhatikan betul2...dkt bracket bateri tu ade tempat sangkut bende ni... Laughing

_________________
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 11:41 am

biar betol korang nih..bior je kat situ ok? scratch ..haa..jawapan en selipar tu lebih meyakinkan..
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 11:43 am

samsiah wrote:
biar betol korang nih..bior je kat situ ok? scratch ..haa..jawapan en selipar tu lebih meyakinkan..


sbb ko pny bende tu dia pny getah ntk sangkut kt bracket bateri tu dh tkd..itu yg owner lama sangkut je kt hos tu....

_________________
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 11:57 am

se elok2nya mcm tu laa
restore to the original places

tp kalu nak beli dgn harga XXX... last2 modified jg jwp nya
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 12:23 pm

oo..xpela..ikat dengan getah gered jek nanti..
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 6:44 pm

jgn sampai tercekik hose tu udah ler.. kalo bleh sorok2 la sket supaya tak direct kena air mase ujan or basuh..
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 9:19 pm

tu relay utk starter tu.. jgn masuk air dh le, bkarat nnt
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: apebende nih?   Wed Mar 25, 2009 9:28 pm

geng, ko pny temperature ms running enjin tu ok ke.. aku tgk ko pnya fin utk coil tu dh kemek2..

Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: apebende nih?   Thu Mar 26, 2009 9:27 am

oo..relay starter name die eh? Fin yang mane satu riss? biase kalau bawak temp 60 - 70..ok ke?
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: apebende nih?   Thu Mar 26, 2009 1:00 pm

balutla wayar tu dengan tape sampai jadi tebal macam kabel telekom tu..gerenti selamat
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: apebende nih?   Thu Mar 26, 2009 5:25 pm

60-70 ok la tu.. fin tu yg mcm jaring2 kt coil radiator ko tu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: apebende nih?   Today at 12:05 pm

Back to top Go down
 
apebende nih?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: