RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Aku nak beli RS125...tp...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Mon Feb 09, 2009 12:54 am

on my way...tp.... Sad
Back to top Go down
View user profile
ran
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 136
Join date : 2009-01-23
Age : 36
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Mon Feb 09, 2009 11:25 am

selipar wrote:
kepada tuan tanah....
aku nk jual rs 125 aku....
moto aku dh disalin dgn RS 125 GP1....
klu betul2 mau beli RS, bleh la tgk moto aku...
klu betul2 serius nk beli, harga bleh cerite...
call aku 013-2640121..wan

bro suda mau upgrade R1 atau K6 ker lpas ni ?

Takde geng lah aku lpas ni.... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Mon Feb 09, 2009 6:06 pm

ran wrote:
selipar wrote:
kepada tuan tanah....
aku nk jual rs 125 aku....
moto aku dh disalin dgn RS 125 GP1....
klu betul2 mau beli RS, bleh la tgk moto aku...
klu betul2 serius nk beli, harga bleh cerite...
call aku 013-2640121..wan

bro suda mau upgrade R1 atau K6 ker lpas ni ?

Takde geng lah aku lpas ni.... Laughing

bills hospital bersalin = RM8888.88
bills susu+pampers+babies parts = RM1999.99
bills baju2 & seluar2 dalam babies = RM1499.99
bills tukang urut & ubat-ubatan time pantang = RM1888.88

tu yg nk jual moto tuuuu.....


_________________
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Mon Feb 09, 2009 7:14 pm

banyak btol chip wan punye bil..
tak termasuk bil snailmyx a.k.a slowmyx utk YM ngan avangarde ni lagi
Back to top Go down
View user profile
ran
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 136
Join date : 2009-01-23
Age : 36
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Mon Feb 09, 2009 8:18 pm

Club President wrote:
ran wrote:
selipar wrote:
kepada tuan tanah....
aku nk jual rs 125 aku....
moto aku dh disalin dgn RS 125 GP1....
klu betul2 mau beli RS, bleh la tgk moto aku...
klu betul2 serius nk beli, harga bleh cerite...
call aku 013-2640121..wan

bro suda mau upgrade R1 atau K6 ker lpas ni ?

Takde geng lah aku lpas ni.... Laughing

bills hospital bersalin = RM8888.88
bills susu+pampers+babies parts = RM1999.99
bills baju2 & seluar2 dalam babies = RM1499.99
bills tukang urut & ubat-ubatan time pantang = RM1888.88

tu yg nk jual moto tuuuu.....


lorr... yer ker.... chip junior on da way rupanya !!!
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 1:54 am

view pit jamat punya pulak...hahahaha
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 4:37 pm

Petang semalam da pegi tengok moto wan.. sangat berpuas hati..
orangnye peramah dan baik hati...(puji sini leh kurang lagi kot...)
Cume masalahnye $$$ je...
RS125 09 or rs125 wan or rs125 09 or rs125 wan...


Kepada apitjamat...
hg 2 dok jauh...camna aku nak g tengok...
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 4:46 pm

avantgarde280 wrote:
Petang semalam da pegi tengok moto wan.. sangat berpuas hati..
orangnye peramah dan baik hati...(puji sini leh kurang lagi kot...)
Cume masalahnye $$$ je...
RS125 09 or rs125 wan or rs125 09 or rs125 wan...


Kepada apitjamat...
hg 2 dok jauh...camna aku nak g tengok...

ini pendapat aku la ye... aku prefer beli motor/kereta baru supaya kurang masalah dari segi maintenance (dan ada warranty). tapi kadang2 beli yg 2nd hand pun ada baiknya kalau dapat yang good condition (dapat barang baik, harga murah). kalau pandai menilai barang terpakai boleh la beli... tapi apa2 hal, kena ukur baju kat badan sendiri. king
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 4:52 pm

thanx DesertGoon utk pendapat anda yang bernas 2...

Moto baru = Comform laa ok kan

Mto 2nd = xtau condition tapi aku jumpe yg ok..cune $$$ jadi hal... boleh kawteam lagi kot
sebab budget aku utk moto 2nd nie bawah 10k jer... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 5:14 pm

avantgarde280 wrote:
thanx DesertGoon utk pendapat anda yang bernas 2...

Moto baru = Comform laa ok kan

Mto 2nd = xtau condition tapi aku jumpe yg ok..cune $$$ jadi hal... boleh kawteam lagi kot
sebab budget aku utk moto 2nd nie bawah 10k jer... Very Happy

kalau dah jumpa yg berkenan... aah pandai2 ler runding. puji memuji, pujuk memujuk (take your time)...
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 5:24 pm


sokong 100%...

Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 5:31 pm

amboihhh....
bleh lg tu....
tkp...kita bleh bincang lg...
klu hati dh suk tk jadi masalah....

_________________
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 5:40 pm

selipar wrote:
amboihhh....
bleh lg tu....
tkp...kita bleh bincang lg...
klu hati dh suk tk jadi masalah....

bila dah conclude nanti, korang berdua open table la utk member2 semua...
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 5:55 pm

bg aritu chip wan bgtau aku dia nk jual moto tu 7K aje ke?

err..errr..
ada sebijik lg rs125 convert jipiwan nk jual....
1st owner

tp tk tau la brape dia nk jual...(timbang kilo aje kot)
sbb owner tu dgr citer dh pencen main moto dh..
nk try main pompuan lak....


_________________
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 8:23 pm

7K???

comform amek nih...

ader lagi...baper k?gambar?
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Tue Feb 10, 2009 8:26 pm

Club President wrote:
bg aritu chip wan bgtau aku dia nk jual moto tu 7K aje ke?

err..errr..
ada sebijik lg rs125 convert jipiwan nk jual....
1st owner

tp tk tau la brape dia nk jual...(timbang kilo aje kot)
sbb owner tu dgr citer dh pencen main moto dh..
nk try main pompuan lak....


dulu tunggang moto..
skang tunggang pompuan..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Wed Feb 11, 2009 12:26 am

avantgarde280 wrote:
Bro krolzizi,

trima kasih dengan sokongan kamu dan menyebabkan aku ingin meneruskan niatku utk membeli ap ini..97 pun jadi...janji ap..model baru 2009 aku xminat laa..xtau knp...sekilas pandang macam moto kips pun ader... hati tetap terpaut pada model2 lame nie..

Moto wan 2 memang tersangatlah aku nak beli..tapi aku pasti mesti tidak sempat utk aku membelinya kerana budget hanya datang bulan depan... Neutral pale

Sehari dua pasnie mesti akan ade org beli...aku yakin...

tapi kalu xde insyaallah... Laughing
hai...knp lah awal sangat wan tu nak jual moto...


P/S : Menatang ape PV pun aku xtau ape lagi mencucinya...

jgn takut moto selipar tu dah lama iklan tapi tak laku2 mungkin menunggu ko kot..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Wed Feb 11, 2009 3:48 am

Club President wrote:
bg aritu chip wan bgtau aku dia nk jual moto tu 7K aje ke?

err..errr..
ada sebijik lg rs125 convert jipiwan nk jual....
1st owner

tp tk tau la brape dia nk jual...(timbang kilo aje kot)
sbb owner tu dgr citer dh pencen main moto dh..
nk try main pompuan lak....


ni macam moto chip ja ni...
bagi free la kaberset bajaya kat aku...

Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Wed Feb 11, 2009 5:50 pm

weyyyy

kawan kita punya customer jgn la potong line..

tapi kalau cip pun boleh buat... aku pun nak let go jg 250 wa murah2
condition, mmmmm... mai try dulu...... top-tip terbalik skit je dari tip-top

Harga mmmmm... hang letak la agak2 boleh d/p Z750@ ER6n
wajah mmg out tapi masih boleh piiii

Things 2 repair:
-Set semula PV sahaja
- tukar ring kalu nak tip-top coz semua part penting dah tukar baru... 1 set PV controller+ cable, CDi, 1 set sproket +rantai, throttle cable, etc. ...Total cost= tak mau ckp laa
- mmmm.... tayar cari lain la kalau tak nak tayar nenas

Serius buyer only... 0193119211
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Wed Feb 11, 2009 6:40 pm

nih musim jual moto ker?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Wed Feb 11, 2009 7:05 pm

ini taktik pun ada ...
ok...tkp...

_________________
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Wed Feb 11, 2009 7:40 pm

hehe..
suma taktik offensive ni 4-3-3
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Thu Feb 12, 2009 12:34 am

aku xjd angkat moto wan GP1...
sbb aku nak angkat 125 09...tgk gambar xmenarik...g tengok live lawa gile laa plak...
TQ semue otai2...
Tanpa anda semua mesti aku terpinga2 pasal rs125 nie...

Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Thu Feb 12, 2009 1:01 am

avantgarde280 wrote:
aku xjd angkat moto wan GP1...
sbb aku nak angkat 125 09...tgk gambar xmenarik...g tengok live lawa gile laa plak...
TQ semue otai2...
Tanpa anda semua mesti aku terpinga2 pasal rs125 nie...


dah bayar dp ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Thu Feb 12, 2009 9:17 am

'' SELAMAT DATANG KE DUNIA GELAP...HEHEHEHEHE..'' Twisted Evil Twisted Evil

_________________
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Thu Feb 12, 2009 5:16 pm

avantgarde280 wrote:
aku xjd angkat moto wan GP1...
sbb aku nak angkat 125 09...tgk gambar xmenarik...g tengok live lawa gile laa plak...
TQ semue otai2...
Tanpa anda semua mesti aku terpinga2 pasal rs125 nie...



silap laa tak ambik moto dia
GP1 tuuu.. scratch
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Thu Feb 12, 2009 8:15 pm

xpe kalu ade rezeki lebih... dapat duit terpijak ke... duit jatuh dari langit ke... aku beli lah GP1 dier...
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Thu Feb 12, 2009 9:20 pm

tapi spotrim dier tak GP1
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Fri Feb 13, 2009 9:17 am

v3t0 wrote:
tapi spotrim dier tak GP1

sport rim GP1 tk lawa la..
tu sbb aku tk sarung...
yg lama lg lawa/garang...

_________________
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Fri Feb 13, 2009 12:05 pm

Mcm ni aku tak jadi jual la... dah bikin baieek punya

HIDUP aprilian!!!!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Today at 12:10 pm

Back to top Go down
 
Aku nak beli RS125...tp...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» aprilia rs 125 fairings and race seats and sub frames...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: