RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 review std rs125 08 tyre

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 11:58 am

110/70 R17
Dunlop Sportmax GPR Alpha-10
€83.00


150/60 R17
Dunlop Sportmax GPR Alpha-10F
€122.00




-New GPRα-10 compounds have been developed for uncompromising grip and traction control on road and track.
-Lightweight cross-belt front tyre construction gives instant handling response thanks to optimum casing stiffness.
-Rear JLB construction improves high-speed stability thanks to minimal dynamic growth and therefore greater control of the contact patch.
-Reduced tread grooves increase dry grip, but thanks to clever groove design they also shift more water than GPRα-10's predecessor so safety in the wet is improved.
-In this category no other tyre comes close to the GPRα-10 for outright performance and rider control.

PB magazine (Jan '08), Stuff of the Year awards. GPR Alpha-10 gets Best Small Bike Rubber.
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 1:10 pm

aah nampak bunga sama dalam gambar dgn tayar hang bil. tayar model baru kot... Rolling Eyes aku dah target BT-016.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 1:51 pm

DesertGoon wrote:
aah nampak bunga sama dalam gambar dgn tayar hang bil. tayar model baru kot... Rolling Eyes aku dah target BT-016.

hang sure bt016 tu sesuai utk lightweight sportbike?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 2:14 pm

akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
aah nampak bunga sama dalam gambar dgn tayar hang bil. tayar model baru kot... Rolling Eyes aku dah target BT-016.

hang sure bt016 tu sesuai utk lightweight sportbike?

aku tak sure tapi so far review yg aku baca kata tayar ok... Rolling Eyes manufacturer ada buat specs utk mito/rs125 so boleh pakai kot. scratch
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 2:39 pm

DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
aah nampak bunga sama dalam gambar dgn tayar hang bil. tayar model baru kot... Rolling Eyes aku dah target BT-016.

hang sure bt016 tu sesuai utk lightweight sportbike?

aku tak sure tapi so far review yg aku baca kata tayar ok... Rolling Eyes manufacturer ada buat specs utk mito/rs125 so boleh pakai kot. scratch

ermm..
juz for guidance..




below 400cc (lightweight bike), X cuma ada 2 choice..
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 2:45 pm

akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
akuNabil wrote:
DesertGoon wrote:
aah nampak bunga sama dalam gambar dgn tayar hang bil. tayar model baru kot... Rolling Eyes aku dah target BT-016.

hang sure bt016 tu sesuai utk lightweight sportbike?

aku tak sure tapi so far review yg aku baca kata tayar ok... Rolling Eyes manufacturer ada buat specs utk mito/rs125 so boleh pakai kot. scratch

ermm..
juz for guidance..




below 400cc (lightweight bike), X cuma ada 2 choice..

kalau tgk keperluan aku, aku perlu tayar kategori sport-touring kot sbb tak masuk trek punya. utk kategori enjin pula ada dua model aje yg dicadangkan bt-090 (middle-sport, assuming for track use) dan bt-092 (sport-touring). tapi dua2 ni design lama (sedia ada)... Sad satu lagi kena tgk production date, kalau model baru chances are tayar belum lama keluar kilang (fresh).
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 2:50 pm

yerp..
biasa la bro..
sales byk kat big bike...so, depa lebih produce tyre utk big bike la..
low sales, depa kurang concerntret la..
125cc/2stroke kan selalu di sisihkan..

tp hang boleh try brand lain...
mcm pirelli, dunlop, michelin.. depa pon ada produce tayar best2 utk lightweight sportbike
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 2:57 pm

akuNabil wrote:
yerp..
biasa la bro..
sales byk kat big bike...so, depa lebih produce tyre utk big bike la..
low sales, depa kurang concerntret la..
125cc/2stroke kan selalu di sisihkan..

tp hang boleh try brand lain...
mcm pirelli, dunlop, michelin.. depa pon ada produce tayar best2 utk lightweight sportbike

aku memang cari michelin & pirelli tapi tak jumpa lagi... kalau sesape tau bagi petunjuk la eh (nama dan lokasi kedai). aku dah ke hulu ke hilir... tarak jumpa. No
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Tue Feb 10, 2009 4:22 pm

maybe kena order kot..
coz tayar mcm tu kedai jrg amik..
kalu org xbeli nanti rugi..
sebab org beli ikut manufacturing date..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: review std rs125 08 tyre   Today at 10:06 am

Back to top Go down
 
review std rs125 08 tyre
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» tyre inflator
» Imperial to metric tyre sizes?
» Review: ACE Compression Sportswear (Long Sleeve, Black)
» Nakashima Iron ,Any review , any user ??
» Ozik Radix 6 Review

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: Others Bike, Riding Gears & Others-
Jump to: