RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Fork

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: Fork   Fri Dec 26, 2008 3:49 pm

klu suruh dia nyonot, mau lebam dgn awang2 sekali..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: Fork   Sat Dec 27, 2008 4:16 am

Club President wrote:

masa isi minyak fork tu dia ada press fork tu tk bg buang angin?
klau tk fork mmg keras melantun2 sbb tkde rebound & damping..
dan masa ikat rim kt fork tu..
dia aje main2 fork tu trurun naik tk?
sbb klau dia ikat terus...
fork akan bengkok & jadi kejang...
sbb tkde freeplay..
better PASTIKAN..

ape yg dimaksudkan dgn free play? mcm mana nak check cara pemasangan yg betul? hari tu aku ade ejas fork depan bagi tinggi sikit.. takut2 salah ikat skru je..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fork   Mon Jan 19, 2009 9:30 am

oil seal fork yg sesuai dan yg tahan lama pakai la oil seal fork ZX9 kawasaki...
saiz dia sma dgn fork RS 125...
mmg tahan (itu pun klu krom fork cantik lg)...
harga dia klu SATU RM55-60....
myk fork gune MOTUL....
setakat moto nk bwk pegi 'ACARA' pakai je la yg standard....
tk payah nk cari myk yg ntk performance...
korang bukan bwk pegi racing pun...
pegi track day pun tk penah...
GERENTI fork TAHAN LAMA....

_________________
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fork   Mon Jan 19, 2009 11:29 am

krolzizi wrote:
aku buat kat ipoh rm250. kalo pegi nayan dia cas rm480. aku buat yg rm250 ni pun orait je...

ayoyo....harga mcm service kete BMX tu...
Perghhhh.....
mahalnye...smpai RM450... Shocked
oil seal paling bagus ntk RS 125 ni paling mahal pun aku penah dgr RM200-210 je..
klu harga lebih pada tu, mengarut la wei...

_________________
Back to top Go down
View user profile
ran
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 136
Join date : 2009-01-23
Age : 36
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: Fork   Wed Jan 28, 2009 3:49 pm

selipar wrote:
krolzizi wrote:
aku buat kat ipoh rm250. kalo pegi nayan dia cas rm480. aku buat yg rm250 ni pun orait je...

ayoyo....harga mcm service kete BMX tu...
Perghhhh.....
mahalnye...smpai RM450... Shocked
oil seal paling bagus ntk RS 125 ni paling mahal pun aku penah dgr RM200-210 je..
klu harga lebih pada tu, mengarut la wei...

Wan,keong bley tukar oilseal fork ZX9 tak ? Laughing
Aku nyer fork sblh kiri dah berhingus selesema burung dah ! scratch
Back to top Go down
View user profile
waninja82
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 204
Join date : 2008-09-17
Age : 34
Location : SEREMBAN

PostSubject: Re: Fork   Wed Jan 28, 2009 4:50 pm

ran wrote:
selipar wrote:
krolzizi wrote:
aku buat kat ipoh rm250. kalo pegi nayan dia cas rm480. aku buat yg rm250 ni pun orait je...

ayoyo....harga mcm service kete BMX tu...
Perghhhh.....
mahalnye...smpai RM450... Shocked
oil seal paling bagus ntk RS 125 ni paling mahal pun aku penah dgr RM200-210 je..
klu harga lebih pada tu, mengarut la wei...

Wan,keong bley tukar oilseal fork ZX9 tak ? Laughing
Aku nyer fork sblh kiri dah berhingus selesema burung dah ! scratch


KEONG BLEH BUEK...APO JO YANG DIO X BLEH BUEK...copek tukar mggu ni ado trek dey....nanti tergelinchiak plak mase mepeliak...kui...kui...kui...
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Fork   Wed Jan 28, 2009 4:58 pm

Keong tgh sibuk kopek limau lagi laaa....

_________________
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fork   Thu Jan 29, 2009 10:11 am

ran wrote:
selipar wrote:
krolzizi wrote:
aku buat kat ipoh rm250. kalo pegi nayan dia cas rm480. aku buat yg rm250 ni pun orait je...

ayoyo....harga mcm service kete BMX tu...
Perghhhh.....
mahalnye...smpai RM450... Shocked
oil seal paling bagus ntk RS 125 ni paling mahal pun aku penah dgr RM200-210 je..
klu harga lebih pada tu, mengarut la wei...

Wan,keong bley tukar oilseal fork ZX9 tak ? Laughing
Aku nyer fork sblh kiri dah berhingus selesema burung dah ! scratch


setahu aku la...
oil seal ni ade satu bengkel je pakai...
hahahaha...
aku tk jmp lg bengkel lain selain bengkel ni..

_________________
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: Fork   Tue Feb 03, 2009 9:10 am

update.. fork aku kiri kana ada calar, tp halus jer.. patut le asyik period jer..
tanya chear motor , dia cas 700 utk buat hard chrome blk..

errr.. polishsaja x blh ka.. ??

p/s: smlm serbis fork, pakai oil seal zx9 cam selipar ckp..
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Fri Jun 26, 2009 11:19 am

TT9 wrote:
update.. fork aku kiri kana ada calar, tp halus jer.. patut le asyik period jer..
tanya chear motor , dia cas 700 utk buat hard chrome blk..

errr.. polishsaja x blh ka.. ??

p/s: smlm serbis fork, pakai oil seal zx9 cam selipar ckp..

Berapa rege oilseal zx9 ni ye? Aku punye fork dah leaking gila meleleh-leleh macam aram. sampai ke tayar+rim..rupenye fork dah berkurap..ada yang terbaring kat konar nanti

Kirim kat hang beli boleh ka?
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: Fork   Fri Jun 26, 2009 12:01 pm

aku x ingat la. tp harga sekali serbis dlm 240 hr tu..
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Fri Jun 26, 2009 12:59 pm

bengkel yang satu tu kat mane cik wan gp1 podium?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fork   Mon Jun 29, 2009 10:13 am

samsiah wrote:
bengkel yang satu tu kat mane cik wan gp1 podium?



adoiiii...
kedai tu kt kampung melayu subang...

_________________
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Tue Jun 30, 2009 2:19 pm

hehe.. x dekatla pulak.. fork kawan chrome dia dah kurap and calar la..ni boleh jadi ponca leaking ka? boleh ke kalau anta chrome balik ye? Kos? Ade sape2 penah buat?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Fork   Tue Jun 30, 2009 2:44 pm

samsiah wrote:
hehe.. x dekatla pulak.. fork kawan chrome dia dah kurap and calar la..ni boleh jadi ponca leaking ka? boleh ke kalau anta chrome balik ye? Kos? Ade sape2 penah buat?

klu mcmc tu, cari fork seken la....kos chrome lg mahal dari beli fork seken...

_________________
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Tue Jun 30, 2009 2:54 pm

ade sape2 yang sudi jual garpu tangan kedua?
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 12:54 am

ada bengkel kat nilai leh bikin ... kos dlm 2rat je... kalau nak g, leh hello aku atau harries atau red3
Back to top Go down
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 1:27 am

jasmee74 wrote:
ada bengkel kat nilai leh bikin ... kos dlm 2rat je... kalau nak g, leh hello aku atau harries atau red3

bikin chrome balik ke mee?
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 1:30 am

dia buat balik.... siap tukar minyak n brg2 lain yg berkaitan.. kalau nak survey dulu pun boleh.. no hal.. member kita si harries tu pun nak buat kat sana gak nanti..
Back to top Go down
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 1:36 am

jasmee74 wrote:
dia buat balik.... siap tukar minyak n brg2 lain yg berkaitan.. kalau nak survey dulu pun boleh.. no hal.. member kita si harries tu pun nak buat kat sana gak nanti..



sam- bila mau sggh seremban nih..?
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 9:55 pm

menarik nih..tgh consider 11hb punye program..
Back to top Go down
View user profile
red3
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 559
Join date : 2009-03-13
Age : 33
Location : kajang

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 10:25 pm

haerriss, amacam motot lu td. da sattle ke?
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 10:28 pm

aku kt kdai ni lg ni.. kul 10 lbh br siap kot .. adoiii lama tul.. bersapau aku kt sini dh
Back to top Go down
View user profile
red3
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 559
Join date : 2009-03-13
Age : 33
Location : kajang

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 10:37 pm

mak oi... lu tuka rantai ke wat rantai.
x pe. saba tu sparoh dr iman....
ape lu wat?
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: Fork   Sat Jul 04, 2009 10:43 pm

aku de dengar sat bengkel kat nilai macam bagus buat..nama pomen abg lan..tapi skrg bnyk main kips..ko tau ke riss?
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: Fork   Sun Jul 05, 2009 12:47 am

red3 wrote:
mak oi... lu tuka rantai ke wat rantai.
x pe. saba tu sparoh dr iman....
ape lu wat?

aku rebus balik rantai tu nk buat rantai baru...

-tukar spocket, rantai
-mono kasi repair sbb bunyi (bush) - bunyi ok ek ok ekk yg bleh dgr satu kampung tu dh xde
( nasib baik pakai full-face kalu x, aku malu satu kampung time lalu tu


- fork leaking-tkr seal, mnyk
-starter kasi repair - bunyik ayam bkokok yg memalukan tu dh xde
(ayam kt umh aku tu pun terperanjat time aku start -'ni geng mana lak nih')
-tkr brake pad depan
-tkr bearing rim belakang
-4T,coolant,plug

masa : kul 4.00-10.30 mlm ( bersapau aku menunggu)
semua kos termasuk upah RM 1,005


diskaun RM5 - apasal la dia x diskaun yg 1000 tu ?


Last edited by haerriss on Sun Jul 05, 2009 1:10 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: Fork   Sun Jul 05, 2009 12:48 am

samsiah wrote:
aku de dengar sat bengkel kat nilai macam bagus buat..nama pomen abg lan..tapi skrg bnyk main kips..ko tau ke riss?

aku tataw le
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Fork   Sun Jul 05, 2009 10:52 am

harris - kira ko dah leh enjut mamat rx7 masuk air tu anytime lah ek..

wa punya masalah pun dah settle kat bengkel tu.. skrg tip top.. harga pun canteekk.. ko bila nak buat red? [b]



sejarah lama owner bengkel tu masa kai AP 250.. skrg dia lyn superbike..

Back to top Go down
red3
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 559
Join date : 2009-03-13
Age : 33
Location : kajang

PostSubject: Re: Fork   Sun Jul 05, 2009 1:34 pm

lu org sumer tokey2 besar. wa macai x leh spent byk2.
wat sndri jeee....
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Fork   Sun Jul 05, 2009 2:01 pm

jgn cakap itu macam red.. gua g wat kat bengkel tu sbb harga kira ok ler.. kalau masyuk, dah lama wa anta kat bangsar..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Fork   Today at 2:37 am

Back to top Go down
 
Fork
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Fork Tube Rubber Boot for LT , are they really necessary?
» fork oil capacity confusion
» Ideas for "dressing up"standard fork ?
» USD fork swap on XRR
» Fork length..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: