RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 harga barang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 9:35 am

Tak lama lagi, aku punya AP 125 smp. Ingatkan nak servis bila dah sampai nanti. Masa servis tu pulak, tukar mana yang patut. Sblm tu aku nak tanya kat korang yang berpengalaman pasal AP125 ni berkenaan dengan harga barang-barang ni.

1. Piston (jenama apa yang ada di pasaran dan biasa korang pakai)
2. Piston Ring
3. Power valve
4. Cable power valve
5. Selenoid power valve
6. Clutch plate
7. Clutch cable
8. Throttle cable

Thanks in advance
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 2:34 pm

vale_46 wrote:
Tak lama lagi, aku punya AP 125 smp. Ingatkan nak servis bila dah sampai nanti. Masa servis tu pulak, tukar mana yang patut. Sblm tu aku nak tanya kat korang yang berpengalaman pasal AP125 ni berkenaan dengan harga barang-barang ni.

1. Piston (jenama apa yang ada di pasaran dan biasa korang pakai)
2. Piston Ring
3. Power valve
4. Cable power valve
5. Selenoid power valve
6. Clutch plate
7. Clutch cable
8. Throttle cable

Thanks in advance

1+2 = rm400++ pro-x
3 = rm300++
4 = ciplak rm40, ori rm70
5 = xtau
6 = rm300++
7 = rm60
8 = rm60

lebih kurang

_________________
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 3:35 pm

vale, abes tu muto nko skrg ader kat mana?? import dari obersea ke????
Back to top Go down
View user profile
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 4:52 pm

aredy wrote:
vale, abes tu muto nko skrg ader kat mana?? import dari obersea ke????

Owner skrg tinggal kat area Sri Kembangan. Aku nak bawa moto tu balik ke Sarawak dlm seminggu dua lagi...

akuNabil

Bebarang yang aku tanya kat atas tu ready stock ke? Ingat nak beli skali sblm moto tu aku bawa balik ke Sarawak. Smp sini, senang sikit kerja nak menservisnya nanti.

Lagi satu, Mono belakang AP125 brapa harga? Apa jenama yang ada dipasaran skrg?

Last but not least, windscreen depan. Baru punya brapa harga?
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 6:07 pm

errr... waterpump xnak stanby skali ker?? bagus gak kalau dah sediakan payung sblm ujan..
Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 6:19 pm

vale_46 wrote:
aredy wrote:
vale, abes tu muto nko skrg ader kat mana?? import dari obersea ke????

Owner skrg tinggal kat area Sri Kembangan. Aku nak bawa moto tu balik ke Sarawak dlm seminggu dua lagi...

akuNabil

Bebarang yang aku tanya kat atas tu ready stock ke? Ingat nak beli skali sblm moto tu aku bawa balik ke Sarawak. Smp sini, senang sikit kerja nak menservisnya nanti.

Lagi satu, Mono belakang AP125 brapa harga? Apa jenama yang ada dipasaran skrg?

Last but not least, windscreen depan. Baru punya brapa harga?

mono ade murah dalam 400 tapi bukan ori ar...luper jenama
windscreen buble(potong angin power) NKS 70rgggt...

vale_46 wrote:
Tak lama lagi, aku punya AP 125 smp. Ingatkan nak servis bila dah sampai nanti. Masa servis tu pulak, tukar mana yang patut. Sblm tu aku nak tanya kat korang yang berpengalaman pasal AP125 ni berkenaan dengan harga barang-barang ni.

1. Piston (jenama apa yang ada di pasaran dan biasa korang pakai)
2. Piston Ring
3. Power valve
4. Cable power valve
5. Selenoid power valve
6. Clutch plate
7. Clutch cable
8. Throttle cable

Thanks in advance

3. besi = 350 aloi = 190
5. 200 xsilap...aku ader sebijik...2nd = 120rggt
6. siap pasang 385rggt
7. ori = ngarut = modified jer kabel lain
8. seperti diatas...
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 8:25 pm

vale_46 wrote:
aredy wrote:
vale, abes tu muto nko skrg ader kat mana?? import dari obersea ke????

Owner skrg tinggal kat area Sri Kembangan. Aku nak bawa moto tu balik ke Sarawak dlm seminggu dua lagi...

akuNabil

Bebarang yang aku tanya kat atas tu ready stock ke? Ingat nak beli skali sblm moto tu aku bawa balik ke Sarawak. Smp sini, senang sikit kerja nak menservisnya nanti.

Lagi satu, Mono belakang AP125 brapa harga? Apa jenama yang ada dipasaran skrg?

Last but not least, windscreen depan. Baru punya brapa harga?

kat KL ready stok. mmg ada jual. g beli je.

mono ori brand SACH (brand ni ducati 1098 pakai skrg)
rm1000+-

wind screen ciplak rm100+-

_________________
Back to top Go down
View user profile
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 9:16 pm

Mono Sachs yang ko cakap tu fully adjustable atau sama dgn yang ori? Maksud aku jenis yang cuma dapat adjust preload mcm yang standard.

Ni mono apa?



Windscreen double bubble mcm mana? Apa beza dia dengan yang std? Kualiti wise mcm mana? Yang original brapa harga?

Lagi satu, apa beza powervalve besi dgn aloy? Powervalve AP aku dulu mcm go kart punya. Adjust spring untuk tentukan timing bukaan powervalve.

Last, berkenaan CDI. Ada yang cakap ada dijual CDI unresticted. Brapa harga? Ada stok?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: harga barang   Wed May 21, 2008 9:34 pm

vale_46 wrote:
Mono Sachs yang ko cakap tu fully adjustable atau sama dgn yang ori? Maksud aku jenis yang cuma dapat adjust preload mcm yang standard.

Ni mono apa?



Windscreen double bubble mcm mana? Apa beza dia dengan yang std? Kualiti wise mcm mana? Yang original brapa harga?

Lagi satu, apa beza powervalve besi dgn aloy? Powervalve AP aku dulu mcm go kart punya. Adjust spring untuk tentukan timing bukaan powervalve.

Last, berkenaan CDI. Ada yang cakap ada dijual CDI unresticted. Brapa harga? Ada stok?

itu mono ciplakkkkkkkkkkkkkssssssssssssss
mono ori warna biru putehhhhh.. non-fully adjuz gak

_________________
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 12:59 am

akuNabil wrote:
vale_46 wrote:
Mono Sachs yang ko cakap tu fully adjustable atau sama dgn yang ori? Maksud aku jenis yang cuma dapat adjust preload mcm yang standard.

Ni mono apa?



Windscreen double bubble mcm mana? Apa beza dia dengan yang std? Kualiti wise mcm mana? Yang original brapa harga?

Lagi satu, apa beza powervalve besi dgn aloy? Powervalve AP aku dulu mcm go kart punya. Adjust spring untuk tentukan timing bukaan powervalve.

Last, berkenaan CDI. Ada yang cakap ada dijual CDI unresticted. Brapa harga? Ada stok?

itu mono ciplakkkkkkkkkkkkkssssssssssssss
mono ori warna biru putehhhhh.. non-fully adjuz gak

ni mono 125 gak tp bkn rs 125 yamaha 125z
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 1:12 am

apa lagiiiiiiii
kasi tukar laaaaaaaaaaaaaa

_________________
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 1:19 am

akuNabil wrote:
apa lagiiiiiiii
kasi tukar laaaaaaaaaaaaaa

oi R1 mana??
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 1:26 am

apitjamat wrote:
akuNabil wrote:
apa lagiiiiiiii
kasi tukar laaaaaaaaaaaaaa

oi R1 mana??

r1?
xbley tahannnnnnnnnn

_________________
Back to top Go down
View user profile
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 2:03 am

akuNabil wrote:
apa lagiiiiiiii
kasi tukar laaaaaaaaaaaaaa

Kalau nak tukar ke mono original brapa?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 2:26 am

xtau

_________________
Back to top Go down
View user profile
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: harga barang   Thu May 22, 2008 3:21 pm

Siapa yang tahu harga atau pernah tukar mono blakang?
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: harga barang   Fri May 23, 2008 9:50 pm

vale_46 wrote:
Siapa yang tahu harga atau pernah tukar mono blakang?

sekenhen rm 450
Back to top Go down
View user profile
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: harga barang   Mon May 26, 2008 12:37 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

Nabil, dapat tolong confirmkan harga mono RS 125 untuk aku?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: harga barang   Fri Dec 05, 2008 4:56 am

moto ko apa cer vale?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Sponsored content




PostSubject: Re: harga barang   Today at 11:56 am

Back to top Go down
 
harga barang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» X22 or MX300?
» LT1 / LS1 Spark Plug Info
» Frame straightening
» Selecting a New Windscreen for 2009 Silverwing
» shaker info

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: