RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 total conversion cost to GP1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
danial
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2008-02-22
Age : 31
Location : Penang

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sun Sep 07, 2008 9:31 pm

paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Sep 08, 2008 6:27 pm

danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K

_________________
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Sep 08, 2008 6:34 pm

selipar wrote:
danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K

RM12K
fUHYOOOO.......... Shocked

Apa barang yg dh tukar tu smp jadi ...RM12K
bole detailkan tk apa brg yg dh ditukar/buat/repair/replace?

P/S:
Camni kena masuk skim yg labur rm250 dpt rm2500 dlm seminggu tu la namanya klau nk convert muto dgn kos byk tuu....
Back to top Go down
View user profile
danial
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 94
Join date : 2008-02-22
Age : 31
Location : Penang

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Sep 08, 2008 7:11 pm

selipar wrote:
danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K
12k?

conversion tu,meaning aku,fairing + tank + ekoq+ bla3
Back to top Go down
View user profile
aszdiesz
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2008-09-03
Age : 34
Location : kota damansara

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Sep 09, 2008 5:44 am

Club President wrote:
selipar wrote:
danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K

RM12K
fUHYOOOO.......... Shocked

Apa barang yg dh tukar tu smp jadi ...RM12K
bole detailkan tk apa brg yg dh ditukar/buat/repair/replace?

P/S:
Camni kena masuk skim yg labur rm250 dpt rm2500 dlm seminggu tu la namanya klau nk convert muto dgn kos byk tuu....

haa..tggu lg..call la aku..bleh crita pnya..kwn2 tarak hal..
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Wed Sep 10, 2008 6:41 am

aszdiesz wrote:
Club President wrote:
selipar wrote:
danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K

RM12K
fUHYOOOO.......... Shocked

Apa barang yg dh tukar tu smp jadi ...RM12K
bole detailkan tk apa brg yg dh ditukar/buat/repair/replace?

P/S:
Camni kena masuk skim yg labur rm250 dpt rm2500 dlm seminggu tu la namanya klau nk convert muto dgn kos byk tuu....

haa..tggu lg..call la aku..bleh crita pnya..kwn2 tarak hal..

aku nk masuk gak boleh kaya ka kayap??
Back to top Go down
View user profile
aszdiesz
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 48
Join date : 2008-09-03
Age : 34
Location : kota damansara

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Wed Sep 10, 2008 3:40 pm

apitjamat wrote:
aszdiesz wrote:
Club President wrote:
selipar wrote:
danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K

RM12K
fUHYOOOO.......... Shocked

Apa barang yg dh tukar tu smp jadi ...RM12K
bole detailkan tk apa brg yg dh ditukar/buat/repair/replace?

P/S:
Camni kena masuk skim yg labur rm250 dpt rm2500 dlm seminggu tu la namanya klau nk convert muto dgn kos byk tuu....

haa..tggu lg..call la aku..bleh crita pnya..kwn2 tarak hal..

aku nk masuk gak boleh kaya ka kayap??

oit..jgn sound kt sni..kategori sepam nih..nk kaya kalu bukak kilang arr..nk duit lebey sribu dua tarak hal..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Fri Dec 05, 2008 5:57 am

aszdiesz wrote:
apitjamat wrote:
aszdiesz wrote:
Club President wrote:
selipar wrote:
danial wrote:
paging for chip wan selipar

brapa hang punya total conversion cost to GP1?single seat tu brapa hengget kos fiber?
aku nak stat menabung ni


HAHAHAHAHAAH....hg jgn la pengsan plak nnt klu aku bgtau hg kos...RM12K

RM12K
fUHYOOOO.......... Shocked

Apa barang yg dh tukar tu smp jadi ...RM12K
bole detailkan tk apa brg yg dh ditukar/buat/repair/replace?

P/S:
Camni kena masuk skim yg labur rm250 dpt rm2500 dlm seminggu tu la namanya klau nk convert muto dgn kos byk tuu....

haa..tggu lg..call la aku..bleh crita pnya..kwn2 tarak hal..

aku nk masuk gak boleh kaya ka kayap??

oit..jgn sound kt sni..kategori sepam nih..nk kaya kalu bukak kilang arr..nk duit lebey sribu dua tarak hal..

wakaka.. sembangggggg.
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Jan 20, 2009 9:11 am

klu sesape nk tau kos tukar ke GP1 look, elok tny terus dgn PIDOT...
dia tuan tanah ntk smua ni...
tapi anggaran kos ready je la 4K..sklai dgn cat baru...
sbb cat original tk bleh pakai...
sbb fairing ni kt sane dorang buat penyendal pintu..calar habis..

_________________
Back to top Go down
View user profile
ran
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 136
Join date : 2009-01-23
Age : 36
Location : Seri Kembangan, Selangor

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sat Jan 24, 2009 2:46 am

selipar wrote:
klu sesape nk tau kos tukar ke GP1 look, elok tny terus dgn PIDOT...
dia tuan tanah ntk smua ni...
tapi anggaran kos ready je la 4K..sklai dgn cat baru...
sbb cat original tk bleh pakai...
sbb fairing ni kt sane dorang buat penyendal pintu..calar habis..

wan cip, apa nama website/address utk tgk detail color scheme motogp-alex debon? :?:
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Apr 13, 2009 4:19 pm

kalau convert ke y2k ni..cover kecik yg dekat tongkat tu mmg tak boleh masuk eh?tgk wan pnye xde pon..
Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Apr 13, 2009 7:23 pm

GP1 punyer fairing memang takde lobang tongkat tu
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 10:18 am

samsiah wrote:
kalau convert ke y2k ni..cover kecik yg dekat tongkat tu mmg tak boleh masuk eh?tgk wan pnye xde pon..

cover kecik tu bleh pakai, tapi kene pakai tongkat model GP1..
tongkat model bawah tahun 2000 mmg tk bleh masuk sbb sangkut...

_________________
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 10:26 am

oo..itu macam..ok wan tq..err..tongkat gp1 tu bracket sama dengan 97' ke?ke kene pakai bracket gp1 jugak?
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 10:32 am

samsiah wrote:
oo..itu macam..ok wan tq..err..tongkat gp1 tu bracket sama dengan 97' ke?ke kene pakai bracket gp1 jugak?


dia datang seketul...terus sarung je...

_________________
Back to top Go down
View user profile
vale46
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 54
Join date : 2009-04-08

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 12:41 pm

Brapa pulak kos kalau kita nak convert ke bodykit AP125 model mcm Nabil punya eh? Heheheh...
Back to top Go down
View user profile
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 1:37 pm

itu kene convert konci terus
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 2:15 pm

vale46 wrote:
Brapa pulak kos kalau kita nak convert ke bodykit AP125 model mcm Nabil punya eh? Heheheh...

ni paling murah...
sebulan lebih kurang rm300 jer...
moto lama buat d/p
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Tue Apr 14, 2009 8:47 pm

kalau chasis GP1 bleh kot convert cam nabil tu..cume tang bontot tu payah skek
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Wed Apr 15, 2009 10:18 am

v3t0 wrote:
kalau chasis GP1 bleh kot convert cam nabil tu..cume tang bontot tu payah skek

bro, moto aprilia ni dari model 1995-2008 chasis dia same je....
cume baju je lain2...yg lainye cume sub frame dgn stay firing je....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Wed Apr 15, 2009 10:34 am

xsalah aku, MM ada byk stok race fairing rs09
leh la korg beli
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Thu Apr 16, 2009 1:20 pm

maksud aku yg subframe tu la..macam kat kepala ngan bontot..
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sat Apr 25, 2009 4:35 am

kalau kacuk korang rasa bleh tak? maksud aku depan ajer tukar dgn yg 2009...belakang pakai 97 nyer model..any opinion?


Back to top Go down
View user profile
v3t0
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 117
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sat Apr 25, 2009 2:45 pm

takbleh sebab penyambung antara side fairing ngan kepala tu laen..

nanti tergantung je plak side fairing tu..siap bleh goyang²
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sat Apr 25, 2009 2:51 pm

o0o0o0o0 mcm tu ka? ermm..nampak gaya kena pakai yg asal dulu lah ni

pidot, tunggu sampai hujung tahun ni tak leh ker?


Back to top Go down
View user profile
zynox
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 967
Join date : 2008-03-11

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sun Apr 26, 2009 1:00 pm

ni aku lame xonline tgh wat projek diatas tajuk ini lar...
tapi rs250... tunggukan penampilan baru aku 2 bulan lagi...
gua xtahan tgk gp1 250 omputih
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Sun Apr 26, 2009 2:25 pm

Tramal wrote:
kalau kacuk korang rasa bleh tak? maksud aku depan ajer tukar dgn yg 2009...belakang pakai 97 nyer model..any opinion?



ish
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Apr 27, 2009 11:58 am

zynox wrote:
ni aku lame xonline tgh wat projek diatas tajuk ini lar...
tapi rs250... tunggukan penampilan baru aku 2 bulan lagi...
gua xtahan tgk gp1 250 omputih


nko mane ada moto... kan dah jual... scratch
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Mon Apr 27, 2009 11:59 am

aredy wrote:
zynox wrote:
ni aku lame xonline tgh wat projek diatas tajuk ini lar...
tapi rs250... tunggukan penampilan baru aku 2 bulan lagi...
gua xtahan tgk gp1 250 omputih


nko mane ada moto... kan dah jual... scratch

scratch scratch scratch
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
samsiah
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 532
Join date : 2009-02-20
Age : 39
Location : Muar

PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Wed Apr 29, 2009 12:17 am

Quote :
ni aku lame xonline tgh wat projek diatas tajuk ini lar...
tapi rs250... tunggukan penampilan baru aku 2 bulan lagi...
gua xtahan tgk gp1 250 omputih

jangan biar kawan anda diselubungi misteriiii...

nak tanye sket ngan cip wan ngan mr. Presidente...bontot blakang gp1 tu semua fiber atau yg original pastu modified eh? saya nak tuko bontot cam tu..bontot tu dh dapat tapi nak nak buat fiber xde kepakaran..cip wan n mr. presidente xde extra ke yg full fiber? (klu ade buat la..klu xde di mane sy boleh medapatkannye?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: total conversion cost to GP1   Today at 10:05 pm

Back to top Go down
 
total conversion cost to GP1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 5 speed swap
» trike kit for my silverwing
» Trike conversion
» Parts List for the Conversion
» s13 ISIS Dual 3" Exhaust & OEM 5 Lug Conversion

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: