RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 250 wat penin betol ar...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Tue Feb 17, 2009 11:59 am

selipar wrote:
zynox wrote:
xper pisang kali nih aku param sorang...wat cikuduk
wat goreng
wat pengat
wat sira

ini kalu prepare untuk sumthing new...
mane taw ntah2 dapat convert terus macam chip wan Laughing

convert apebendenye...
moto tk terjual..dorang ckp mahal sgt..
tkp la...lps ni aku pakai je la sampai reput 125 ni.. Very Happy

yup...
aku pun nak simpan la, bagi kat anak aku bawa pg sekolah tahun 2020
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Tue Feb 17, 2009 12:52 pm

cambest jer..
kalu anak ko pompuan pun ko bg gak ker?
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Tue Feb 17, 2009 4:02 pm

enjin baru bape riban ??
sumbat kat chasis wantupai muat tak..?
kalau muat best gak tu..berdesup
Back to top Go down
View user profile
izack28
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 115
Join date : 2008-03-01
Location : slayangville

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 12:09 am

selipar wrote:
zynox wrote:
xper pisang kali nih aku param sorang...wat cikuduk
wat goreng
wat pengat
wat sira

ini kalu prepare untuk sumthing new...
mane taw ntah2 dapat convert terus macam chip wan Laughing

convert apebendenye...
moto tk terjual..dorang ckp mahal sgt..
tkp la...lps ni aku pakai je la sampai reput 125 ni.. Very Happy
baek ko jgn jual psl moto ko tue tip-top bro.....
Back to top Go down
View user profile
izack28
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 115
Join date : 2008-03-01
Location : slayangville

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 12:12 am

ramprilia wrote:
selipar wrote:
zynox wrote:
xper pisang kali nih aku param sorang...wat cikuduk
wat goreng
wat pengat
wat sira

ini kalu prepare untuk sumthing new...
mane taw ntah2 dapat convert terus macam chip wan Laughing

convert apebendenye...
moto tk terjual..dorang ckp mahal sgt..
tkp la...lps ni aku pakai je la sampai reput 125 ni.. Very Happy

yup...
aku pun nak simpan la, bagi kat anak aku bawa pg sekolah tahun 2020
serius bro klu tahun 2020,moto aperla RS model dh dikira retro 2 lejang tue,conform harge value die naek blik Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 11:09 am

muddybank wrote:
cambest jer..
kalu anak ko pompuan pun ko bg gak ker?

jgn kan anak pompuan aku, anak pondan hang pun aku boleh bagi ehh .....jgn disalah ertikan maksudku yg tulus mulus kudus itu
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 11:47 am

ramprilia wrote:
muddybank wrote:
cambest jer..
kalu anak ko pompuan pun ko bg gak ker?

jgn kan anak pompuan aku, anak pondan hang pun aku boleh bagi ehh .....jgn disalah ertikan maksudku yg tulus mulus kudus itu

apa masalahnya kalau pompuan main moto?
gf aku pon rider gak..
ni gambar dia..



Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 11:59 am

Ap anak aku




anak aku sedang bertugas



nAK MEMINANG BAK MAI SHIVER SEBIJIK


Last edited by ramprilia on Wed Feb 18, 2009 1:19 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 1:12 pm

akuNabil wrote:
ramprilia wrote:
muddybank wrote:
cambest jer..
kalu anak ko pompuan pun ko bg gak ker?

jgn kan anak pompuan aku, anak pondan hang pun aku boleh bagi ehh .....jgn disalah ertikan maksudku yg tulus mulus kudus itu

apa masalahnya kalau pompuan main moto?
gf aku pon rider gak..
ni gambar dia..




wah gf hang suka yg besor...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 2:12 pm

ramprilia wrote:


anak aku sedang bertugas



nAK MEMINANG BAK MAI SHIVER SEBIJIK

laaaaaaaaaaa..............
ni GF Nabil........
Nabil ada byk gambo dia (anak ngko) dlm HP diaaaa....


_________________
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 2:19 pm

bleh la suh awek hang tolong setel saman..
mana tau dpdt diskaun
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 2:33 pm

muddybank wrote:
bleh la suh awek hang tolong setel saman..
mana tau dpdt diskaun

Bukan setakat saman
semen yg terdpt dlm sperma pun boleh settle bro
Back to top Go down
View user profile
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Wed Feb 18, 2009 2:37 pm

Club President wrote:
ramprilia wrote:


anak aku sedang bertugas



nAK MEMINANG BAK MAI SHIVER SEBIJIK

laaaaaaaaaaa..............
ni GF Nabil........
Nabil ada byk gambo dia (anak ngko) dlm HP diaaaa....


ewah ewah mr PRESIDEEEEEN
konspirasi ADUN Selangor, Wong pun tak settle lg tu, hang dah nak sebar yg baru plak
aku dah tengok gambar dia (skandal) si lelaki mcm muka hang je
hehehehe
aku kata macam jer
Back to top Go down
View user profile
izack28
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 115
Join date : 2008-03-01
Location : slayangville

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Thu Feb 19, 2009 2:22 am

ramprilia wrote:
Club President wrote:
ramprilia wrote:


anak aku sedang bertugas



nAK MEMINANG BAK MAI SHIVER SEBIJIK

laaaaaaaaaaa..............
ni GF Nabil........
Nabil ada byk gambo dia (anak ngko) dlm HP diaaaa....


ewah ewah mr PRESIDEEEEEN
konspirasi ADUN Selangor, Wong pun tak settle lg tu, hang dah nak sebar yg baru plak
aku dah tengok gambar dia (skandal) si lelaki mcm muka hang je
hehehehe
aku kata macam jer
serius doo aku nk gerak jd polis gak laa..... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Thu Feb 19, 2009 8:11 am

dpt naik vfr tiap2 hari..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Thu Feb 19, 2009 8:28 am

ramprilia wrote:
muddybank wrote:
bleh la suh awek hang tolong setel saman..
mana tau dpdt diskaun

Bukan setakat saman
semen yg terdpt dlm sperma pun boleh settle bro

fuhyo0o0o0..
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Thu Feb 19, 2009 11:43 pm

tadi takde keje bogelkan rs250 aku,saja nak belek2 tgk enjin...setakat ni dah 3 kali pergi balik KL-Penang,no problem at all maintain 160km/h = 3jam travelling,telan petrol sebanyak RM 40 hengget... nak tanya sket pada otai2 berapa ribu km kena servis....?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 12:26 am

assimo wrote:
tadi takde keje bogelkan rs250 aku,saja nak belek2 tgk enjin...setakat ni dah 3 kali pergi balik KL-Penang,no problem at all maintain 160km/h = 3jam travelling,telan petrol sebanyak RM 40 hengget... nak tanya sket pada otai2 berapa ribu km kena servis....?


perghh.. minyak mmg sep la moto hg.
3-4 kali xdak prob tu, maksudnya mmg moto tu terbaik laaa
start from now, hg menten la bg cun...
2t apa wey?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Kash
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-12-15

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 9:17 am

akuNabil wrote:
assimo wrote:
tadi takde keje bogelkan rs250 aku,saja nak belek2 tgk enjin...setakat ni dah 3 kali pergi balik KL-Penang,no problem at all maintain 160km/h = 3jam travelling,telan petrol sebanyak RM 40 hengget... nak tanya sket pada otai2 berapa ribu km kena servis....?


perghh.. minyak mmg sep la moto hg.
3-4 kali xdak prob tu, maksudnya mmg moto tu terbaik laaa
start from now, hg menten la bg cun...
2t apa wey?

uiks... moto ni mmg xleh jalan jauh ke?
mesti ada problem ka kalau long distance..?
160kmh 3 jam non stop..? umakaiii
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 10:02 am

Kash wrote:
akuNabil wrote:
assimo wrote:
tadi takde keje bogelkan rs250 aku,saja nak belek2 tgk enjin...setakat ni dah 3 kali pergi balik KL-Penang,no problem at all maintain 160km/h = 3jam travelling,telan petrol sebanyak RM 40 hengget... nak tanya sket pada otai2 berapa ribu km kena servis....?


perghh.. minyak mmg sep la moto hg.
3-4 kali xdak prob tu, maksudnya mmg moto tu terbaik laaa
start from now, hg menten la bg cun...
2t apa wey?

uiks... moto ni mmg xleh jalan jauh ke?
mesti ada problem ka kalau long distance..?
160kmh 3 jam non stop..? umakaiii

kalau moto sakit, tak tiptop, mana leh jalan jauh.
kalau moto tiptop, xde hal la
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 11:44 am

....baru mendarat ke KL,tolak pukul 7a.m. sampai kul 10.15a.m....dekat je dgn tol jln Duta,aku nmpk 4,5 bijik kapcai patah balik..muahaha,dlm hati aku kata sure rodblok dah ni...masuk ikut lorong moto,fullemekk..apsal ramai sgt nih,JPJ ada,RTM ada,rupa2nya tgh kempen keselamatan jln raya...siap RTM suluh aku time dekat dgn depa,depa bg peket kopi free dgn stiker.pas tu ntah sape ntah VIP dok belek2 tali helmet fullface aku..yappedaaaa... ..masuk TV ke ha...malam ni kasik tgk..hihi....
Uikss..sep ka petrol?..fireblade aku dulu 30 hengget je. RS ni aku isik RM20 seblom tolak,dan lagi RM 20 kat simpang pulai,terus sampai KL,tapi lepas tol Duta aku isik lagi ler.... Very Happy ..mana leh direct 3jam non stop..aku stop apa isik petrol + isap rokok dulu....tapi RS best layan bukit,macam kat jelapang tu,ZXR250 sesenang je aku tapau..huhu..Nabil,awat kaler motor kita serupa lak..aisehh.. Aku guna 2T sikolene semi sintetik.Ah Keong kata ok utk long distance,kalau nak perah ganas2 kena le fully sintetik,tapi RM 60 sebotol.. ..so far ok je RS aku ni..tapi tu lah,nak tau gak mau brp ribu km baru servis,Mito aku dulu tiap 8k km kasik bukak head cuci PV dgn top piston.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 3:28 pm

cari la manual kat internet wey.
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ramprilia
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 141
Join date : 2009-02-02

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 5:05 pm

assimo wrote:
....baru mendarat ke KL,tolak pukul 7a.m. sampai kul 10.15a.m....dekat je dgn tol jln Duta,aku nmpk 4,5 bijik kapcai patah balik..muahaha,dlm hati aku kata sure rodblok dah ni...masuk ikut lorong moto,fullemekk..apsal ramai sgt nih,JPJ ada,RTM ada,rupa2nya tgh kempen keselamatan jln raya...siap RTM suluh aku time dekat dgn depa,depa bg peket kopi free dgn stiker.pas tu ntah sape ntah VIP dok belek2 tali helmet fullface aku..yappedaaaa... ..masuk TV ke ha...malam ni kasik tgk..hihi....
Uikss..sep ka petrol?..fireblade aku dulu 30 hengget je. RS ni aku isik RM20 seblom tolak,dan lagi RM 20 kat simpang pulai,terus sampai KL,tapi lepas tol Duta aku isik lagi ler.... Very Happy ..mana leh direct 3jam non stop..aku stop apa isik petrol + isap rokok dulu....tapi RS best layan bukit,macam kat jelapang tu,ZXR250 sesenang je aku tapau..huhu..Nabil,awat kaler motor kita serupa lak..aisehh.. Aku guna 2T sikolene semi sintetik.Ah Keong kata ok utk long distance,kalau nak perah ganas2 kena le fully sintetik,tapi RM 60 sebotol.. ..so far ok je RS aku ni..tapi tu lah,nak tau gak mau brp ribu km baru servis,Mito aku dulu tiap 8k km kasik bukak head cuci PV dgn top piston.


Moto hang mmg sep weyyy.
jgn kata 4stroker 250. 600 pun boleh tapau wey kalu moto mcm moto hang tiptop..

Across all bikes in all segments, the two-stroke race-rep Aprilia RS250 is one of our most favourite motorcycles ever. The bike weighed a mere 140kg, and its 250cc v-twin made 60 horsepower at 11,000rpm, which means a specific output of about 240bhp per litre. Not very far off from the 280bhp per litre of Casey Stonerís current 800cc MotoGP Ducati! Pity, then, that the RS250 doesnít exist anymore.
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 5:51 pm

ramprilia wrote:
assimo wrote:
....baru mendarat ke KL,tolak pukul 7a.m. sampai kul 10.15a.m....dekat je dgn tol jln Duta,aku nmpk 4,5 bijik kapcai patah balik..muahaha,dlm hati aku kata sure rodblok dah ni...masuk ikut lorong moto,fullemekk..apsal ramai sgt nih,JPJ ada,RTM ada,rupa2nya tgh kempen keselamatan jln raya...siap RTM suluh aku time dekat dgn depa,depa bg peket kopi free dgn stiker.pas tu ntah sape ntah VIP dok belek2 tali helmet fullface aku..yappedaaaa... ..masuk TV ke ha...malam ni kasik tgk..hihi....
Uikss..sep ka petrol?..fireblade aku dulu 30 hengget je. RS ni aku isik RM20 seblom tolak,dan lagi RM 20 kat simpang pulai,terus sampai KL,tapi lepas tol Duta aku isik lagi ler.... Very Happy ..mana leh direct 3jam non stop..aku stop apa isik petrol + isap rokok dulu....tapi RS best layan bukit,macam kat jelapang tu,ZXR250 sesenang je aku tapau..huhu..Nabil,awat kaler motor kita serupa lak..aisehh.. Aku guna 2T sikolene semi sintetik.Ah Keong kata ok utk long distance,kalau nak perah ganas2 kena le fully sintetik,tapi RM 60 sebotol.. ..so far ok je RS aku ni..tapi tu lah,nak tau gak mau brp ribu km baru servis,Mito aku dulu tiap 8k km kasik bukak head cuci PV dgn top piston.


Moto hang mmg sep weyyy.
jgn kata 4stroker 250. 600 pun boleh tapau wey kalu moto mcm moto hang tiptop..

Across all bikes in all segments, the two-stroke race-rep Aprilia RS250 is one of our most favourite motorcycles ever. The bike weighed a mere 140kg, and its 250cc v-twin made 60 horsepower at 11,000rpm, which means a specific output of about 240bhp per litre. Not very far off from the 280bhp per litre of Casey Stonerís current 800cc MotoGP Ducati! Pity, then, that the RS250 doesnít exist anymore.

rm40 1 way biase lar 2...
aku tiap2 minggu 220km journey 110km per way...
minyak rm20...

ok jer jalan jaoh janji 2t and plug kasik tuang and tuka biler perlu...

karang macam aku ritu semput2...
malas nak stop tuak plug terus jer aku bantai 160kmh ok plak plug nih...eheheh
Back to top Go down
View user profile
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 9:31 pm

pasai tgh tiptop mau jaga..kalau dah problem tak guna dah nak kata apa pun...brat aku cuma 55kg,mungkin tak membebankan RS.
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 9:36 pm

ko beli moto kat keong la eek??
betol lar 2 kalau kat keong...kalau x mmg aku amik moto 2...tapi sebab xder kompromi...
aku amik dari orang lain ar
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 9:44 pm

zynox wrote:
ko beli moto kat keong la eek??
betol lar 2 kalau kat keong...kalau x mmg aku amik moto 2...tapi sebab xder kompromi...
aku amik dari orang lain ar

moto tiptop, mmg la mahal sket bro.
ko beli murah, sbb tu kena oberhol Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 10:21 pm

akuNabil wrote:
zynox wrote:
ko beli moto kat keong la eek??
betol lar 2 kalau kat keong...kalau x mmg aku amik moto 2...tapi sebab xder kompromi...
aku amik dari orang lain ar

moto tiptop, mmg la mahal sket bro.
ko beli murah, sbb tu kena oberhol Laughing

murah2 then oberhol xper...
mahal2 kene oberhol teruk lar...hehehe
tapi meter aku ori...lalalalalala footrest jer racing sikit hahahahha
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Fri Feb 20, 2009 10:38 pm

akuNabil wrote:
zynox wrote:
ko beli moto kat keong la eek??
betol lar 2 kalau kat keong...kalau x mmg aku amik moto 2...tapi sebab xder kompromi...
aku amik dari orang lain ar

moto tiptop, mmg la mahal sket bro.
ko beli murah, sbb tu kena oberhol Laughing

murah2 then oberhol xper...
mahal2 kene oberhol teruk lar...hehehe
tapi meter aku ori...lalalalalala footrest jer racing sikit hahahahha
Back to top Go down
View user profile
assimo
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 19
Join date : 2009-01-29

PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Sat Feb 21, 2009 3:05 am

hahaha...tak ori pun takpe janji function..tak la zynox,aku bli kat penang,atas tgn org gak...mmg kaler asal kelabu,tapi aku cat lain,tak sangka lak sama skim kaler macam nabil.. tapi tu la,2stroke ni parts dia cepat haus,tu yg leceh sket...kalau dgr bunyik pelik je jgn biar..si Ah Keong leh gelakkan aku siutt jer..hahaha...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 250 wat penin betol ar...   Today at 12:09 pm

Back to top Go down
 
250 wat penin betol ar...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS250-
Jump to: