RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Salam kepada semua Aprilianz..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 06, 2009 12:27 pm

Salam...

I'm new here. masih lagi mengushar2 mane2 aprilia terpakai untuk disambar. (nak beli baru x mampu la..)
Tapi, setelah browsing kat sini aku jadi mcm seram lak takut kene tipu pasal condition moto2 used ni. so apa2 nasihat atau cadangan dari otai2 semua adalah amat dihargai. Dah x bleh tahan dah ni...
hope i'm welcomed here... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
izack28
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 115
Join date : 2008-03-01
Location : slayangville

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 06, 2009 7:46 pm

aku cadangkan ko ajk member2 yg dh biase ngan jentera ap cthnye pomen2 laa....and satu lgi tips klu nk beli ap jgn beli disebabkan cantek bahagian luaran tp bahagian dalaman hancuzzz,anyway welcome to board hehehe Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Fri Mar 06, 2009 11:22 pm

azlanthor wrote:
Salam...

I'm new here. masih lagi mengushar2 mane2 aprilia terpakai untuk disambar. (nak beli baru x mampu la..)
Tapi, setelah browsing kat sini aku jadi mcm seram lak takut kene tipu pasal condition moto2 used ni. so apa2 nasihat atau cadangan dari otai2 semua adalah amat dihargai. Dah x bleh tahan dah ni...
hope i'm welcomed here... Very Happy

welcome

nak beli, bawak otai
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
erfan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 36
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 07, 2009 1:09 am

izack28 wrote:
aku cadangkan ko ajk member2 yg dh biase ngan jentera ap cthnye pomen2 laa....and satu lgi tips klu nk beli ap jgn beli disebabkan cantek bahagian luaran tp bahagian dalaman hancuzzz,anyway welcome to board hehehe Very Happy Very Happy

Hahaha..dulu aku terkene macam ni la..luaran mmg mengancam..skali enjin out..pv x jalan, selenoid problem (tp die set minyak kecik so nak merembat selambe leh naik 150km/j). Elok2 bro, kalau boleh amik atas org..bawak la sape2 kat sini pg tgk..diorang ni power2 pasal AP...
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 07, 2009 1:06 pm

rembat jer moto aku 2...on sale...sementara masih ada...
keadaan tiptop lepas oberhol...

xpayah runsing2...
aku jer asyik dapat moto barai....
tapi nak juai balik aku bagi up sedap2 baru jual...
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 07, 2009 3:43 pm

memang kalo ushar kat kedai sume cun2... tapi kalo dalam sume hancus, menangis la aku.. Sad
dah tgk moto bro zynox... yg rs125 tu mcm mengancam.
tengok la nanti camne... paling cepat pun ujung bulan ni bleh la nak view. cash x dapat lagi ni.

anyway, thanks for your guidance. cheers!
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 07, 2009 7:06 pm

azlanthor wrote:
memang kalo ushar kat kedai sume cun2... tapi kalo dalam sume hancus, menangis la aku.. Sad
dah tgk moto bro zynox... yg rs125 tu mcm mengancam.
tengok la nanti camne... paling cepat pun ujung bulan ni bleh la nak view. cash x dapat lagi ni.

anyway, thanks for your guidance. cheers!

huhuh tapi moto aku rs250...lalalalal
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 07, 2009 7:53 pm

aiseh!
tadi x abes bace la... yg 125 tu dah jual ek?
aku x bercadang nk angkut 250 tros. blom mampu, main yg kecik2 je...
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sat Mar 07, 2009 9:12 pm

azlan, nko mintak je si zynox tu cabut satu blok, satu ejos, disc depan.. jadik le 125..
Back to top Go down
View user profile
izack28
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 115
Join date : 2008-03-01
Location : slayangville

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 12:32 am

aredy wrote:
azlan, nko mintak je si zynox tu cabut satu blok, satu ejos, disc depan.. jadik le 125..
bley kaa mcm tue
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:04 am

aredy wrote:
azlan, nko mintak je si zynox tu cabut satu blok, satu ejos, disc depan.. jadik le 125..

btol gak...

tapi aku ade soklan untuk otai2 semua... jauh sgt ke beza kos overall (maintaining / spareparts) antara rs125 & rs 250 neh?? kalo aku nak buat daily bike? beza dia bnyk ke?

lazat gak kalo dapat sambar 250... Twisted Evil


Last edited by azlanthor on Sun Mar 08, 2009 1:11 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:10 am

aredy wrote:
azlan, nko mintak je si zynox tu cabut satu blok, satu ejos, disc depan.. jadik le 125..

btol gak...

tapi aku ade soklan untuk otai2 semua... jauh sgt ke beza kos overall (maintaining / spareparts) antara rs125 & rs 250 neh?? kalo aku nak buat daily bike? beza dia bnyk ke?

lazat gak kalo dapat sambar 250... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
edi4471
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 4
Join date : 2009-03-08

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:19 am

Azlan, maintainance 250 biasanya murah dari 125..klu ko nak tau kos oberhol 125 ni bole oberhol sebijik proton..LOL
Back to top Go down
View user profile
edi4471
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 4
Join date : 2009-03-08

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:24 am

aiseh lupa intro lak..Salam..nama saya edi umur dah 32, pakai 125 sejak zaman Gentali kiranya dah 12 thn..lama siot..baru join forum coz dah gian nak merempit balik...masih ada lagi ke first owner dlm club ni?
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:31 am

edi4471 wrote:
Azlan, maintainance 250 biasanya murah dari 125..klu ko nak tau kos oberhol 125 ni bole oberhol sebijik proton..LOL

Shocked itu macam ka? bahaya ni...
fuel consumption lak camne? k ke kalau nak buat daily bike gi keje?

anyway, saya budak baru blaja. bnyk lagi benda x tau... selamat merempit kembali!
Back to top Go down
View user profile
edi4471
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 4
Join date : 2009-03-08

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:43 am

Petrol ni ikut cara ko bwk ler..1 liter biasanya leh pegi 18/20 km, klu daily use pon ok no hal..
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 1:49 am

edi4471 wrote:
Petrol ni ikut cara ko bwk ler..1 liter biasanya leh pegi 18/20 km, klu daily use pon ok no hal..

boleh tahan... tgk la camne nanti...
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 10:10 pm

amik moto aku usah gentar bab enjin senang ajer...huhuhuh

kalau ikot kan tinggal servis ikot jadual ajer dah ok moto nih...

rs125 aku pakai dulu paling pening nak jaga bab kabel PV...
asyik haus jer...
xkabel pv

PV sendiri jem la patah lar...mende kecik jadik penyebab moto xstim bawak...
lagipon aku berat nak mampos bawak rs125 rase xblah...

last2 angkat 250 senang citer...tapi aku dapat trek bike so pelan2 aku restore lar..
ni tadi pon baru pasang hon sipot...huhuhu
macam2 aku restore last2 tiptop meletop sesuai untuk ape jua kegunaan...
minyak pon semakin save...

dulu RM20 = 120km @ 120kmh-140kmh
sekarang RM15 = 120km @ 120kmh-140kmh

pakai 250 xpayah fikir upgrade untuk mase panjang...
pakai 125 jap lagi busan terus nak upgrade..jadik 1 hal...

sekarang aku downgred sebab xlayan dah laju2...keselamatan 2 penting
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Sun Mar 08, 2009 11:34 pm

fuhh... karangan nko tu dah serupa ucapan seorg tokey kedai jual moto di zaman kegawatan ekonomi lah plak..
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Mon Mar 09, 2009 12:17 am

zynox wrote:
amik moto aku usah gentar bab enjin senang ajer...huhuhuh

kalau ikot kan tinggal servis ikot jadual ajer dah ok moto nih...

rs125 aku pakai dulu paling pening nak jaga bab kabel PV...
asyik haus jer...
xkabel pv

PV sendiri jem la patah lar...mende kecik jadik penyebab moto xstim bawak...
lagipon aku berat nak mampos bawak rs125 rase xblah...


Aku pun berada dalam kategori yg same gak la...
tengok bro zynox punye moto memang cun.. siap ejos tembak langit lagi. tapi melihatkan budget aku yg paling jauh bleh pegi pun RM12500 je... memang x kesampaian la..
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 2:53 pm

Nak tanya otai2 aprilia semua..
ade sape2 yg penah tengok / tau pasal rs250 & rs125 yg ade kat welly batu caves x?
Dia letak harga rm8500 utk 125 & rm11000 utk 250. kalo aku tanya direct kat salesman dia kompom dia kate condition sume tip-top.

thx!
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 2:58 pm

azlanthor wrote:
Nak tanya otai2 aprilia semua..
ade sape2 yg penah tengok / tau pasal rs250 & rs125 yg ade kat welly batu caves x?
Dia letak harga rm8500 utk 125 & rm11000 utk 250. kalo aku tanya direct kat salesman dia kompom dia kate condition sume tip-top.

thx!

wah.. harga rs250 dah jatuh la... rm11k aje? cyclops cyclops
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:04 pm

akuNabil wrote:

wah.. harga rs250 dah jatuh la... rm11k aje? cyclops cyclops

Tu la pasai...
mcm x caye. takut moto dah nak roboh je... aprilianz area kl kompom tau punye pasal ini motot. Laughing
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:14 pm

azlanthor wrote:
akuNabil wrote:

wah.. harga rs250 dah jatuh la... rm11k aje? cyclops cyclops

Tu la pasai...
mcm x caye. takut moto dah nak roboh je... aprilianz area kl kompom tau punye pasal ini motot. Laughing

dia bg warenti kan?
belasah la cukup2
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:21 pm

akuNabil wrote:

dia bg warenti kan?
belasah la cukup2

aisey!
aku x tanye la plak... nanti2 aku p tanye...
x tringat langsung. biase lpa budak baru blaja... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:24 pm

azlanthor wrote:
akuNabil wrote:

dia bg warenti kan?
belasah la cukup2

aisey!
aku x tanye la plak... nanti2 aku p tanye...
x tringat langsung. biase lpa budak baru blaja... Laughing

11k tu dah cukup murah tu..
kalau dia bg warenti sebulan@500km ke...dah cantek dah..
atleast kita leh cek apa yg probs. kasi tukar cepat2
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:29 pm

akuNabil wrote:

11k tu dah cukup murah tu..
kalau dia bg warenti sebulan@500km ke...dah cantek dah..
atleast kita leh cek apa yg probs. kasi tukar cepat2

hmm... agak menarik tu. aku dah x sabar ni... kalo dan petang ni balik keje aku singgah sane kasi tanye itu cine. Very Happy
ade ape2 benda lain x aku nak kene tanye kat dia... kurang berpengalaman bab2 ni la...
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:32 pm

akuNabil wrote:
azlanthor wrote:
akuNabil wrote:

dia bg warenti kan?
belasah la cukup2

aisey!
aku x tanye la plak... nanti2 aku p tanye...
x tringat langsung. biase lpa budak baru blaja... Laughing

11k tu dah cukup murah tu..
kalau dia bg warenti sebulan@500km ke...dah cantek dah..
atleast kita leh cek apa yg probs. kasi tukar cepat2


uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

_________________
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:33 pm

azlanthor wrote:
akuNabil wrote:

11k tu dah cukup murah tu..
kalau dia bg warenti sebulan@500km ke...dah cantek dah..
atleast kita leh cek apa yg probs. kasi tukar cepat2

hmm... agak menarik tu. aku dah x sabar ni... kalo dan petang ni balik keje aku singgah sane kasi tanye itu cine. Very Happy
ade ape2 benda lain x aku nak kene tanye kat dia... kurang berpengalaman bab2 ni la...

tk gune klu ko tny tokey kedai tu...
dia mesti ckp moto ni tip top tip top...MELETOPPPPPPP....

_________________
Back to top Go down
View user profile
azlanthor
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 22
Join date : 2009-02-22
Age : 29
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Tue Mar 10, 2009 3:35 pm

selipar wrote:
uhaiiii...murahnye 250 11K..
mcm tk pecaye je kedai jual 250 11K...
klu kedai tu bg warrenti 1 bulan pun tapi klu masuk bulan kedua enjin runtuh..ape cer?
ini smua moto sakit ni..
tk bleh pecaya..

alamak~~
macam menakutkan plak.. camne ni? dah x keruan dah aku nak angkut ap ni...
nak angkut bro zynox punye 250 x cukup cash la. Sad tapi kompom ok...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam kepada semua Aprilianz..   Today at 10:01 am

Back to top Go down
 
Salam kepada semua Aprilianz..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Katame-no-kata
» Ju-no-kata

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Self Introduction-
Jump to: