RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 market

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: market   Tue Jan 13, 2009 11:48 am

hai.aku budak baru.baru angkat ap125,hujung thn lepas,duk kuantan,jadi nak tanya sikit harga tayar batlax 160/60 dan 110/60 skrg brp kat pasaran?
kalau takpun ada apa2 cadangan tak tentang jenis tayar yang bagus dan sesuai untuk dipakai,side mirror asal dan signal dpn kat mana boleh dapat,harga brp? Mad
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 12:23 pm

kalo tak salah.. size tayar std 150/60 & 110/70... bleh try bt090.. rege (baru survey minggu lepas) around rm310 utk depan.. tp lokasi kat Ampang. call En Jaz 016-3065343.. tapi.. kat workshop mr. clubbing president pun banyak...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 12:32 pm

since aprilia's engineer bersusah payah nak reduce weight utk rs125 for better performance, kenapa kita nak tambah weight tu pulak?..

150/60 is the best for rear tyre. bukan 160

boleh try battlax 090.. mmg cantek utk main trekday..sepasang dlm rm700-800

kalau nak race, pakai pirelli dragon.. sepasang dlm rm1000-1200

nak long distance.. pakai battlax 021.. harga sama dgn 090
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 2:25 pm

ooo mcm2 ke so tayar yg standard 150/60 ler okey tq bebanyak
Back to top Go down
View user profile
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 2:28 pm

Tenno wrote:
hai.aku budak baru.baru angkat ap125,hujung thn lepas,duk kuantan,jadi nak tanya sikit harga tayar batlax 160/60 dan 110/60 skrg brp kat pasaran?
kalau takpun ada apa2 cadangan tak tentang jenis tayar yang bagus dan sesuai untuk dipakai,side mirror asal dan signal dpn kat mana boleh dapat,harga brp? Mad


Rasanya tu saiz utk tupaio tu
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 2:30 pm

saiz sebenar utk ap125 yang asal apa? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 2:36 pm

rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 2:41 pm

okey,tq banyak2 kengkawan Very Happy Laughing
Back to top Go down
View user profile
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 2:59 pm

akuNabil wrote:
rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60

Perhhh... layan lapsss....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 3:03 pm

maman wrote:
akuNabil wrote:
rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60

Perhhh... layan lapsss....

120 on dragon. yummyy

p/s: maman, pls introduce ur self so we can kenal2 each other
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
maman
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 24
Join date : 2009-01-12

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 3:08 pm

akuNabil wrote:
maman wrote:
akuNabil wrote:
rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60

Perhhh... layan lapsss....

120 on dragon. yummyy

p/s: maman, pls introduce ur self so we can kenal2 each other

also known as MRFMAMAN... terpaksa register baru, tahun baru

meh la bawak moto '09 ko aku nak tiru sticker... moto aku kat Ah Guan Laughing dah 2 minggu. skrg bawak R1 :affraid: majid. hehehe
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 6:10 pm

maman wrote:
akuNabil wrote:
rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60

Perhhh... layan lapsss....

pergh jadik macam aku lar depan 120/70 belakang 150/70
tonggek sikit tapi nih 250 lar erk...hehehe...

jus kalau pakai depan 120 mmg xpayah damper siot...berat nak mampos...
geram jer..sebab susah nak jumper 110 2nd so terpakse 120...

pakai tayar besar2 nescaya respon motosikal menjadik agak lembab khususnyer macam nak elak lubang or kete...
naya...pakai stended jer...

nak trek dah punyer tayar beli lain lar ko simpan spare...
090
120/70
160/60

rase aman jer kat koner (aku xpernah masuk trek)
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 7:39 pm

zynox wrote:
maman wrote:
akuNabil wrote:
rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60

Perhhh... layan lapsss....

pergh jadik macam aku lar depan 120/70 belakang 150/70
tonggek sikit tapi nih 250 lar erk...hehehe...

jus kalau pakai depan 120 mmg xpayah damper siot...berat nak mampos...
geram jer..sebab susah nak jumper 110 2nd so terpakse 120...

pakai tayar besar2 nescaya respon motosikal menjadik agak lembab khususnyer macam nak elak lubang or kete...
naya...pakai stended jer...

nak trek dah punyer tayar beli lain lar ko simpan spare...
090
120/70
160/60

rase aman jer kat koner (aku xpernah masuk trek)

ko masih nak promote pakai 160 ke zynox?? hehehe pakai 150 pun dah boleh sagat lutut kalo 160 mesti bleh sagat helmet
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: market   Tue Jan 13, 2009 10:51 pm

krolzizi wrote:
zynox wrote:
maman wrote:
akuNabil wrote:
rs125 1996-2009 = front 110/70, rear 150/60
rs250 1997 = front 110/70, rear 150/60
rs250 2004 = front 120/70, rear 150/60

Perhhh... layan lapsss....

pergh jadik macam aku lar depan 120/70 belakang 150/70
tonggek sikit tapi nih 250 lar erk...hehehe...

jus kalau pakai depan 120 mmg xpayah damper siot...berat nak mampos...
geram jer..sebab susah nak jumper 110 2nd so terpakse 120...

pakai tayar besar2 nescaya respon motosikal menjadik agak lembab khususnyer macam nak elak lubang or kete...
naya...pakai stended jer...

nak trek dah punyer tayar beli lain lar ko simpan spare...
090
120/70
160/60

rase aman jer kat koner (aku xpernah masuk trek)

ko masih nak promote pakai 160 ke zynox?? hehehe pakai 150 pun dah boleh sagat lutut kalo 160 mesti bleh sagat helmet


ekeke.. mana ada org pakai 160. berat nak mampos
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: market   Today at 12:29 am

Back to top Go down
 
market
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Stock Market ~ NIR Sunday 22nd November
» Wanted to sell my items in market place but how?
» Seeking opinions - after-market exhaust
» organize the market place
» SxS competition and market.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: