RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 carb berpeluh

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 03, 2008 4:00 pm

kaburetor berpeluh normal ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 03, 2008 6:14 pm

krolzizi wrote:
kaburetor berpeluh normal ke?

aku nyer carb pun berpeluh gak.. cam baru lepas joging.. kira normal la kot.. asalkn time pecut tu moto tarak semput2 kira ok arr..
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 03, 2008 8:31 pm

aredy wrote:
krolzizi wrote:
kaburetor berpeluh normal ke?

aku nyer carb pun berpeluh gak.. cam baru lepas joging.. kira normal la kot.. asalkn time pecut tu moto tarak semput2 kira ok arr..

minyak lebih kot kalau berpeluh..tya babyluv..dia pandai la bab moto laki dia pomen
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 03, 2008 9:15 pm

apitjamat wrote:
aredy wrote:
krolzizi wrote:
kaburetor berpeluh normal ke?

aku nyer carb pun berpeluh gak.. cam baru lepas joging.. kira normal la kot.. asalkn time pecut tu moto tarak semput2 kira ok arr..

minyak lebih kot kalau berpeluh..tya babyluv..dia pandai la bab moto laki dia pomen



_________________
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Fri Apr 04, 2008 4:02 pm

PPPPPPIIIIIIIIIIIIDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!! x 3 Arrow

ade barang dak??

lampu projector aku lagu 2 gak...malap...aku ingat nak g kedai muto sumbat HID xenon kat low beam...
biler polis tahan tuko pakai lampu biase hehehehee amacam?????
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Fri Apr 04, 2008 4:50 pm

~babyluv~ wrote:
Carb. berpeluh sebab carburator tu kuat seks kot...
.



carb berpeluh tu camna weh?
lencun ke

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sat Apr 05, 2008 5:26 am

kalo carb original kat moto aprilia ni.. brand ape??
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sat Apr 05, 2008 2:29 pm

krolzizi wrote:
kalo carb original kat moto aprilia ni.. brand ape??

Dellorto...
awat ko nyer x ori ker?
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sat Apr 05, 2008 6:37 pm

apitjamat wrote:
krolzizi wrote:
kalo carb original kat moto aprilia ni.. brand ape??

Dellorto...
awat ko nyer x ori ker?

a`ah le nih.. carb aku keihin.. ntah moto ape punya carb la... :cry: :cry: teruk giler kene kencing
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sat Apr 05, 2008 6:46 pm

apa yang dah kelihatan sekarang.. Meter semua out, tayar depan belakang duro dah botak, carb dah ade cop keihin, power valve takde, servo takde itu je la buat masa skrg nih.. dalam enjen tak tau plak ape yg dia rojak.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
pidot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 28
Join date : 2008-03-29

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 1:09 am

zynox wrote:
PPPPPPIIIIIIIIIIIIDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!! x 3 Arrow

ade barang dak??

lampu projector aku lagu 2 gak...malap...aku ingat nak g kedai muto sumbat HID xenon kat low beam...
biler polis tahan tuko pakai lampu biase hehehehee amacam?????


aku ker??? barang apa yang ko maksudkan???
Back to top Go down
View user profile
pidot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 28
Join date : 2008-03-29

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 1:12 am

krolzizi wrote:
apitjamat wrote:
krolzizi wrote:
kalo carb original kat moto aprilia ni.. brand ape??

Dellorto...
awat ko nyer x ori ker?

a`ah le nih.. carb aku keihin.. ntah moto ape punya carb la... :cry: :cry: teruk giler kene kencing


cuber ko tengok...carb ko saiz apa? pastu dier punyer slide tu flat ker round??
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 3:38 pm

aku ker??? barang apa yang ko maksudkan???[/quote]

aku carik mono...aku punyer lembik loteh...
ade x???



bape???
satu lagik kaberset full baru ader dak??
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 5:56 pm

krolzizi wrote:
apa yang dah kelihatan sekarang.. Meter semua out, tayar depan belakang duro dah botak, carb dah ade cop keihin, power valve takde, servo takde itu je la buat masa skrg nih.. dalam enjen tak tau plak ape yg dia rojak.


adeeeehhhhh... kesian aku nengok..

meter : cube check cable/wiring dulu.. kalu tang digital tu mmg payah sket arr.. tp berguna kalau nak check temp motor ngan bateri.. selagi buleh repair, repair je dulu bro..

tayar : cari yg seken dulu

carb : try upload gambo nak nengok cemane rupe carb tu..

powervalve+servo : kompom kena beli
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 11:46 pm

ni dia gambar2 bentuk carburetor tu.. agak2 carb moto ape nih? sesuai ke nak pakai?











Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 11:51 pm

aredy wrote:
krolzizi wrote:
apa yang dah kelihatan sekarang.. Meter semua out, tayar depan belakang duro dah botak, carb dah ade cop keihin, power valve takde, servo takde itu je la buat masa skrg nih.. dalam enjen tak tau plak ape yg dia rojak.


adeeeehhhhh... kesian aku nengok..

meter : cube check cable/wiring dulu.. kalu tang digital tu mmg payah sket arr.. tp berguna kalau nak check temp motor ngan bateri.. selagi buleh repair, repair je dulu bro..

tayar : cari yg seken dulu

carb : try upload gambo nak nengok cemane rupe carb tu..

powervalve+servo : kompom kena beli

meter digital dah operate hari tu.. memang dah blow.. ade kesan hangus & ade 2,3 bijik kapasitor @ transsitor meletup. ade port leh repair lagi ke? RPM pulak tak leh nak bukak sebab wayar banyak sgt.. takut silap cucuk lak karang...

tayar seken mana nak cari?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Sun Apr 06, 2008 11:52 pm

haiyo. race use only tuuuuuuuuuu..
itu dah macam siam punya carb je tu

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 12:03 am

huhuh.. demam la mcm nih.. mo kene cari carb ori lagi.. Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 9:44 am

kurus semacam jer carb nko tu yer.. nnt aku haplod gambo carb sbnr.. kalu tayar seken tu aku rase kat KL xde mslh kalau nak cari.. member2 yg lain tau kot..
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 11:36 am

krolzizi wrote:
huhuh.. demam la mcm nih.. mo kene cari carb ori lagi.. Sad

pelan2 brader.
kalau moto ko jalan elok jer, ko cari PV set dulu..
pastikan PV solenoid tu function bebetul.
rpm 3, tutup
rpm 7, bukak

_________________
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 4:35 pm

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
huhuh.. demam la mcm nih.. mo kene cari carb ori lagi.. Sad

pelan2 brader.
kalau moto ko jalan elok jer, ko cari PV set dulu..
pastikan PV solenoid tu function bebetul.
rpm 3, tutup
rpm 7, bukak

macam mane nak cek solenoid ok ke tak?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 4:52 pm

matnan wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
huhuh.. demam la mcm nih.. mo kene cari carb ori lagi.. Sad

pelan2 brader.
kalau moto ko jalan elok jer, ko cari PV set dulu..
pastikan PV solenoid tu function bebetul.
rpm 3, tutup
rpm 7, bukak

macam mane nak cek solenoid ok ke tak?

ko pegang/tgk solenoid tu..
masa rpm 3, dia gerak skali...pasti rpm 7 dia gerak lagi skali.

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 10:09 pm

solenoid ngan servo tu satu bende yang sama ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 10:25 pm

krolzizi wrote:
solenoid ngan servo tu satu bende yang sama ke?

same
org kg ngan 0rg bandar panggil lain2..

_________________
Back to top Go down
View user profile
pidot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 28
Join date : 2008-03-29

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 10:49 pm

[quote="krolzizi"]ni dia gambar2 bentuk carburetor tu.. agak2 carb moto ape nih? sesuai ke nak pakai?





ok jer kalau nak pakai carb ni.....tapi kalau ko tetap nak yang standard, tanak pakai ni...kita tuka suka sama suka...ok??? tapi dengan syarat kalau carb ni saiz atas 34mm la...kalau ok...pm aku...

**carb tu ok pakai pasal dier pwk (flatslide), senang nak cari jarum sumer...bebudak sprint 125z suker carb ni...
Back to top Go down
View user profile
pidot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 28
Join date : 2008-03-29

PostSubject: Re: carb berpeluh   Mon Apr 07, 2008 10:50 pm

zynox wrote:
aku ker??? barang apa yang ko maksudkan???

aku carik mono...aku punyer lembik loteh...
ade x???



bape???
satu lagik kaberset full baru ader dak??[/quote]

ada...dan aku dah pm...
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 08, 2008 12:23 am

[quote="pidot"]
krolzizi wrote:
ni dia gambar2 bentuk carburetor tu.. agak2 carb moto ape nih? sesuai ke nak pakai?





ok jer kalau nak pakai carb ni.....tapi kalau ko tetap nak yang standard, tanak pakai ni...kita tuka suka sama suka...ok??? tapi dengan syarat kalau carb ni saiz atas 34mm la...kalau ok...pm aku...

**carb tu ok pakai pasal dier pwk (flatslide), senang nak cari jarum sumer...bebudak sprint 125z suker carb ni...

okeh.. kalo aku ada masa aku bukak carb tu sukat brapa saiz dia.. nak sukat lubang mana??
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 08, 2008 12:20 pm

[quote="pidot"]
krolzizi wrote:
ni dia gambar2 bentuk carburetor tu.. agak2 carb moto ape nih? sesuai ke nak pakai?





ok jer kalau nak pakai carb ni.....tapi kalau ko tetap nak yang standard, tanak pakai ni...kita tuka suka sama suka...ok??? tapi dengan syarat kalau carb ni saiz atas 34mm la...kalau ok...pm aku...

**carb tu ok pakai pasal dier pwk (flatslide), senang nak cari jarum sumer...bebudak sprint 125z suker carb ni...

senang n x mahal..hahaha
Back to top Go down
View user profile
shutup!
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 28
Join date : 2008-03-05

PostSubject: Re: carb berpeluh   Tue Apr 08, 2008 1:41 pm

aku xdak rs125 nak bincang gak blh?

im here
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: carb berpeluh   Thu Apr 10, 2008 4:36 pm

tayar belakang moto rs125 ni original brapa? 150/70/17 ke? 140/70/17? depan pulak brape?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: carb berpeluh   Today at 10:06 am

Back to top Go down
 
carb berpeluh
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Bocar 34 PICT-3 Carb Problems
» cool vintage carb scoop
» Monojet Carb Help
» I need a GOOD carb
» swapping to an electric or manual choke carb...

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: