RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Fri Feb 29, 2008 10:54 pm

siang td aku try bukak kotak angin.. tgk2 ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm tu.. span plak mmg penuh ngan minyak arr. ada sape2 tau mane dtg minyak tu?
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Fri Feb 29, 2008 11:00 pm

aredy wrote:
kalau pasal parts mmg ampeh sket.. takat ni mintak bantuan pidot je dulu.. tp nak try rickie2 kat area kuantan plak lepas ni. errr.. siang td aku try bukak kotak angin.. tgk2 ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm tu.. span plak mmg penuh ngan minyak arr. ada sape2 tau mane dtg minyak tu?

tu minyak masak tuuuu
mmg la..barang lama..
tukar la itu span...
pasni, bertambah ringan+laju la moto koo
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 1:18 pm

aredy wrote:
oowwhh.. ingatkn minyak angin cap kapak.. aku dah rendam air sabun span tu.. projek seterusnya nak bukak head ngan block lak.. td tgk kepala cable pv tu dah mcm nak putus.. nak kena modified le kot..


.. aku dah rendam air sabun span tu..
....bahaya ni geng klu ko rendam dlm air sabun...sbb
- span ni mmg la kene berminyak sbb nk memerangkap habok@bende2 yg sewaktu dgnnya...
- klu span tk berminyak kaburator ko akan kotor sbb span ko kering habok senang masok dlm kaburator..

cara mencuci span:
- bersihkan guna air gun..klu tkd, .... beli la span baru......


p/s: cuma nk betulkan aje....... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
matnan
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 52
Join date : 2008-03-01
Location : Masai, JB

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 1:29 pm

oo.....nak cuci tu just tembak dengan airgun jela?makaceh selipar
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 2:19 pm

sapa tau kat mana leh tukar silinder kunci fuel cap??
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 2:55 pm

ye ke en selip??? aku ingatkan udara xleh masyuk kalau sponge tu berminyak.. silap teori la plak..

tapi aku penah terbaca satu artikel tp x pasti lak majalah playboy mane.. dia bgtau suruh cuci ngan air sabun.. itu pasal aku buat.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 3:22 pm

aredy wrote:
ye ke en selip??? aku ingatkan udara xleh masyuk kalau sponge tu berminyak.. silap teori la plak..

tapi aku penah terbaca satu artikel tp x pasti lak majalah playboy mane.. dia bgtau suruh cuci ngan air sabun.. itu pasal aku buat.. Laughing

ontahla.
tp kalau hang order span original dari moto milla, mmg bergrease
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 3:58 pm

aredy wrote:
ye ke en selip??? aku ingatkan udara xleh masyuk kalau sponge tu berminyak.. silap teori la plak..

tapi aku penah terbaca satu artikel tp x pasti lak majalah playboy mane.. dia bgtau suruh cuci ngan air sabun.. itu pasal aku buat.. Laughing


artikel dari mane? klu dari majalah playboy salah la teori tu......
artikel yg aku tau ni dari kedai moto yg jual moto aprilia....
klu ko beli genuine part dari kedai moto aprilia mmg dalam packaging span tu berminyak...
..yg aku tau teori dia, klu span tu berminyak, span tu aku menapis habuk sbb karburator menyedut bukan menghembus...ok, klu span tu dibasuh dgn sabun lps tu span tu kering dan bersih tkd myk, jadi span tu tk berfungsi dgn betul dan akan rosak.nnt span tu kering jd habok karborator sedut span tu....moto boleh jd jem! lps tu ko oberhol moto beribu-ribu lemon disebbkan span yg harga dia RM25...tk berbaloi!
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 5:52 pm

kalu camtu.. skrg jugak aku gi sapu minyak kat span tu.. lgpun jauh oooo nak gi beli span baru.. hehe
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1308
Join date : 2008-02-22

PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Mon Mar 03, 2008 6:21 pm

aredy wrote:
kalu camtu.. skrg jugak aku gi sapu minyak kat span tu.. lgpun jauh oooo nak gi beli span baru.. hehe

bukan minyak..
tp grease
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin   Today at 10:25 am

Back to top Go down
 
ada minyak (pekat cam 2T) kat dlm kotak angin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» How to wire up a Low Oil Sensor.
» G - meter diy
» OIL

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: