RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 oberhol

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Sun May 25, 2008 6:01 am

aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: oberhol   Sun May 25, 2008 11:19 pm

krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

_________________
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: oberhol   Mon May 26, 2008 1:12 am

vale_46 wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

Nabil, dapat tolong confirmkan harga mono RS 125 untuk aku?

aku xtau la weh

_________________
Back to top Go down
View user profile
vale_46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 7
Join date : 2008-05-21

PostSubject: Re: oberhol   Mon May 26, 2008 2:59 am

akuNabil wrote:
vale_46 wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

Nabil, dapat tolong confirmkan harga mono RS 125 untuk aku?

aku xtau la weh

Tolonglah tanya...
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Mon May 26, 2008 5:03 am

roger saja pidot.. suplier 2strokers hehehe.. aku suda oder blok sama pv set
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Mon May 26, 2008 5:04 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

kalo aku belah enjen barang2 dalam dia melekat dekat kulit enjen ke atau akan berterabur jatuh? ko penah bukak tak nabil?? boleh pegi rumah ko operate moto
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: oberhol   Thu May 29, 2008 1:21 am

krolzizi wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

kalo aku belah enjen barang2 dalam dia melekat dekat kulit enjen ke atau akan berterabur jatuh? ko penah bukak tak nabil?? boleh pegi rumah ko operate moto

payah oo...berterabur...satgi boh gear dia reverse plak
Back to top Go down
View user profile
danial
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2008-02-22
Age : 31
Location : Penang

PostSubject: Re: oberhol   Thu May 29, 2008 4:54 pm

apitjamat wrote:
krolzizi wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

kalo aku belah enjen barang2 dalam dia melekat dekat kulit enjen ke atau akan berterabur jatuh? ko penah bukak tak nabil?? boleh pegi rumah ko operate moto

payah oo...berterabur...satgi boh gear dia reverse plak
mcm yg jadi kt muto hg kan?
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Wed Jun 04, 2008 3:26 pm

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

ko penah oberhol ke nabil?? kalo penah aku pegi rumah ko je la.. kita operate sama2.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Wed Jun 04, 2008 3:36 pm

sparepart aku lom sampai2 lagi nih.. nampak gaya takleh la nak pegi ke GP nanti
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: oberhol   Wed Jun 04, 2008 8:34 pm

krolzizi wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aku cadang nak belah gearbox tu cuci serpih2 bearing dalam port crankshaft. jadi aku nak tanya kalo aku bukak belah enjen ni agak2 nyer complex ke simple je susunan barang2 dalam enjen ni? risau gak nak belah kang tetiba berterabur gear2 semua pening kepala nak pasang balik.
kalau hg pernah oberhol enjin 2stroke, xde hal la.. barang dlm enjin sikit jer

ko penah oberhol ke nabil?? kalo penah aku pegi rumah ko je la.. kita operate sama2.


hantaq kedai p oberhol penah la

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Fri Jun 06, 2008 3:43 am

sparepart sudah sampai... arrow yg kat atas piston tu menghala ke mana ek?? lubang intake ke lubang ekzos?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: oberhol   Mon Jun 09, 2008 10:41 am

kroll... brape hinggit beli piston... aku nak tukar gak nih.. piston + ring + gasket =RM??? pasang sendiri jer..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Wed Jun 11, 2008 8:00 pm

aredy wrote:
kroll... brape hinggit beli piston... aku nak tukar gak nih.. piston + ring + gasket =RM??? pasang sendiri jer..

aku beli sekenhen je sekali blok kat pidot.. piston ngan ring tersangat cun walaupun sekenhen.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Wed Jun 11, 2008 8:01 pm

arrow yg ade kat atas piston tu menghala ke lubang ekzos kan?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
pidot
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 28
Join date : 2008-03-29

PostSubject: Re: oberhol   Thu Jun 12, 2008 11:13 am

krolzizi wrote:
arrow yg ade kat atas piston tu menghala ke lubang ekzos kan?

ya
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: oberhol   Mon Jun 16, 2008 6:27 am

transmission oil dia ni sama ke ngan minyak gearbok kereta?? atau dia pakai minyak 4t je??
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: oberhol   Today at 2:32 am

Back to top Go down
 
oberhol
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: