RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: moto jem daa..   Sat Nov 15, 2008 11:14 am

Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 1:38 pm

ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalau nak jem, bunyi biasa je. cuma bising sikit.. xde lak sampai nak pecah enjin.
kalau balancer pecah, mmg bunyi mcm nak pecah enjin


kalau ex5 pon leh makan rs125 ko tu..
itu maknanya anda telah berjaya membeli rs125 yg kena penyakit taun
-cek PV jalan ke tak
-cek piston dah calar ke blom

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 1:51 pm

akuNabil wrote:
ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalau nak jem, bunyi biasa je. cuma bising sikit.. xde lak sampai nak pecah enjin.
kalau balancer pecah, mmg bunyi mcm nak pecah enjin


kalau ex5 pon leh makan rs125 ko tu..
itu maknanya anda telah berjaya membeli rs125 yg kena penyakit taun
-cek PV jalan ke tak
-cek piston dah calar ke blom

check juga sama ada anda sudah pandai mau handling itu half-clutch punya riding style....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 1:53 pm

Club President wrote:
akuNabil wrote:
ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalau nak jem, bunyi biasa je. cuma bising sikit.. xde lak sampai nak pecah enjin.
kalau balancer pecah, mmg bunyi mcm nak pecah enjin


kalau ex5 pon leh makan rs125 ko tu..
itu maknanya anda telah berjaya membeli rs125 yg kena penyakit taun
-cek PV jalan ke tak
-cek piston dah calar ke blom

check juga sama ada anda sudah pandai mau handling itu half-clutch punya riding style....

ya btol! clown
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 8:39 pm

akuNabil wrote:
ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalau nak jem, bunyi biasa je. cuma bising sikit.. xde lak sampai nak pecah enjin.
kalau balancer pecah, mmg bunyi mcm nak pecah enjin


kalau ex5 pon leh makan rs125 ko tu..
itu maknanya anda telah berjaya membeli rs125 yg kena penyakit taun
-cek PV jalan ke tak
-cek piston dah calar ke blom

Bukan taun lg, dah tahap demam ebola dah...ehehe
pv ngan servo baru tukar, rasanya ok lg kot...piston tak tau la calar ke tak, blok lom bukak...aku ni kalu bukak blok rasanya xde masalah..cuma time nak tutp balik kompom masalah punye... :pirat:
ermm..apa bende menatang balancer tu? :pig:
Back to top Go down
View user profile
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 8:45 pm

Club President wrote:
akuNabil wrote:

kalau nak jem, bunyi biasa je. cuma bising sikit.. xde lak sampai nak pecah enjin.
kalau balancer pecah, mmg bunyi mcm nak pecah enjin


kalau ex5 pon leh makan rs125 ko tu..
itu maknanya anda telah berjaya membeli rs125 yg kena penyakit taun
-cek PV jalan ke tak
-cek piston dah calar ke blom

check juga sama ada anda sudah pandai mau handling itu half-clutch punya riding style....

apa ke jadah pulak handling half-cluth punye riding style tu? Aku ni tahap buta IT skit kalu bab moto ni
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 8:48 pm

ajie wrote:
akuNabil wrote:
ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalau nak jem, bunyi biasa je. cuma bising sikit.. xde lak sampai nak pecah enjin.
kalau balancer pecah, mmg bunyi mcm nak pecah enjin


kalau ex5 pon leh makan rs125 ko tu..
itu maknanya anda telah berjaya membeli rs125 yg kena penyakit taun
-cek PV jalan ke tak
-cek piston dah calar ke blom

Bukan taun lg, dah tahap demam ebola dah...ehehe
pv ngan servo baru tukar, rasanya ok lg kot...piston tak tau la calar ke tak, blok lom bukak...aku ni kalu bukak blok rasanya xde masalah..cuma time nak tutp balik kompom masalah punye... :pirat:
ermm..apa bende menatang balancer tu? :pig:

dekat sebelah mangkok clutch ada 3 gear plastic.
maybe salah satu pecah.
enjin akan gegar tahap cipan
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 8:52 pm

akuNabil wrote:

dekat sebelah mangkok clutch ada 3 gear plastic.
maybe salah satu pecah.
enjin akan gegar tahap cipan

ooo dekat mangkok ayun tu rupanya..esok aku try kerjakan kuda kena taun tu...nabil, ko cadangkan mana dulu aku perlu bukak, blok ke check balancer dulu?
Back to top Go down
View user profile
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 8:56 pm

akuNabil wrote:

dekat sebelah mangkok clutch ada 3 gear plastic.
maybe salah satu pecah.
enjin akan gegar tahap cipan

ooo dekat mangkok ayun tu rupanya..esok aku try kerjakan kuda kena taun tu...nabil, ko cadangkan mana dulu aku perlu bukak, blok ke check balancer dulu?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 8:57 pm

ajie wrote:
akuNabil wrote:

dekat sebelah mangkok clutch ada 3 gear plastic.
maybe salah satu pecah.
enjin akan gegar tahap cipan

ooo dekat mangkok ayun tu rupanya..esok aku try kerjakan kuda kena taun tu...nabil, ko cadangkan mana dulu aku perlu bukak, blok ke check balancer dulu?

aku pon xtau.
aku bukan pandai sgt pomen2 ni.

kalau bukak blok, kena ganti co0lant, gasket

kalau bukak clutch, kena ganti minyak itam, gasket
kalau bukak clutch, boleh cek bearing conrod sekali
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 9:03 pm

akuNabil wrote:
[aku pon xtau.
aku bukan pandai sgt pomen2 ni.

kalau bukak blok, kena ganti co0lant, gasket

kalau bukak clutch, kena ganti minyak itam, gasket
kalau bukak clutch, boleh cek bearing conrod sekali

Haah ek, betul gak tu...mcm kompiden je bunyi aku nak bukak mende alah tu sonang citer, anta masuk dock je la... baru je sebulan kuar dari bengkel lps tersadai 2 bulan kat bengkel, ni nak kena masuk balik...memang taun betul la
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 9:04 pm

ajie wrote:
akuNabil wrote:
[aku pon xtau.
aku bukan pandai sgt pomen2 ni.

kalau bukak blok, kena ganti co0lant, gasket

kalau bukak clutch, kena ganti minyak itam, gasket
kalau bukak clutch, boleh cek bearing conrod sekali

Haah ek, betul gak tu...mcm kompiden je bunyi aku nak bukak mende alah tu sonang citer, anta masuk dock je la... baru je sebulan kuar dari bengkel lps tersadai 2 bulan kat bengkel, ni nak kena masuk balik...memang taun betul la

bengkel mana da ko pegi.
pegi la bengkel mabb ke.. bengkel keong pandan ke.. konpem ok
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 9:19 pm

[quote="akuNabil
bengkel mana da ko pegi.
pegi la bengkel mabb ke.. bengkel keong pandan ke.. konpem ok[/quote]

Tu la pasal, kalu moto aku ada submarine facility kompom dah sampai kat bengkel diarg tu, jauh nak kena seberang laut china selatan ni
aku kat kuching...
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 15, 2008 10:56 pm

ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalo kene tinggal time ko nak gerak tu aku punya moto tu mcm tu jugak.. tapi ko pulas le sampai rpm ko 7-8ribu pastu potong ex5 tu rapat2 kasi pekak telinga dia org dgr ekjoz ko.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sun Nov 16, 2008 5:24 pm

krolzizi wrote:
ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalo kene tinggal time ko nak gerak tu aku punya moto tu mcm tu jugak.. tapi ko pulas le sampai rpm ko 7-8ribu pastu potong ex5 tu rapat2 kasi pekak telinga dia org dgr ekjoz ko.

tu ah..1st gear mmg hampeh skit.. masuk gear 2 turn kita la plak bg bingit tinga dia
aku punye lobang pv tu minyak itam kuar la, pesal aa? pv ok, gasket pun baru..mcm mana nak tau pv pasang terbalik ke tak? anybodi help?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sun Nov 16, 2008 6:03 pm

gambarajah



1) pastikan lambang rotax belah bawah
2) pastikan mata PV mcm tu. tajam di atas..
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Mon Nov 17, 2008 2:48 am

tak pun oilseal ko takde @ dah rosak.. dlm pv cover tu ade oilseal kecik.
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
dieros
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 46
Join date : 2008-03-19
Age : 39
Location : KL

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Fri Nov 21, 2008 1:05 am

cantik gambarajah nabil lukis......macam henjin kreta mainan anak aku jerr,,,

Back to top Go down
View user profile http://www.jutaones.com/eload/?ref=2840
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Fri Nov 21, 2008 3:30 am

dieros wrote:
cantik gambarajah nabil lukis......macam henjin kreta mainan anak aku jerr,,,


Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Fri Nov 21, 2008 4:49 am

aiii nabil... siggy pun dah tukar 08' ker?? kalo jadi beli jgn lupe singgah ipoh on theway balik je tu
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Fri Nov 21, 2008 11:51 am

krolzizi wrote:
aiii nabil... siggy pun dah tukar 08' ker?? kalo jadi beli jgn lupe singgah ipoh on theway balik je tu

siggy je lebih. ekekek
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Fri Nov 21, 2008 11:53 am

xpa..
hang beli dulu..
nanti bole test ride..
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 22, 2008 3:34 am

akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aiii nabil... siggy pun dah tukar 08' ker?? kalo jadi beli jgn lupe singgah ipoh on theway balik je tu

siggy je lebih. ekekek

ntah2 dah ade sebijik kat parking lot tu...
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Nov 22, 2008 4:18 am

krolzizi wrote:
akuNabil wrote:
krolzizi wrote:
aiii nabil... siggy pun dah tukar 08' ker?? kalo jadi beli jgn lupe singgah ipoh on theway balik je tu

siggy je lebih. ekekek

ntah2 dah ade sebijik kat parking lot tu...

rugi je beli. mahal
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
ebenz
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 15
Join date : 2008-09-17

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Fri Dec 05, 2008 11:12 pm

ajie wrote:
krolzizi wrote:
ajie wrote:
Salam bro-bro semua...tumpang lalu dan tumpang tanya ye...
Nak tanya la, semalam AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin (rasa bunyi rod ngan piston kot).. rasanya mcm nak jem je tu..nak tanya korang berdasarkan diagnosis awal, apa problem aa? kalu jem apa yg perlu ditukar? kalu oberhol apa part2 yg aku perlu ready dan yg penting gak brapa ongkos nak kena ready nih :) mmm...Ap125 ni mmg pickup kureng ke? kat trafik light kena tinggal ngan ex5 je aku..
Tq otai2 AP semua...

kalo kene tinggal time ko nak gerak tu aku punya moto tu mcm tu jugak.. tapi ko pulas le sampai rpm ko 7-8ribu pastu potong ex5 tu rapat2 kasi pekak telinga dia org dgr ekjoz ko.

tu ah..1st gear mmg hampeh skit.. masuk gear 2 turn kita la plak bg bingit tinga dia
aku punye lobang pv tu minyak itam kuar la, pesal aa? pv ok, gasket pun baru..mcm mana nak tau pv pasang terbalik ke tak? anybodi help?

Ko try la pegi bengkel yg betul2 tahu pasal RS ni.. Jgn pegi kedai sebarangan.. Klau ko rasa nak belajar sendiri ko try download manual,baca betul2.. tgk dalam manual tu cara dia pasang/keluarkan PV tu.. Dalam forum ni pun ada manual.. Aku pun ada.. Klau mau PM k.. 290 pages.

p/s belajar jd pomen moto sendiri lagi best...
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Dec 06, 2008 12:09 am

ebenz wrote:

p/s belajar jd pomen moto sendiri lagi best...

kalu bab nih mmg aku sokong sesgt...
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Dec 06, 2008 12:20 am

aredy wrote:
ebenz wrote:

p/s belajar jd pomen moto sendiri lagi best...

kalu bab nih mmg aku sokong sesgt...
aku pun setuju sesgt pasal ni... tapi nak kena ada otai tunjuk ajar jugak kan... nanti kang tak pasal² motor jalan ke belakang
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Dec 06, 2008 2:36 am

Tramal wrote:
aredy wrote:
ebenz wrote:

p/s belajar jd pomen moto sendiri lagi best...

kalu bab nih mmg aku sokong sesgt...
aku pun setuju sesgt pasal ni... tapi nak kena ada otai tunjuk ajar jugak kan... nanti kang tak pasal² motor jalan ke belakang

hg kan gheyyy..
mmg la moto jalan ke belakang
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Sat Dec 06, 2008 5:43 am

akuNabil wrote:
Tramal wrote:
aredy wrote:
ebenz wrote:

p/s belajar jd pomen moto sendiri lagi best...

kalu bab nih mmg aku sokong sesgt...
aku pun setuju sesgt pasal ni... tapi nak kena ada otai tunjuk ajar jugak kan... nanti kang tak pasal² motor jalan ke belakang

hg kan gheyyy..
mmg la moto jalan ke belakang
ada ker?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin   Today at 2:26 am

Back to top Go down
 
AP aku tetiba je bunyi mcm nak pecah enjin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 09 streetracer
» knocking noise in the motor
» Corolla engine conversions
» The pic of my s70 850ccc hijet~
» ADMIN PLEASE DELETE!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: