RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Salam kepada semua Aprilianz..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:38 pm

azlanthor wrote:
selipar wrote:
uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

alamak~~
macam menakutkan plak.. camne ni? dah x keruan dah aku nak angkut ap ni...
nak angkut bro zynox punye 250 x cukup cash la. Sad tapi kompom ok...

apa nak risau bro, angkat jer..
pastu ride puas2..

biasanya kedai akan bagi 500km@sebulan warenti. which come 1st la..

so, apa yg ko kene buat,
cabut kabel meter supaya millage xnaik, then ride jauh2 dlm masa sebulan..
main town,
main trek,
long distance ride

go0d luck bro..
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
erfan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 36
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:40 pm

azlanthor wrote:
selipar wrote:
uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

alamak~~
macam menakutkan plak.. camne ni? dah x keruan dah aku nak angkut ap ni...
nak angkut bro zynox punye 250 x cukup cash la. Sad tapi kompom ok...

Kalau ap250 rm11k murah dah..standard kedai 19k ap250, ap125 11k...

Kalau nak bayor bulan2 amik ler 250 kedai tu (kalau tip top la)..kalau prefer cash amik motor zynox tuh...x yah bayar bulan2 dah...
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:41 pm

akuNabil wrote:

apa nak risau bro, angkat jer..
pastu ride puas2..

biasanya kedai akan bagi 500km@sebulan warenti. which come 1st la..

so, apa yg ko kene buat,
cabut kabel meter supaya millage xnaik, then ride jauh2 dlm masa sebulan..
main town,
main trek,
long distance ride

go0d luck bro..

erm.. kalo boleh aku xnak la dapat pakai buat belasah kejap je... pale
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:43 pm

erfan wrote:


Kalau ap250 rm11k murah dah..standard kedai 19k ap250, ap125 11k...

Kalau nak bayor bulan2 amik ler 250 kedai tu (kalau tip top la)..kalau prefer cash amik motor zynox tuh...x yah bayar bulan2 dah...

memang best kalo dapat angkut cash je tros... tapi kene la tunggu dulu baru cukup duit (kot...) Laughing
kalo dia nak bagi diskaun bleh la kot...
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:44 pm

azlanthor wrote:
erfan wrote:


Kalau ap250 rm11k murah dah..standard kedai 19k ap250, ap125 11k...

Kalau nak bayor bulan2 amik ler 250 kedai tu (kalau tip top la)..kalau prefer cash amik motor zynox tuh...x yah bayar bulan2 dah...

memang best kalo dapat angkut cash je tros... tapi kene la tunggu dulu baru cukup duit (kot...) Laughing
kalo dia nak bagi diskaun bleh la kot...

takut jap lagi ade org dah sambar dulu moto bro zynox tu.... meletop condition moto dia (dia kate la...)
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:47 pm

azlanthor wrote:
selipar wrote:
uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

alamak~~
macam menakutkan plak.. camne ni? dah x keruan dah aku nak angkut ap ni...
nak angkut bro zynox punye 250 x cukup cash la. Sad tapi kompom ok...

uhaiiiii....
bro, ngkt je moto atas tgn kawan2...
sbb, moto kawan2 kita nampak asal usul moto tu..
moto tu ganti barang smua kita tau..
so, berbaloi klu mbik moto kekawan...
klu moto kt kedai tu, tak tau la plak asal usul moto tu..
ape bende yg rosak..kita tk tau..ape barang yg diganti...
mmg la harga moto tu murah....
tapi klu lps beli nk kene oberhol la plak...kan same je kos tu...
kompom, klu bro beli moto kt kedai tu lps tu mesti ade yg tk kene..

_________________
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:49 pm

[quote="selipar"]
azlanthor wrote:

uhaiiiii....
bro, ngkt je moto atas tgn kawan2...
sbb, moto kawan2 kita nampak asal usul moto tu..
moto tu ganti barang smua kita tau..
so, berbaloi klu mbik moto kekawan...
klu moto kt kedai tu, tak tau la plak asal usul moto tu..
ape bende yg rosak..kita tk tau..ape barang yg diganti...
mmg la harga moto tu murah....
tapi klu lps beli nk kene oberhol la plak...kan same je kos tu...
kompom, klu bro beli moto kt kedai tu lps tu mesti ade yg tk kene..

hmm.. aku xde kengkawan yg nak jual ap la... bro ade nak rekemenkan sesape?? Laughing
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:52 pm

selipar wrote:
azlanthor wrote:
selipar wrote:
uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

alamak~~
macam menakutkan plak.. camne ni? dah x keruan dah aku nak angkut ap ni...
nak angkut bro zynox punye 250 x cukup cash la. Sad tapi kompom ok...

uhaiiiii....
bro, ngkt je moto atas tgn kawan2...
sbb, moto kawan2 kita nampak asal usul moto tu..
moto tu ganti barang smua kita tau..
so, berbaloi klu mbik moto kekawan...
klu moto kt kedai tu, tak tau la plak asal usul moto tu..
ape bende yg rosak..kita tk tau..ape barang yg diganti...
mmg la harga moto tu murah....
tapi klu lps beli nk kene oberhol la plak...kan same je kos tu...
kompom, klu bro beli moto kt kedai tu lps tu mesti ade yg tk kene..

atas tgn kawan2 pon ada keburukan..
kalau dpt yg barai mcm moto danielwan tu...apa cer?
mcm mantoro kena..oberhol gak. xde warenti..

conclusionnya, ko beli aje rs125 09.
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:56 pm

akuNabil wrote:

atas tgn kawan2 pon ada keburukan..
kalau dpt yg barai mcm moto danielwan tu...apa cer?
mcm mantoro kena..oberhol gak. xde warenti..

conclusionnya, ko beli aje rs125 09.


buleh je..
member aku sorg ade yg nak angkat dah.. dai amek d/p rm 7k. Bulan2 rm 250. 7 tahun. skrg baru booking...
tapi xdpt angkut cash la... nak kene pikir bayar bulan2 yg lemah tu...
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:57 pm

akuNabil wrote:
selipar wrote:
azlanthor wrote:
selipar wrote:
uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

alamak~~
macam menakutkan plak.. camne ni? dah x keruan dah aku nak angkut ap ni...
nak angkut bro zynox punye 250 x cukup cash la. Sad tapi kompom ok...

uhaiiiii....
bro, ngkt je moto atas tgn kawan2...
sbb, moto kawan2 kita nampak asal usul moto tu..
moto tu ganti barang smua kita tau..
so, berbaloi klu mbik moto kekawan...
klu moto kt kedai tu, tak tau la plak asal usul moto tu..
ape bende yg rosak..kita tk tau..ape barang yg diganti...
mmg la harga moto tu murah....
tapi klu lps beli nk kene oberhol la plak...kan same je kos tu...
kompom, klu bro beli moto kt kedai tu lps tu mesti ade yg tk kene..

atas tgn kawan2 pon ada keburukan..
kalau dpt yg barai mcm moto danielwan tu...apa cer?
mcm mantoro kena..oberhol gak. xde warenti..

conclusionnya, ko beli aje rs125 09.


uhaiiiii...
mcm ni la...
klu ko nk play save....
ko mbik je 125 09 tu..
releks je...tk yah pening kepala nk merepair moto...
laju pun laju..stylo plak tu...baru plak lg tu....
perghhhh....berbaloiiiiiii..... Very Happy

_________________
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 4:01 pm

selipar wrote:

uhaiiiii...
mcm ni la...
klu ko nk play save....
ko mbik je 125 09 tu..
releks je...tk yah pening kepala nk merepair moto...
laju pun laju..stylo plak tu...baru plak lg tu....
perghhhh....berbaloiiiiiii..... Very Happy


hmm... scratch
mcm2 pendapat dah aku dapat arini... thanks bro semua~~!
biar aku berpikir dulu. tgh keje ni susah nak konsentret.
balik keje ni aku bertapa dulu.. tgk la cane nanti..
Back to top Go down
View user profile
edi4471
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 4
Join date : 2009-03-08

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Wed Mar 11, 2009 10:47 pm

betul..betul...betul...advice selipar tu, ko amek jer yg baru mthly pon murah, zaman aku dulu mthly jer dah 500 @ 4 thn, ujung mggu pegi ride dlm poket ada 20 hinggit jer.. isi minyak, mkan nasi lemak rokok kecik..abis..LOL
Back to top Go down
View user profile
artzmaniac
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 14
Join date : 2009-02-23
Age : 29
Location : Kajang

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Thu Mar 12, 2009 5:14 pm

heheheh...byk reply ko lan....
erm,td aku pegi rhb shah alam...ade promotion personal loan...nnt aku crita la...
so,skrg ko nk amik moto ape ni?hehehhe...aku pn kne tangguh dlu aku aku nyer downpayment psl nk settle bende lain lak..urgent...mebi ujung bln ni bru byr...so, dlm next month jgk la moto tu....
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Thu Mar 12, 2009 5:37 pm

kalau tak pun ambik mito fe baru (value for money)... murah aje tapi laju jugak.

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
yus
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 1
Join date : 2009-03-04
Age : 36
Location : penang

PostSubject: haii   Thu Mar 12, 2009 7:15 pm

so utk pengetahun kos rs125 ap memang mahal...tapi barang ap 125rs semua ap punya tak campur macam 250..aku dulu buat pi kerja jugak ok jeee...jg minyak engin,t2 yg bagus ..ok jeee tak ada masaalah...4th aku pakai ok jeeee
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Thu Mar 12, 2009 7:18 pm

DesertGoon wrote:
kalau tak pun ambik mito fe baru (value for money)... murah aje tapi laju jugak.

a ah..
ok gak..
laju gak..
tp...

ko xdapat la bende2 kat bawah ni..




Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 9:26 am

haha..
promote baeekk punya..
Back to top Go down
View user profile
artzmaniac
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 14
Join date : 2009-02-23
Age : 29
Location : Kajang

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 9:48 am

akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
kalau tak pun ambik mito fe baru (value for money)... murah aje tapi laju jugak.

a ah..
ok gak..
laju gak..
tp...

ko xdapat la bende2 kat bawah ni..





baekkk punye racun nabil......amacam lan?ada goyang?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 10:44 am

muddybank wrote:
haha..
promote baeekk punya..

aprilia mesti lain dari yg lain
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 1:14 pm

wargghh!!

memang teracun abis dah ni...
hmm... dah bertapa 3-4 hari pun x ketemu jawapan la...
esok pagi aku nak gi MM tengok. Pae, ko bawak aku ek? hehehe..
Back to top Go down
View user profile
artzmaniac
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 14
Join date : 2009-02-23
Age : 29
Location : Kajang

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 3:47 pm

azlanthor wrote:
wargghh!!

memang teracun abis dah ni...
hmm... dah bertapa 3-4 hari pun x ketemu jawapan la...
esok pagi aku nak gi MM tengok. Pae, ko bawak aku ek? hehehe..

alamak bro..ade kenduri la....
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 4:09 pm

susah nak pilih motor? scratch aah tepuk dada tanya melon...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 4:37 pm

DesertGoon wrote:
susah nak pilih motor? scratch aah tepuk dada tanya melon...

hehehe... nak tanye melon kene mlm sket..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 5:43 pm

moto aku buleh kasi murah lagi 2...heheheh PM aku la macam maner...
aku ikotkan malas dah naik moto nih...
tapi gian plak biler xnaik...
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 13, 2009 6:05 pm

zynox wrote:
moto aku buleh kasi murah lagi 2...heheheh PM aku la macam maner...
aku ikotkan malas dah naik moto nih...
tapi gian plak biler xnaik...

ooo.. masih boleh dibincang rupenye...
xpe2... ape-ape hal aku PM je la ek?

esok nak gi MM ushar2 125 dulu ni. kalo x berkenan / x mampu aku roger.
Back to top Go down
View user profile
artzmaniac
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 14
Join date : 2009-02-23
Age : 29
Location : Kajang

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 14, 2009 9:47 am

azlanthor wrote:
zynox wrote:
moto aku buleh kasi murah lagi 2...heheheh PM aku la macam maner...
aku ikotkan malas dah naik moto nih...
tapi gian plak biler xnaik...

ooo.. masih boleh dibincang rupenye...
xpe2... ape-ape hal aku PM je la ek?

esok nak gi MM ushar2 125 dulu ni. kalo x berkenan / x mampu aku roger.

nko mesti Shocked
ataupun
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 14, 2009 10:22 am

artzmaniac wrote:
azlanthor wrote:
zynox wrote:
moto aku buleh kasi murah lagi 2...heheheh PM aku la macam maner...
aku ikotkan malas dah naik moto nih...
tapi gian plak biler xnaik...

ooo.. masih boleh dibincang rupenye...
xpe2... ape-ape hal aku PM je la ek?

esok nak gi MM ushar2 125 dulu ni. kalo x berkenan / x mampu aku roger.

nko mesti Shocked
ataupun

nak seribu daya, tak nak seribu dalih...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Mon Mar 16, 2009 8:53 am

Mak datok k...

Sebuah kedai yg terkenal dgn harga mahal tiba2 jual tupaio murah giler....

kompom kena riban2 lepas beli...
kalau siap ada warranty 2 minggu je pun, aku nak ambik buat sparepart la!!!
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 21, 2009 12:28 am

zynox wrote:
moto aku buleh kasi murah lagi 2...heheheh PM aku la macam maner...
aku ikotkan malas dah naik moto nih...
tapi gian plak biler xnaik...

zynox.. mcm mana ko bleh sarung footrest yoshi tu? ko beli untuk moto ape? kene modified ke? mcm lawa pulak aku tgk
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
budak.KOREA
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 1
Join date : 2009-04-07
Age : 31
Location : Taiping

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Apr 07, 2009 3:02 am

halo sume aprilian...bole join ka ini forum... sebab aku punya motor bkn aprilia.. bkn italian bike... aku punya made in asia... 4 stroke... tapi aku suka style itali... so kire bole la kot....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Today at 12:10 pm

Back to top Go down
 
Salam kepada semua Aprilianz..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Katame-no-kata
» Ju-no-kata

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Self Introduction-
Jump to: