RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Rectifier/Voltage Regulator

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Rectifier/Voltage Regulator   Wed Jan 21, 2009 2:32 pm

Salam geng² semua..
aku ni masih mencari rectifier/voltage regulator 2nd hand yang condition bagus la..
sesape yang ade tu roger² la aku kat sini..anta PM pon bleh..
sekarang ni aku ade kat N9 sampai la 25/Feb..
sape yang ade lebih tu hulur² la satu dengan harga yang berpatutan..jangan mencekik member sendri..
kalau ade jual baru yang murah pon ape salahnye..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Wed Jan 21, 2009 9:03 pm

kalo bende ni rosak ape efek kat moto?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Wed Jan 21, 2009 9:05 pm

krolzizi wrote:
kalo bende ni rosak ape efek kat moto?

bateri xmau charge
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 8:28 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
kalo bende ni rosak ape efek kat moto?

bateri xmau charge

btol²..hari² aku kene jump start..letih gak kene tolak..haha
so sesape yang ade seketul dua tu, hulur² la skek..kalau baik hati kasik free la..
nabil ko takde ke ??
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 12:19 pm

hari tu tk silap aku Chip Wan ada offer dlm posting ko..
apsal ko tk beli lak?
heran gak aku...

Good things always NOT Cheap
Cheap Things always NOT Good


_________________
Back to top Go down
View user profile
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 3:12 pm

Good things always NOT Cheap
Cheap Things always NOT Good

[/quote]

tapi ada cheap yang good ,
[b]cheap MABB
[/b]

tarak sombong punya
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 3:16 pm

maman wrote:
Good things always NOT Cheap
Cheap Things always NOT Good


tapi ada cheap yang good ,
[b]cheap MABB
[/b]

tarak sombong punya
[/quote]

bodek kaw2 nampakkkkkkkkkk
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 3:20 pm

akuNabil wrote:
maman wrote:
Good things always NOT Cheap
Cheap Things always NOT Good


tapi ada cheap yang good ,
[b]cheap MABB
[/b]

tarak sombong punya

bodek kaw2 nampakkkkkkkkkk [/quote]

Giler kaw2 punya bodek

_________________
Back to top Go down
View user profile
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 3:39 pm

aku bodek ke, kipas ke
...bukan sbb nak RM korang

tak untung sesen pun Evil or Very Mad

tapi friendSHIP tu yg penting.
Back to top Go down
View user profile
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 3:45 pm


kantoi aku .... mmg nak beli piston+ring kat cip
korang ni mcm tau tau je pale
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 3:51 pm


_________________
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 7:03 pm

Club President wrote:
hari tu tk silap aku Chip Wan ada offer dlm posting ko..
apsal ko tk beli lak?
heran gak aku...

Good things always NOT Cheap
Cheap Things always NOT Good


aku ade PM wan kat MBC tanye harge tapi tak reply lak..
nnt aku carik balik no.enpon wan sms der tanye..
chip wan pon cam dah lame tak berforum..pencen dah ker ??
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 22, 2009 10:58 pm

maman wrote:
aku bodek ke, kipas ke
...bukan sbb nak RM korang

tak untung sesen pun Evil or Very Mad

tapi friendSHIP tu yg penting.


eleh. merajuk
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Fri Jan 23, 2009 8:25 am

akuNabil wrote:
maman wrote:
aku bodek ke, kipas ke
...bukan sbb nak RM korang

tak untung sesen pun Evil or Very Mad

tapi friendSHIP tu yg penting.


eleh. merajuk


bukan merajuk..... malu sbb dah terkantoi nak ayat chip ni pale
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Sat Jan 24, 2009 12:13 pm

btol tak ni no.tpon chip wan - 0132640121 ??
aku sms tak berjawab pon..
ke kdit abis..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Sat Jan 24, 2009 12:27 pm

v3t0 wrote:
btol tak ni no.tpon chip wan - 0132640121 ??
aku sms tak berjawab pon..
ke kdit abis..

dia xsuka sms. call insyaallah dia angkat
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Mon Jan 26, 2009 1:52 am

akuNabil wrote:
v3t0 wrote:
btol tak ni no.tpon chip wan - 0132640121 ??
aku sms tak berjawab pon..
ke kdit abis..

dia xsuka sms. call insyaallah dia angkat

dia punya button dah kene gigit ngan tikus. kalo call biasanya dia mesti angkat.. walaupun tgh layan 260km/j
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Mon Jan 26, 2009 10:26 pm

kalau tukar bateri dan plug pun moto still x nak idup benda2 jugak ke yg problem?
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Tue Jan 27, 2009 11:28 am

Tenno wrote:
kalau tukar bateri dan plug pun moto still x nak idup benda2 jugak ke yg problem?

api takde ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Tue Jan 27, 2009 6:51 pm

api ada tapi bila tukar bateri idup jap,lps 3-4 jam x idup plak, Mad Mad
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 29, 2009 10:19 am

v3t0 wrote:
Club President wrote:
hari tu tk silap aku Chip Wan ada offer dlm posting ko..
apsal ko tk beli lak?
heran gak aku...

Good things always NOT Cheap
Cheap Things always NOT Good


aku ade PM wan kat MBC tanye harge tapi tak reply lak..
nnt aku carik balik no.enpon wan sms der tanye..
chip wan pon cam dah lame tak berforum..pencen dah ker ??


hahahahha.....mane bleh pencen...
ade ni..
aduhh..bende ni mcm pisang goreng la brader..
kan hari tu aku ckp terus call...tkd pun...
bende ni ramai org cari...
ade plak sorang mamat ni rectifier dia rosak...
itu yg aku terus tolak tu...
lain kali klu mau brg, terus call..ckp kompom..bleh aku simpankan...
tkp la..tkd rezeki....sori bbyk ekkkk.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Thu Jan 29, 2009 8:40 pm

takpe la chip wan..bukan rezeki aku la tu..
mase tu aku kat obersi..tu yang takleh nak call terus..

sesape yang ade tu roger² la aku..
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Mon Feb 09, 2009 7:26 pm

sementara aku nak tunggu dapat rectifier ni..ade ape2 effect tak kat bateri kalau aku terus gune je motot aku ni..
kire cas tak simpan la dalam bateri tu..lampu sume kene off

keadaan motot aku sekarang
*on kunci 8V..bile bukak lampu padam terus digital meter.
*time jalan takde load(lampu tutup semua) 13V
*time jalan pasang lampu 11.8V

so ade pape effect tak kat bateri atau kat motot kalau aku stil gune motot aku sementara tunggu dapat rectifier ?
effect yang aku nampak setakat ni
1. takleh start sebab bateri tak simpan cas..jipiwan takde kick starter..kene tolak 3-4meter baru leh start..
2. time idle/free gear berenti kat traffic light kene jage throttle, kalau tak motot mati.
3. rpm jadi sasau..tak tau kenape..tapi PV still function bile rpm8k

kalau bleh mendatangkan kemudaratan kat motot tu, aku bungkus la motot tu sementara dapat rectifier baru..aku pon dah penat nak tolak motot utk jump start ari2..thanks
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Tue Feb 10, 2009 2:01 am

v3t0 wrote:
sementara aku nak tunggu dapat rectifier ni..ade ape2 effect tak kat bateri kalau aku terus gune je motot aku ni..
kire cas tak simpan la dalam bateri tu..lampu sume kene off

keadaan motot aku sekarang
*on kunci 8V..bile bukak lampu padam terus digital meter.
*time jalan takde load(lampu tutup semua) 13V
*time jalan pasang lampu 11.8V

so ade pape effect tak kat bateri atau kat motot kalau aku stil gune motot aku sementara tunggu dapat rectifier ?
effect yang aku nampak setakat ni
1. takleh start sebab bateri tak simpan cas..jipiwan takde kick starter..kene tolak 3-4meter baru leh start..
2. time idle/free gear berenti kat traffic light kene jage throttle, kalau tak motot mati.
3. rpm jadi sasau..tak tau kenape..tapi PV still function bile rpm8k

kalau bleh mendatangkan kemudaratan kat motot tu, aku bungkus la motot tu sementara dapat rectifier baru..aku pon dah penat nak tolak motot utk jump start ari2..thanks

on kunci bateri 8v ja??
p la cas bateri bateri dah weak tu

tukar la pakai rectifier vs 125 buat sementara kalau lambat sgt yang ori..tahan gak setahun camtu...harga pon murah

rpm sasau la bateri weak kalau nak sasau lagi masa jalan try pasang signal syok ooo tgk rpm turun naik masa signal kelip2

mr pesiden pebetoi kalau senget jawapan aku
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Tue Feb 10, 2009 1:03 pm

apitjamat wrote:
v3t0 wrote:
sementara aku nak tunggu dapat rectifier ni..ade ape2 effect tak kat bateri kalau aku terus gune je motot aku ni..
kire cas tak simpan la dalam bateri tu..lampu sume kene off

keadaan motot aku sekarang
*on kunci 8V..bile bukak lampu padam terus digital meter.
*time jalan takde load(lampu tutup semua) 13V
*time jalan pasang lampu 11.8V

so ade pape effect tak kat bateri atau kat motot kalau aku stil gune motot aku sementara tunggu dapat rectifier ?
effect yang aku nampak setakat ni
1. takleh start sebab bateri tak simpan cas..jipiwan takde kick starter..kene tolak 3-4meter baru leh start..
2. time idle/free gear berenti kat traffic light kene jage throttle, kalau tak motot mati.
3. rpm jadi sasau..tak tau kenape..tapi PV still function bile rpm8k

kalau bleh mendatangkan kemudaratan kat motot tu, aku bungkus la motot tu sementara dapat rectifier baru..aku pon dah penat nak tolak motot utk jump start ari2..thanks

on kunci bateri 8v ja??
p la cas bateri bateri dah weak tu

tukar la pakai rectifier vs 125 buat sementara kalau lambat sgt yang ori..tahan gak setahun camtu...harga pon murah

rpm sasau la bateri weak kalau nak sasau lagi masa jalan try pasang signal syok ooo tgk rpm turun naik masa signal kelip2

mr pesiden pebetoi kalau senget jawapan aku
betoi la tu.....
RPM jd sasau ada 3 sebab aje....
1.Bateri weak
2.Rectifier rosak
3.RPM tu sendiri yg dh sasau/rosak (klau bateri & rectifier ok)

kesimpulan:
moto tu jadi berat & akan ada prob la nnt lama kelamaan..
sebab ko paksa dia bergerak dlm kesakitan..

serupa lagu
Aku Terpaksa Kau Memaksa - Scoin


_________________
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Tue Feb 10, 2009 1:52 pm

Club President wrote:

Aku Terpaksa Kau Memaksa - Scoin


hg mmg kaki karok
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Tue Feb 10, 2009 4:09 pm

bateri tu tak rosak..baru je tukar
jadi 8V sebab semua cas dah keluar..rectifier rosak buat cas² dalam bateri tu memerdekakan diri..haha

tapi aku takleh tahan bak kate mr.pres..siap ade lagu aku terpaksa kau memaksa..
tapi aku tak penah lak dengar tajuk lagu camtu..
KU DIPAKSA KAU TERPAKSA ade la kot..





aku SEKSA

Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Wed Feb 11, 2009 4:01 am

tumpang tya no kat mr presiden..kalu itu lampu depan low beam tarak terang kenapa eh??

1. lampu kena tukar bulb ka??
2.ada sangkut wiring ka??
3.sebab2 lain?

tq
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Wed Feb 11, 2009 10:22 am

low beam tu bukan sememangnye tak terang ke ??
kalau nak menyuluh gune la high beam..

apit..btol ke rectifier vs125 leh gune ?
harge lak bape hengget ? agak² kat kedai² biase ade tak jual ?
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Wed Feb 11, 2009 2:01 pm

v3t0 wrote:
low beam tu bukan sememangnye tak terang ke ??
kalau nak menyuluh gune la high beam..

apit..btol ke rectifier vs125 leh gune ?
harge lak bape hengget ? agak² kat kedai² biase ade tak jual ?

low beam pon terang la..
ya btol...bley guna,sebab wayar dia ada 6 jugak...
ada ja juai kat kedai2 biasa kedai spare part moto..
buat sendiri la,soket x sama jadi kena modified la..connect ikut terminal yg btol...
harga dalam rm 90 ja kalau x silap
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Rectifier/Voltage Regulator   Today at 10:03 pm

Back to top Go down
 
Rectifier/Voltage Regulator
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Where does the red wire from the voltage regulator connect to?
» Voltage regulator
» Autotrend 2008 Polaris RZR - Voltage Regulator Relocation Harness
» Adjusting a Voltage Regulator YouTube Vid
» Voltage regulator

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: