RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 budak baru

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: budak baru   Thu Oct 16, 2008 12:13 pm

hello,

gua ni budak baru nak pakai moto
ingat nak angkat ap125 tapi byak sgt pendapat yang gua trima
ada yang elok ada yg tak
harap harap sesapa dlm group dpt memberi sdikit pendapat tentang ap125 ni
tolongla
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: budak baru   Thu Oct 16, 2008 1:04 pm

welcome bro...
sebagai admin kat sini, aku boleh tolong cari moto tiptop punya kat hang,,,
don wori...

selamat berforum
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: budak baru   Thu Oct 16, 2008 1:28 pm

bykkan membaca forum2 berkenaan moto nih.. pastu buatlah pilihan.. jgn lupe test ride / view moto dulu sblm membeli yer..

p/s: bro duk area maner??
Back to top Go down
View user profile
muddybank
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 234
Join date : 2008-08-18
Location : shah alam

PostSubject: Re: budak baru   Fri Oct 17, 2008 2:33 am

akuNabil wrote:
welcome bro...
sebagai admin kat sini, aku boleh tolong cari moto tiptop punya kat hang,,,
don wori...

selamat berforum

kalu lu nak cr better amik kat kat tgn org la..
nabil mmg boleh tlg..
btul tak nabil
kedai kalu..byk moto conditon dah barai..
nanti tkt kena tipu..
Back to top Go down
View user profile
Tenno
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 56
Join date : 2008-10-16
Age : 36
Location : kuantan

PostSubject: bdak baru   Fri Oct 17, 2008 3:54 pm

gua duk kat kuantan pahang

so mcm maner ngan soalan gua smlm?
boleh sesapa bg pandangan tak?
Back to top Go down
View user profile
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: budak baru   Fri Oct 17, 2008 5:55 pm

Tenno wrote:
gua duk kat kuantan pahang

so mcm maner ngan soalan gua smlm?
boleh sesapa bg pandangan tak?

oo..org kuantan yek, sama la kita..
gua bab rs125 tak brapa tau gak, baru pakai gak tp one thing bleh kata mmg dari dulu lagi memang passionate ngan italian bike nih..
tapi nak citer pengalaman cari sparepart rs125 (pv, solenoid,gasket overhaul) kat kuantan sblm raya baru ni..satu kuantan gua pusing, hampeh satu kedai pun tarak..lg hampeh satu kedai tu gua tanya tokei dia jawab 'lu aa, kalu mau cari sparepart itu moto asprila, lu pigi itu italy sana la (sambil buat muka setengah sen)
tapi settle gak bab spareparts tu, otai2 kat sini sentiasa bersedia membantu..kan..kan..kan..
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: budak baru   Sun Oct 19, 2008 12:40 pm

kuantan??? aku duk kemaman... leh arr lepak2 nnt.. kat kemaman ni cume ada ap125 ngan mito sebijik..

spareparts... order pakai pos jerr.. ramai supplier kat KL nun..
Back to top Go down
View user profile
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: budak baru   Tue Oct 21, 2008 11:36 am

aredy wrote:
kuantan??? aku duk kemaman... leh arr lepak2 nnt.. kat kemaman ni cume ada ap125 ngan mito sebijik..

spareparts... order pakai pos jerr.. ramai supplier kat KL nun..

Aredy,
Aku asal kuantan tapi sekarang keje kat oversea..sarawak je...kira oversea la gak tu kan ehehehe
Back to top Go down
View user profile
krolzizi
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 526
Join date : 2008-03-22
Age : 30
Location : Spg Pulai, Perak

PostSubject: Re: budak baru   Thu Oct 30, 2008 3:10 am

ajie wrote:
Tenno wrote:
gua duk kat kuantan pahang

so mcm maner ngan soalan gua smlm?
boleh sesapa bg pandangan tak?

oo..org kuantan yek, sama la kita..
gua bab rs125 tak brapa tau gak, baru pakai gak tp one thing bleh kata mmg dari dulu lagi memang passionate ngan italian bike nih..
tapi nak citer pengalaman cari sparepart rs125 (pv, solenoid,gasket overhaul) kat kuantan sblm raya baru ni..satu kuantan gua pusing, hampeh satu kedai pun tarak..lg hampeh satu kedai tu gua tanya tokei dia jawab 'lu aa, kalu mau cari sparepart itu moto asprila, lu pigi itu italy sana la (sambil buat muka setengah sen)
tapi settle gak bab spareparts tu, otai2 kat sini sentiasa bersedia membantu..kan..kan..kan..

dunia globalisasi skrg oder sparepart pakai internet je..
Back to top Go down
View user profile http://www.kampungchat.org
Sponsored content




PostSubject: Re: budak baru   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
budak baru
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Shops in JB
» where to buy good equipment without getting conned in prices and products.
» Michelin X-ice Xi2 what do you think
» Michelin Hydro Edge on 07 VTX 1300R
» Noobie and his 08 Ninja 250R

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Self Introduction-
Jump to: