RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 digital temp gauge..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: digital temp gauge..   Fri Feb 27, 2009 11:37 am

salam,

aku nak tanya, kat kl ni mana blh dpt meter ni?
satu lg, aku nak tau diameter radiator hose rs 125 ni sbb ada 4 size adapter sensor utk dipilih.. klu kecik sgt, takut flow x cun plk..

nak tuko sbb digital meter aku dah out la.. nak travel jauh2 cuak gak, taku jem panas.. klu jem nenas x pa la..
pasang ni nampak la ramai sikit meter kat cokpit tu..

gauge


adapter
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Fri Feb 27, 2009 12:10 pm

ko buka hos tu..
pastu check ngan pembaris..
aku rasa lagi tepat..(in mm)
kalu silap info mau beli salah size nanti..
tp check diameter internal ker external aku xtau la..
ko kena tanya dia la..
tp ikut pasang mesti la internal..
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Fri Feb 27, 2009 2:21 pm

aku dah pi NKS n sewaktu dgnnya, tp x de plk.. yg KOSO seketul full function tu ada la..

calling2 DG, kot2 blh tompang order dr obersea..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Sun Jun 14, 2009 4:00 pm

meter KOSO yg full function tu ape yang ada? aku punya meter digital dah kebabom
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Sun Jun 14, 2009 5:53 pm

TT9 wrote:
aku dah pi NKS n sewaktu dgnnya, tp x de plk.. yg KOSO seketul full function tu ada la..

calling2 DG, kot2 blh tompang order dr obersea..

ada ke barang yg ko cari kat pjme...? aku tak pernah order brg dari port lain. ini pun dah lama dah order sbb tak de bajet...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
lienor125
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 63
Join date : 2009-04-05
Age : 37
Location : pahang

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Mon Jun 15, 2009 1:05 pm

alo bro cuba tanya pidot
aku dah bayak gak beli barang dengan diaaa
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Wed Jun 17, 2009 2:06 am

aku nak buh meter lain.. meter digital tu aku baru beli ngan pidot tapi dah berasap dah.. mungkin wayar aku ade leaking kot. tu yg cdg nak modified terus masuk meter koso nih..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: digital temp gauge..   Mon Sep 14, 2009 6:50 pm

krolzizi wrote:
aku nak buh meter lain.. meter digital tu aku baru beli ngan pidot tapi dah berasap dah.. mungkin wayar aku ade leaking kot. tu yg cdg nak modified terus masuk meter koso nih..



meter ni ari 2 aku tanya dia kata rm850 siap pasang..apa muto pun blh msk,spec dia pun ok tp dr segi ketahanan aku x tau la.x tanya lak aku psl gerenti ader ke x..g ler tanya sndri kat sentul..kdi 2 pintu yg blakang balai polis 2..aku lupa nama kdi 2
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: digital temp gauge..   Today at 12:29 am

Back to top Go down
 
digital temp gauge..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Water Temp Gauge
» temp gauge wiring
» Transmission temp gauge
» TEMP GAUGE FOR VW T4
» No outside temp gauge!!!!!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: