RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Aku nak beli RS125...tp...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 1:09 am

Otai-otai ap..tolong lah aku...aku rase nak sambar aprilia rs125 nie sebijik bulan depan...tapi taun 96 punyer la..(budget low)..soalan aku :

1) Berbaloikah membeli RS125 ini?

2) Fuel cosumption utk moto ini

3) perbelanjaan bulanan (mantainence) yg harus dikeluarkan utk moto nie (minyak xmasuk ler)

4) Kepantasan??

5) susah @ senang nak jage

6) Atau aku perlu pilih RS250???


tolong lah aku otai2 sekalian...saya budak baru belajar...kalau terkasar bahasa tlg dimaafkan ek
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 9:10 am

avantgarde280 wrote:
Otai-otai ap..tolong lah aku...aku rase nak sambar aprilia rs125 nie sebijik bulan depan...tapi taun 96 punyer la..(budget low)..soalan aku :

1) Berbaloikah membeli RS125 ini?

2) Fuel cosumption utk moto ini

3) perbelanjaan bulanan (mantainence) yg harus dikeluarkan utk moto nie (minyak xmasuk ler)

4) Kepantasan??

5) susah @ senang nak jage

6) Atau aku perlu pilih RS250???


tolong lah aku otai2 sekalian...saya budak baru belajar...kalau terkasar bahasa tlg dimaafkan ek


kepada saudara yg bertanya.
RS 125 ni klu yg lama mmg akan ade masalah...
tayar, enjin, elektronik, smua nk kene mbik kira..
klu tk moto akan dikategorikan 'moto sakit'..
budget low?..
lebih baik mbik RS 125 baru...
sbb...
klu mbik yg lama pun tapi beli moto murah,
kompom akan kluar beribu2 sbb nk repare...
beli RS baru lg berbaloi..
kluar D/P sekali tapi bulan2 maintain installment...
lagi jimat dan puas hati...
pikir2kan lah.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 12:36 pm

avantgarde280 wrote:
Otai-otai ap..tolong lah aku...aku rase nak sambar aprilia rs125 nie sebijik bulan depan...tapi taun 96 punyer la..(budget low)..soalan aku :

1) Berbaloikah membeli RS125 ini?
berbaloi klau moto itu tip top & parts yg ada kt moto tu semuanya masih ORI lg..
tak berbaloi klau moto tu moto sakit @ hampeh @ bole dibuang ke lombong

avantgarde280 wrote:

2) Fuel cosumption utk moto ini
petrol skrg dh murah...so..tkdehal punya..

avantgarde280 wrote:

3) perbelanjaan bulanan (mantainence) yg harus dikeluarkan utk moto nie (minyak xmasuk ler)
ikut camne ko lanyak moto ni laa..
hari2 bwk ke..
atau seminggu skali bwk..

avantgarde280 wrote:

4) Kepantasan??
kepantasan terpulang kepada kondisi moto itu..
klau tip top....super lajuuuu
klau hampeh...super lembab

avantgarde280 wrote:

5) susah @ senang nak jage
susah & senang...terpulang kepada individu/owner itu sendiri..
klau rajin...senang
klau malas...susah

avantgarde280 wrote:

6) Atau aku perlu pilih RS250???
td ko kata low bajet...


avantgarde280 wrote:

tolong lah aku otai2 sekalian...saya budak baru belajar...kalau terkasar bahasa tlg dimaafkan ek
aku pun baru belajar gak...

kita tggu jawapan dr otai2 yg lain...

_________________


Last edited by Club President on Sat Feb 07, 2009 1:45 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 1:42 pm

avantgarde280 wrote:
Otai-otai ap..tolong lah aku...aku rase nak sambar aprilia rs125 nie sebijik bulan depan...tapi taun 96 punyer la..(budget low)..soalan aku :

1) Berbaloikah membeli RS125 ini?

2) Fuel cosumption utk moto ini

3) perbelanjaan bulanan (mantainence) yg harus dikeluarkan utk moto nie (minyak xmasuk ler)

4) Kepantasan??

5) susah @ senang nak jage

6) Atau aku perlu pilih RS250???


tolong lah aku otai2 sekalian...saya budak baru belajar...kalau terkasar bahasa tlg dimaafkan ek

1) berbaloi
2) ok
3) 2t sebotol
4) xpantas
5) senang
6) rs250 bajet besar.
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 3:31 pm

Tq otai2

Niat dihati mmg nak amek RS125 baru jer..Tapi kete pun belum abes bayar...keje gomen laa katekan...mmg boleh nak angkat aprilia baru nih...cash da cukup utk downpayment...tapi pk bulan2...hu3...xcukup nak kumpul duit kawen...

So ingat nak beli cash RS125 lamer je..

Nanti boleh rekomen mane2 motor seken yg harus dibeli @ xharus dibeli..

Hanya otai2 sekalian yang boleh membantu saye membeli motor nie
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 4:33 pm

avantgarde280 wrote:
Tq otai2

Niat dihati mmg nak amek RS125 baru jer..Tapi kete pun belum abes bayar...keje gomen laa katekan...mmg boleh nak angkat aprilia baru nih...cash da cukup utk downpayment...tapi pk bulan2...hu3...xcukup nak kumpul duit kawen...

So ingat nak beli cash RS125 lamer je..

Nanti boleh rekomen mane2 motor seken yg harus dibeli @ xharus dibeli..

Hanya otai2 sekalian yang boleh membantu saye membeli motor nie

ni ada org nak jual rs125 lama... cuba tgk. Wink http://italianbikeowner.proboards102.com/index.cgi?board=jualdikehendaki&action=display&thread=146
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 4:59 pm

DesertGoon wrote:
avantgarde280 wrote:
Tq otai2

Niat dihati mmg nak amek RS125 baru jer..Tapi kete pun belum abes bayar...keje gomen laa katekan...mmg boleh nak angkat aprilia baru nih...cash da cukup utk downpayment...tapi pk bulan2...hu3...xcukup nak kumpul duit kawen...

So ingat nak beli cash RS125 lamer je..

Nanti boleh rekomen mane2 motor seken yg harus dibeli @ xharus dibeli..

Hanya otai2 sekalian yang boleh membantu saye membeli motor nie

ni ada org nak jual rs125 lama... cuba tgk. Wink http://italianbikeowner.proboards102.com/index.cgi?board=jualdikehendaki&action=display&thread=146

Ok ker moto nie...ade sape2 penah jumpe??
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 7:52 pm

avantgarde280 wrote:
DesertGoon wrote:
avantgarde280 wrote:
Tq otai2

Niat dihati mmg nak amek RS125 baru jer..Tapi kete pun belum abes bayar...keje gomen laa katekan...mmg boleh nak angkat aprilia baru nih...cash da cukup utk downpayment...tapi pk bulan2...hu3...xcukup nak kumpul duit kawen...

So ingat nak beli cash RS125 lamer je..

Nanti boleh rekomen mane2 motor seken yg harus dibeli @ xharus dibeli..

Hanya otai2 sekalian yang boleh membantu saye membeli motor nie

ni ada org nak jual rs125 lama... cuba tgk. Wink http://italianbikeowner.proboards102.com/index.cgi?board=jualdikehendaki&action=display&thread=146

Ok ker moto nie...ade sape2 penah jumpe??

aku tak tahu menahu... Rolling Eyes tgk gambar mcm cun.
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 7:57 pm

2 lah masalahnye bro...rupe luaran nampak cam sehat...dalaman sakit teruk....aku gak yang naye...

aku xksah luaran...janji dalam xsakit...
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 8:05 pm

avantgarde280 wrote:
2 lah masalahnye bro...rupe luaran nampak cam sehat...dalaman sakit teruk....aku gak yang naye...

aku xksah luaran...janji dalam xsakit...

call aje tuan motor. jumpa dia dan try motor tu... beli 2nd hand memang ada risiko.
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sat Feb 07, 2009 8:56 pm

betul 2 bro... Wink thanx for advice... Idea
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 1:59 am

pada aku semua rs125 xok...
hahahaha sebab aku xreti nak jaga semua moto pelik2 nih...

taw pakai then buang ajer...

rs125 direkemen kan 2 ok jer aku tgk dier polo kiteorang sane sinih...

cite 'dalam'kain' aku xpasti lar...
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 1:06 pm

jahatnye ko zynox..btw...ap ko da jual?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 5:14 pm

kepada tuan tanah....
aku nk jual rs 125 aku....
moto aku dh disalin dgn RS 125 GP1....
klu betul2 mau beli RS, bleh la tgk moto aku...
klu betul2 serius nk beli, harga bleh cerite...
call aku 013-2640121..wan

_________________
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 6:25 pm



Yang nie ke bro??
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 7:55 pm

avantgarde280 wrote:
Otai-otai ap..tolong lah aku...aku rase nak sambar aprilia rs125 nie sebijik bulan depan...tapi taun 96 punyer la..(budget low)..soalan aku :

1) Berbaloikah membeli RS125 ini?

2) Fuel cosumption utk moto ini

3) perbelanjaan bulanan (mantainence) yg harus dikeluarkan utk moto nie (minyak xmasuk ler)

4) Kepantasan??

5) susah @ senang nak jage

6) Atau aku perlu pilih RS250???


tolong lah aku otai2 sekalian...saya budak baru belajar...kalau terkasar bahasa tlg dimaafkan ek

1. mcm otai2 lain ckp berbaloi kalo moto tiptop. aku pun penah jadi mangsa moto sakit.. tapi skrg dah tip .. top blom lagi

2. dari simpang pulai aku isi minyak fulltank boleh pegi balik kameron.

3. ntah le.. sepanjang aku pakai moto nih takde pun mentenen bulanan. 2t ngan minyak gear je le mentenen nye

4. takat Savvy nabil tu celah gigi je

5. senang je nak jaga.. cuci pv jer.

6. kalo bleh amik 250, baik beli 125 2008 punya model.

kesimpulannya.. nak sedap beli moto baru macam nabil. nak bajet beli je 97 punya model.. tapi wiring pun dah keras mcm batu le.. nasib tak baik dapat pulak moto pakai piston panther hehehe.. elok mintak tolong ngan otai berpengalaman tlg belek.

sparepart pulak paham2 je le moto itali nih harga mmg banyak beza ngan moto jepun. tapi 2ndhen punya barang ade.. hehehehe

sekian saja jawapan dari newbie untuk newbie

p/s: moto chip selipar hanyut tu aku rasa tiptop.. moto tu penah berkhidmat dgn otai apriliaclubrs + dah convert gp1.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 8:18 pm

Bro krolzizi,

trima kasih dengan sokongan kamu dan menyebabkan aku ingin meneruskan niatku utk membeli ap ini..97 pun jadi...janji ap..model baru 2009 aku xminat laa..xtau knp...sekilas pandang macam moto kips pun ader... hati tetap terpaut pada model2 lame nie..

Moto wan 2 memang tersangatlah aku nak beli..tapi aku pasti mesti tidak sempat utk aku membelinya kerana budget hanya datang bulan depan... Neutral pale

Sehari dua pasnie mesti akan ade org beli...aku yakin...

tapi kalu xde insyaallah... Laughing
hai...knp lah awal sangat wan tu nak jual moto...


P/S : Menatang ape PV pun aku xtau ape lagi mencucinya...
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 8:37 pm

yep pv kena selalu2 cuci... aku punya baru 3700km (mito fe baru) pun dah kotor. scratch

eh bro avantgarde280, nape tak pertimbangkan mito ev atau fe? motor nih tak lapuk dek zaman...
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 9:39 pm

DesertGoon wrote:
yep pv kena selalu2 cuci... aku punya baru 3700km (mito fe baru) pun dah kotor. scratch

eh bro avantgarde280, nape tak pertimbangkan mito ev atau fe? motor nih tak lapuk dek zaman...

Bro..ape beza EV and FE..sorii...budak baru blaja...
Bro PM saya specnye beserta rege..Boleh gak pertimbangkan..

Ape2 moto pun boleh janji
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 10:24 pm

avantgarde280 wrote:
DesertGoon wrote:
yep pv kena selalu2 cuci... aku punya baru 3700km (mito fe baru) pun dah kotor. scratch

eh bro avantgarde280, nape tak pertimbangkan mito ev atau fe? motor nih tak lapuk dek zaman...

Bro..ape beza EV and FE..sorii...budak baru blaja...
Bro PM saya specnye beserta rege..Boleh gak pertimbangkan..

Ape2 moto pun boleh janji

PV = power valve

nak describe...ko tarik moto sampai cecah RPM 8000 ko akan dapat 1 lonjakan kuasa...
secara pengalaman merempit plak...same lebih kurang macam bawak PANTHER JERUNG

EV = mito tahun 97 rege RM6k-RM8k(lebih kurang rs jer)
FE = mito tahun 2000 ke atas rege RM14k-RM16k

dua2 xbyk beza
juz EV 7gear yang ngarut
FE normal 6gear macam RXZ jer

amik moto chip wan...ko lambat aku sambar wat letak showroom rumah aku kang
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:14 pm

avantgarde280 wrote:


Yang nie ke bro??


yang ini color lama...
color baru aku baru cat ammy caffe latte....
mau ka???

_________________
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:32 pm

TQ zynox for that info...

Wan,
nak memang la nak...tapi takut aku terlambat je..org lain da sambau..PM aku regenye(boleh buat kire2 budget... )
ade soklan lagi nih...kalau macam moto ko, GP1 single seat kan...so camne aku nak pakai double seat?di beri sekali ekor double seat? bukan ape bro...nak bawak org rumah jalan2 ptg2...


Last edited by avantgarde280 on Sun Feb 08, 2009 11:39 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : Wan da jawab kat thread jual moto dier...)
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:35 pm

avantgarde280 wrote:
TQ zynox for that info...

Wan,
nak memang la nak...tapi takut aku terlambat je..org lain da sambau..PM aku regenye(boleh buat kire2 budget... )
ade soklan lagi nih...kalau macam moto ko, GP1 single seat kan...so camne aku nak pakai double seat?di beri sekali ekor double seat? bukan ape bro...nak bawak org rumah jalan2 ptg2...


jgn risau..
aku bg sekali seat blakang seketul yg original....
bro...ade ym tk?
bg la skrg...
bleh bincang kt dlm tu..

_________________
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:38 pm

baru nak edit post da reply
ader...avantgarde280@yahoo.com...add ler
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:42 pm

avantgarde280 wrote:
baru nak edit post da reply
ader...avantgarde280@yahoo.com...add ler


ko duduk mane?

_________________
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:45 pm

seperti yang ditulis dalam profile...Kajang... dekat je...
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:47 pm

avantgarde280 wrote:
seperti yang ditulis dalam profile...Kajang... dekat je...


kasi on la YM..bleh bincang..

_________________
Back to top Go down
View user profile
avantgarde280
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-02-07
Location : Kajang, Selangor

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:50 pm

sudah on..tapi xdapat pong... Sad

e-mail kamu?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Sun Feb 08, 2009 11:52 pm

avantgarde280 wrote:
sudah on..tapi xdapat pong... Sad

e-mail kamu?

space_orange78@yahoo.com.my

_________________
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Mon Feb 09, 2009 12:47 am

woi! mau jual dah ka?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Aku nak beli RS125...tp...   Today at 11:51 am

Back to top Go down
 
Aku nak beli RS125...tp...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» aprilia rs 125 fairings and race seats and sub frames...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: