RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 cable minyak..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: cable minyak..   Fri Jan 23, 2009 12:00 pm

aku mushkil ni.. aku punya cable tu apasal x blh ikat kat tempat dia(benda bulat tgh2 tu yg pecah jd 2 kabel, 2T n petrol).? sbb bila skru je kat tempat dia (chasis), remp mesti idle jd sangkut, means lambat turun..benda tu skrg free play jer, main selit atas bateri jer.. .. nak tuko bateri ori pun susah..terpaksa pakai bateri kecik sbb nak kasi space utk menatang tu..

so, klu aku tuko cable lain agak2 problem solve x? kabel tu satu set berapa aaa?? jgn la bg harga motomilia.. mati la aku..

benda2 ni aku cdg nak tuko br. sila kasi harga munah sabah la..

1. kabel trotel 1 set sekali dgn cable2 2T tu..
2. kabel clutch = aku bc dlm forum ni dlm RM 70 kan?
3. kabel choke ( choke dah keras cam kayu bila tarik)
4. tayar depan blkg bt090 @ 021 (tp 021 saiz blkg just ada 150/70 saja)

5. last option. R1 @ CBR1000 2nd hand..

pertolongan potai2 rs dlm membuat kiraan amatlah dihargai dan dihalui dgn ucapan terima kasih..
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: cable minyak..   Fri Jan 23, 2009 1:28 pm

TT9 wrote:
aku mushkil ni.. aku punya cable tu apasal x blh ikat kat tempat dia(benda bulat tgh2 tu yg pecah jd 2 kabel, 2T n petrol).? sbb bila skru je kat tempat dia (chasis), remp mesti idle jd sangkut, means lambat turun..benda tu skrg free play jer, main selit atas bateri jer.. .. nak tuko bateri ori pun susah..terpaksa pakai bateri kecik sbb nak kasi space utk menatang tu..

so, klu aku tuko cable lain agak2 problem solve x? kabel tu satu set berapa aaa?? jgn la bg harga motomilia.. mati la aku..

benda2 ni aku cdg nak tuko br. sila kasi harga munah sabah la..

1. kabel trotel 1 set sekali dgn cable2 2T tu..
2. kabel clutch = aku bc dlm forum ni dlm RM 70 kan?
3. kabel choke ( choke dah keras cam kayu bila tarik)
4. tayar depan blkg bt090 @ 021 (tp 021 saiz blkg just ada 150/70 saja)

5. last option. R1 @ CBR1000 2nd hand..

pertolongan potai2 rs dlm membuat kiraan amatlah dihargai dan dihalui dgn ucapan terima kasih..

kasi tukar itu housing bulat utk cable throtle & 2T cable...
prob. solve ler....

_________________
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: cable minyak..   Thu Jan 29, 2009 9:16 am

mahal ker? kena tgk budget la..
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: cable minyak..   Thu Jan 29, 2009 10:10 am

kat nks tayar bt090 blkg 150/60+dpn 110/70 : rm860
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: cable minyak..   Today at 11:59 pm

Back to top Go down
 
cable minyak..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» TSN2 now available on Rogers cable
» Cable routing
» front brake cable measurment model 91 ,1966
» need cables for James cavalier 175 1959 speedo cable front brake
» clutch cable???

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: