RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 spoket

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Tue Oct 14, 2008 5:31 am

spoket moto 125 ni ade jual kat kedai sparepart biasa ke? pasal kat ipoh ni takde kedai sparepart moto beso2..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Tue Oct 14, 2008 12:43 pm

krolzizi wrote:
spoket moto 125 ni ade jual kat kedai sparepart biasa ke? pasal kat ipoh ni takde kedai sparepart moto beso2..

kalau dah terdesak, pakai spoket nsr. tebuk lubang. mmg ok
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Wed Oct 15, 2008 2:17 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
spoket moto 125 ni ade jual kat kedai sparepart biasa ke? pasal kat ipoh ni takde kedai sparepart moto beso2..

kalau dah terdesak, pakai spoket nsr. tebuk lubang. mmg ok

saiz rantai sama ke? kang kecut je rantai nampak sgt buruknya.. btw brg aku oder dari maab dah sampai.. siap pakej stiker aspalela club rs
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Wed Oct 15, 2008 4:25 am

krolzizi wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
spoket moto 125 ni ade jual kat kedai sparepart biasa ke? pasal kat ipoh ni takde kedai sparepart moto beso2..

kalau dah terdesak, pakai spoket nsr. tebuk lubang. mmg ok

saiz rantai sama ke? kang kecut je rantai nampak sgt buruknya.. btw brg aku oder dari maab dah sampai.. siap pakej stiker aspalela club rs

nsr mmg pakai 520 pon
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Thu Oct 16, 2008 5:09 am

spoket dpn pun sama ke
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Thu Oct 16, 2008 1:05 pm

krolzizi wrote:
spoket dpn pun sama ke

sama. tp lubang nak kena mod
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Sun Oct 19, 2008 2:36 pm

aku dah try rikki kat sparepart ipoh.. rantai 520 mmg susah nak dpt.. takde simpan la kawan.. lu mau kene oder. mau aku modified spoket set basikal racing masuk ap ni kang tapi kalo dah haus rantai esok aku oder kat mabb je le
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: spoket   Mon Oct 20, 2008 1:02 pm

krolzizi wrote:
aku dah try rikki kat sparepart ipoh.. rantai 520 mmg susah nak dpt.. takde simpan la kawan.. lu mau kene oder. mau aku modified spoket set basikal racing masuk ap ni kang tapi kalo dah haus rantai esok aku oder kat mabb je le
confirm putus punya....
tapi klau ko pakai rantai beskal...
ko tkleh la start muto tu pakai button...
kena kayuh la nk bg muto tu jalan.....


_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Wed Oct 29, 2008 3:38 am

kalo tak pun aku pinjam rantai tengkok mak si nabil je ler... saiz 520 jugak tu
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Mon Nov 03, 2008 8:14 pm

krolzizi wrote:
kalo tak pun aku pinjam rantai tengkok mak si nabil je ler... saiz 520 jugak tu



try pakai iridium denso tgk...
tp kalau pecah piston,xtangung ar
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Wed Nov 05, 2008 5:34 am

ape code plug tu?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: spoket   Wed Nov 05, 2008 10:16 am

krolzizi wrote:
ape code plug tu?
1 2 3 4....
4 lagiiiiiiiiiiiiiiiiii...............

_________________
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Tue Nov 11, 2008 3:23 am

aku la ni pakai br9es ngk biasa tu je.. sebab plug tak ngam ke?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Tue Nov 11, 2008 3:26 am

krolzizi wrote:
aku la ni pakai br9es ngk biasa tu je.. sebab plug tak ngam ke?

aku pon dok pakai tu jer. ok
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: spoket   Tue Nov 11, 2008 3:29 pm

lagi senang nak jupa kat kedai..
kalu pakai yg pelik2 nanti mana mau cr kalu plug kong..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: sprocket   Thu Nov 27, 2008 9:22 pm

lama dah aku xnaik rs125..
setting spoket apa yg menarik?
pikap ok, lajak ok.. scratch
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: spoket   Fri Nov 28, 2008 7:32 pm

akuNabil wrote:
lama dah aku xnaik rs125..
setting spoket apa yg menarik?
pikap ok, lajak ok.. scratch
depan 25
blkg 55..

sure best punya...

_________________
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Fri Nov 28, 2008 7:37 pm

Club President wrote:
akuNabil wrote:
lama dah aku xnaik rs125..
setting spoket apa yg menarik?
pikap ok, lajak ok.. scratch
depan 25
blkg 55..

sure best punya...


ini mcm setting judi bola saja
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Fri Nov 28, 2008 10:07 pm

moto lom sampai dah nak setting spoket ke? heheeh
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Fri Nov 28, 2008 10:12 pm

krolzizi wrote:
moto lom sampai dah nak setting spoket ke? heheeh

aku dah 8x p mmilia. lepak sana. dok tunggu moto sampai. ahahahahhha
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: spoket   Fri Nov 28, 2008 10:41 pm

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
moto lom sampai dah nak setting spoket ke? heheeh

aku dah 8x p mmilia. lepak sana. dok tunggu moto sampai. ahahahahhha

aku rase kapal yg bawak muto hang tu dah kena rampas dek lanun..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Fri Nov 28, 2008 10:43 pm

aredy wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
moto lom sampai dah nak setting spoket ke? heheeh

aku dah 8x p mmilia. lepak sana. dok tunggu moto sampai. ahahahahhha

aku rase kapal yg bawak muto hang tu dah kena rampas dek lanun..

depa mai malaysia naik moto la wei.rideeeeeeeeeeeee. haha
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: spoket   Mon Dec 01, 2008 11:53 am

xpa..hang suh motomilia hantar spoket ngan rantai dulu dah la..
bleh setting dulu..
nanti moto dah sampai xyah setting dah..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: spoket   Mon Dec 01, 2008 2:45 pm

muddybank wrote:
xpa..hang suh motomilia hantar spoket ngan rantai dulu dah la..
bleh setting dulu..
nanti moto dah sampai xyah setting dah..

kalau dah byr booking fee, dengarlah lagu krisdayanti... "menghitung hari".

bro nabil, rumah hang 'gegar' ke... tgk avatar tu goyang tak habis.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Fri Dec 05, 2008 3:45 am

DesertGoon wrote:
muddybank wrote:
xpa..hang suh motomilia hantar spoket ngan rantai dulu dah la..
bleh setting dulu..
nanti moto dah sampai xyah setting dah..

kalau dah byr booking fee, dengarlah lagu krisdayanti... "menghitung hari".


bro nabil, rumah hang 'gegar' ke... tgk avatar tu goyang tak habis.

hari2 dgr beb,,, lembabbbbbbbbbbbbbbbb
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Thu Dec 11, 2008 3:41 am

kata nak tunggu 2009 baru nak reg.. scratch event cameron ape kesah?
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: spoket   Thu Dec 11, 2008 3:58 am

krolzizi wrote:
kata nak tunggu 2009 baru nak reg.. scratch event cameron ape kesah?

nak buat event cameron bulan januari laa.. raya cinaaaaaaaaaa
tp xsure lagi la.
bergantung kpd kondisi kaki dan moto
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: spoket   Thu Jan 15, 2009 3:48 am

bleh crita ke sket mcm mana nak jaga rantai & spoket supaya tahan lama.. aku tgk moto2 superbike tu kering je takde minyak rantai dia org...
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: spoket   Thu Jan 15, 2009 10:31 am

diaorg guna chain spray (gel) kot..
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: spoket   Thu Jan 15, 2009 2:16 pm

cr yg teflon punya..
price dlm 15-20hengget kot..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: spoket   Today at 10:02 pm

Back to top Go down
 
spoket
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Time for a chain & sprocket change, Finally.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: