RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 carb berpeluh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 15, 2008 3:13 pm

zynox wrote:
selipar wrote:
krolzizi wrote:
macam mana nak tau yang carb ni setting dia cun atau pun tidak? tengok kat plug ke?


klu moto bro ni laju dan sedap ditunggang, tkd semput2, maknenye setting ngam la.....kasi lanyak dulu baru tau moto tu bleh bla ke tidak.....

muto aku time rpm 3k 4k 5k dier kondem sikit...xsekata...basah sgt ker???tapi 2t aku mmg letak habis besar untuk kurangkan risiko...

pas2 nak tarik dari 8k - 11k rpm time gear6 lambat sungguh nak gerak...time gear2 lain laju jer...
per probs macam nih???

gear6 rpm 8k = 130kmh
9k = 140kmh
10k = 160kmh
aku tgk utube sedap jer tarik 180kmh like nothing jer...macam mner nak sesedap 2???

pv ko nih ok ke tak?

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 15, 2008 11:50 pm

ade sape2 ke geng kita dok dekat perak ni? aku nak suruh dia test power moto aku nih... lazat ke idak.. aku tak penah bawak 2stroke sebelum ni.. jadi pada aku memang dah lazat dah..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 1:22 am

krolzizi wrote:
ade sape2 ke geng kita dok dekat perak ni? aku nak suruh dia test power moto aku nih... lazat ke idak.. aku tak penah bawak 2stroke sebelum ni.. jadi pada aku memang dah lazat dah..

ko dtg penang la.
meh aku test

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 10:39 am

krolzizi wrote:
ade sape2 ke geng kita dok dekat perak ni? aku nak suruh dia test power moto aku nih... lazat ke idak.. aku tak penah bawak 2stroke sebelum ni.. jadi pada aku memang dah lazat dah..

jerung kat batu gajah
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 11:40 am

krolzizi wrote:
ade sape2 ke geng kita dok dekat perak ni? aku nak suruh dia test power moto aku nih... lazat ke idak.. aku tak penah bawak 2stroke sebelum ni.. jadi pada aku memang dah lazat dah..

perak kat maner???aku bulan7 dok tg malim....roger2 kelak...

PV aku ok jer...tapi biler gear 6 2 pv bukak(bunyi bising sikit kan??) tapi rpm lembab nak naik...
macam mner 2 erk??
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 12:59 pm

zynox wrote:
krolzizi wrote:
ade sape2 ke geng kita dok dekat perak ni? aku nak suruh dia test power moto aku nih... lazat ke idak.. aku tak penah bawak 2stroke sebelum ni.. jadi pada aku memang dah lazat dah..

perak kat maner???aku bulan7 dok tg malim....roger2 kelak...

PV aku ok jer...tapi biler gear 6 2 pv bukak(bunyi bising sikit kan??) tapi rpm lembab nak naik...
macam mner 2 erk??

ko pegi keong cek je lah

_________________
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 1:22 pm

zynox wrote:
selipar wrote:
krolzizi wrote:
macam mana nak tau yang carb ni setting dia cun atau pun tidak? tengok kat plug ke?


klu moto bro ni laju dan sedap ditunggang, tkd semput2, maknenye setting ngam la.....kasi lanyak dulu baru tau moto tu bleh bla ke tidak.....

muto aku time rpm 3k 4k 5k dier kondem sikit...xsekata...basah sgt ker???tapi 2t aku mmg letak habis besar untuk kurangkan risiko...

pas2 nak tarik dari 8k - 11k rpm time gear6 lambat sungguh nak gerak...time gear2 lain laju jer...
per probs macam nih???

gear6 rpm 8k = 130kmh
9k = 140kmh
10k = 160kmh
aku tgk utube sedap jer tarik 180kmh like nothing jer...macam mner nak sesedap 2???


bro, klu moto bro ni dh boleh dpt 160kmh, ape lagi bro nk....dh laju la ni...
sedangkan kereta Myvi yg harga dia 45K tu pun 160kmh melayang2...tu pun kene lajak lagi...
inikan pulak RS 125 model 90an. nk laju mcmane lagi...
lagi satu, yg dekat dlm youtube tu, moto dorang bleh smpai 180kmh:-
1. moto baru, model tahun 2000..
2. enjin baru (Rotax 123- 1 liter engine oil)
3. fully system ekzaust for racing - giennelli, arrow...

model yg ade dlam malaysia ni smua jenis Rotax 122 - 600 ml....

Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 2:33 pm

selipar wrote:
zynox wrote:
selipar wrote:
krolzizi wrote:
macam mana nak tau yang carb ni setting dia cun atau pun tidak? tengok kat plug ke?


klu moto bro ni laju dan sedap ditunggang, tkd semput2, maknenye setting ngam la.....kasi lanyak dulu baru tau moto tu bleh bla ke tidak.....

muto aku time rpm 3k 4k 5k dier kondem sikit...xsekata...basah sgt ker???tapi 2t aku mmg letak habis besar untuk kurangkan risiko...

pas2 nak tarik dari 8k - 11k rpm time gear6 lambat sungguh nak gerak...time gear2 lain laju jer...
per probs macam nih???

gear6 rpm 8k = 130kmh
9k = 140kmh
10k = 160kmh
aku tgk utube sedap jer tarik 180kmh like nothing jer...macam mner nak sesedap 2???


bro, klu moto bro ni dh boleh dpt 160kmh, ape lagi bro nk....dh laju la ni...
sedangkan kereta Myvi yg harga dia 45K tu pun 160kmh melayang2...tu pun kene lajak lagi...
inikan pulak RS 125 model 90an. nk laju mcmane lagi...
lagi satu, yg dekat dlm youtube tu, moto dorang bleh smpai 180kmh:-
1. moto baru, model tahun 2000..
2. enjin baru (Rotax 123- 1 liter engine oil)
3. fully system ekzaust for racing - giennelli, arrow...

model yg ade dlam malaysia ni smua jenis Rotax 122 - 600 ml....

Very Happy Very Happy

jgn bawak laju2 sangat..nanti jem
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 3:18 pm

jem kalu cari roti la.......
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 5:57 pm

apit jamat, ape cer?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 6:33 pm

selipar wrote:
apit jamat, ape cer?
ntah
sengappppppppppppp ja

_________________
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 10:51 pm

akuNabil wrote:
selipar wrote:
apit jamat, ape cer?
ntah
sengappppppppppppp ja

hehe...sengap sat....
tgg dan lihat penampilan baru.....
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 11:18 pm

apitjamat wrote:
akuNabil wrote:
selipar wrote:
apit jamat, ape cer?
ntah
sengappppppppppppp ja

hehe...sengap sat....
tgg dan lihat penampilan baru.....
elehhhh

_________________
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 16, 2008 11:59 pm

hudohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

_________________
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 17, 2008 12:05 pm

haiyooooohhhh... dah sampai thailand.. silap2 durex pun ada sponsored gak nih..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 17, 2008 5:39 pm

bape riyal nak salin rotax 123 1liter enjin oil dari sing???

sial gak xcukup laju macam nih hahahaha....jiwa 200kmh tapi xder duit byk...
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 21, 2008 5:59 pm

std spoket depan brapa? blakang brapa?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 9:23 am

krolzizi wrote:
std spoket depan brapa? blakang brapa?

ampat latus...
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 11:08 am

krolzizi wrote:
std spoket depan brapa? blakang brapa?

size stndard 42/17
nk laju 39/16

brand baik 5-6ratus
brand std 4ratus gak
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 12:03 pm

weih macam mner kalau nak dapat enjin 1liter enjin oil rotax12345 nih???hehehe
hp lagik tinggi la plak...42hp...600ml enjin oil 34hp jer...
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 12:16 pm

zynox wrote:
weih macam mner kalau nak dapat enjin 1liter enjin oil rotax12345 nih???hehehe
hp lagik tinggi la plak...42hp...600ml enjin oil 34hp jer...

ko bagi aku 2 ribu, aku pergi italy cari kat ko.

_________________
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 12:36 pm

akuNabil wrote:
zynox wrote:
weih macam mner kalau nak dapat enjin 1liter enjin oil rotax12345 nih???hehehe
hp lagik tinggi la plak...42hp...600ml enjin oil 34hp jer...

ko bagi aku 2 ribu, aku pergi italy cari kat ko.



bukan sing ader ker??mulah jer dgr...ko xkan xder line sane...hahaha...pidoT!!!!!!!!!!ade ker x mende nih???
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 3:33 pm

zynox wrote:
weih macam mner kalau nak dapat enjin 1liter enjin oil rotax12345 nih???hehehe
hp lagik tinggi la plak...42hp...600ml enjin oil 34hp jer...


aku pun nak gakkkk..... mau tapau tijetM
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 22, 2008 5:47 pm

aredy wrote:
zynox wrote:
weih macam mner kalau nak dapat enjin 1liter enjin oil rotax12345 nih???hehehe
hp lagik tinggi la plak...42hp...600ml enjin oil 34hp jer...


aku pun nak gakkkk..... mau tapau tijetM

jom3...aku dgr area 1k jer...pastu pandai2 ar urusan dgn jpj erk...aku sanggup asal tertapiau tjetM

aku fedup giler dgn kemampuan sekarang...kalau 42hp ni confirm pickup boleh tapau mito(nabil) sekali...
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 23, 2008 8:19 pm

apitjamat wrote:
krolzizi wrote:
std spoket depan brapa? blakang brapa?

size stndard 42/17
nk laju 39/16

brand baik 5-6ratus
brand std 4ratus gak

sekali rantai ka ini harga?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Wed Apr 23, 2008 11:33 pm

krolzizi wrote:
apitjamat wrote:
krolzizi wrote:
std spoket depan brapa? blakang brapa?

size stndard 42/17
nk laju 39/16

brand baik 5-6ratus
brand std 4ratus gak

sekali rantai ka ini harga?

ofcoz la bro

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 24, 2008 4:39 am

banyak betul soalan aku nih.. ni lagi satu soalan

fulltank brapa RM boleh muat dalam tank rs125 97' nih?? biasa aku isi boleh muat 15ingit ja.. minyak balance dlm tank banyak lagi..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 24, 2008 9:31 am

krolzizi wrote:
banyak betul soalan aku nih.. ni lagi satu soalan

fulltank brapa RM boleh muat dalam tank rs125 97' nih?? biasa aku isi boleh muat 15ingit ja.. minyak balance dlm tank banyak lagi..

fulltank dari kosong boleh masuk 25 rggt...ni sebab aku 2nd day pakai minyak kering xcheck n sebab lampu minyak xnyale...xpasal2 kene tolka g petrol station...25rggt confirm

er kalau pasal enjin rotax123 1liter enjil oil...3k siap bawak masuk seketul...info dari pidot
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 24, 2008 11:28 am

zynox wrote:
krolzizi wrote:
banyak betul soalan aku nih.. ni lagi satu soalan

fulltank brapa RM boleh muat dalam tank rs125 97' nih?? biasa aku isi boleh muat 15ingit ja.. minyak balance dlm tank banyak lagi..

fulltank dari kosong boleh masuk 25 rggt...ni sebab aku 2nd day pakai minyak kering xcheck n sebab lampu minyak xnyale...xpasal2 kene tolka g petrol station...25rggt confirm

er kalau pasal enjin rotax123 1liter enjil oil...3k siap bawak masuk seketul...info dari pidot


_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Fri Apr 25, 2008 9:14 pm

enjen moto pun boleh endorse ke??
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: carb berpeluh   Today at 11:57 am

Back to top Go down
 
carb berpeluh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Bocar 34 PICT-3 Carb Problems
» cool vintage carb scoop
» Monojet Carb Help
» I need a GOOD carb
» swapping to an electric or manual choke carb...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: