RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 RS125 Starter Motor for Sale

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Oct 10, 2008 12:22 pm

Kengkawan semua, aku ada seketul brand new RS125 Starter Motor nak jual, beli dari UK, tersalah beli...
Ni ha gambar dia kat link ni (aku tak tau camne nak upload kat sini)

http://www.pjme.co.uk/acatalog/RS125-STARTER-MOTOR.jpg

Jual Harga Beli je : RM420
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Oct 10, 2008 12:34 pm

Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Sat Oct 11, 2008 8:11 pm

Wow!!!! Shocked
rm420 dh kira super duper murah tuu...
untuk brand new punya starter moto...

P/S:
agak2 sapa2 punya starter yg dh klua bunyi kokok ayam serama
& bunyi kambing gurun... & dh 10x tukar bearing @ starter carbon
bole la tukar starter baru nii.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Wed Jan 21, 2009 3:05 pm

starter ni ada lagi ker weyyyy.... starter motor aku bukan setakat ayam berkokok lagi dah... dah bisu terussss....wakakakaka

sekarang dah jadi bebetul motor racing... masuk gear satu dan tolak..terus idup...semua mamat rempit duk usha satu macam... huhuhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Wed Jan 21, 2009 3:08 pm

Tramal wrote:
starter ni ada lagi ker weyyyy.... starter motor aku bukan setakat ayam berkokok lagi dah... dah bisu terussss....wakakakaka

sekarang dah jadi bebetul motor racing... masuk gear satu dan tolak..terus idup...semua mamat rempit duk usha satu macam... huhuhuhuhu

so, mmg boleh idop la?
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Wed Jan 21, 2009 3:09 pm

akuNabil wrote:
Tramal wrote:
starter ni ada lagi ker weyyyy.... starter motor aku bukan setakat ayam berkokok lagi dah... dah bisu terussss....wakakakaka

sekarang dah jadi bebetul motor racing... masuk gear satu dan tolak..terus idup...semua mamat rempit duk usha satu macam... huhuhuhuhu

so, mmg boleh idop la?
yerp..boleh idup...tah camner adik aku jadi pomen godek sini godek sana...tolak sket ajer terus idup... tapi berjalan dgn mata buta...wakakakaka
Back to top Go down
View user profile
Admin
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1016
Join date : 2008-02-21

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Wed Jan 21, 2009 3:12 pm

Tramal wrote:
akuNabil wrote:
Tramal wrote:
starter ni ada lagi ker weyyyy.... starter motor aku bukan setakat ayam berkokok lagi dah... dah bisu terussss....wakakakaka

sekarang dah jadi bebetul motor racing... masuk gear satu dan tolak..terus idup...semua mamat rempit duk usha satu macam... huhuhuhuhu

so, mmg boleh idop la?
yerp..boleh idup...tah camner adik aku jadi pomen godek sini godek sana...tolak sket ajer terus idup... tapi berjalan dgn mata buta...wakakakaka

ok la tu kalau leh hidup...
xleh start ni ada 4 sebab..

1 - bat weak
2 - starter carbon abeh
3 - starter relay kong
4 - starter mmg kong!!

sblm beli starter, cek dulu semua tu.

faham tak gheyyyy??!!
Back to top Go down
View user profile http://www.apriliaclubrs.com
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Wed Jan 21, 2009 5:16 pm

saper leh upload gamba starter carbon... aku nyer starter dah kuar suara bapak ayam... brape RM yer?
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Wed Jan 21, 2009 8:37 pm

geng, aku pun penah jd cmni.
ko cek relay ko tu ( kalu bleh bukak le) sbb aku nyer dlu bkarat kat contact tu..air masuk kt dlm tu. ko gosok dgn kertas pasir.. tp jgn gosok coil plak. kalu putus naya ko.. try le.
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Jan 23, 2009 1:53 am

haerriss wrote:
geng, aku pun penah jd cmni.
ko cek relay ko tu ( kalu bleh bukak le) sbb aku nyer dlu bkarat kat contact tu..air masuk kt dlm tu. ko gosok dgn kertas pasir.. tp jgn gosok coil plak. kalu putus naya ko.. try le.

orait... tp relay tu duk kat mane aaa? dekat2 ngan starter tu jugak ke?
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Jan 23, 2009 9:27 am

aredy wrote:
haerriss wrote:
geng, aku pun penah jd cmni.
ko cek relay ko tu ( kalu bleh bukak le) sbb aku nyer dlu bkarat kat contact tu..air masuk kt dlm tu. ko gosok dgn kertas pasir.. tp jgn gosok coil plak. kalu putus naya ko.. try le.

orait... tp relay tu duk kat mane aaa? dekat2 ngan starter tu jugak ke?

ceh.. relay pun x tau dok mana?
ko tgk blkg tray bateri la.. ada sangkut situ.. kotak berkilat (tp, ko nyer kompom x kilat sbb dah karat)..
Back to top Go down
View user profile
haerriss
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 629
Join date : 2008-10-11
Location : Seremban

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Jan 23, 2009 11:53 am

senang cite cmni je la.. ko pegang starter tu pnya wayar pastu ko ikut je wayar tu p mana..
lpas tu ko jmpa la benda 4 segi berkilat kaler krum. kat situ ada 4 terminal wire .. tu la dia relay..
ko jgn main cabut je wire tu.. kt situ ada nombor.. ko tulis le.. nnt lupo la plak. kang tsalah masuk kang naya lak kang. apa2 hal, refer diagram dlu. tny nabil mana nk dpt. download la mana2 pun.
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Jan 23, 2009 12:32 pm

mmg slalu nampak mende tu time cuci pv.. tp xtau la plak nama dier relay.. kebetulan plak ari ni hari cuci pv sedunia..
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Thu Feb 05, 2009 2:02 am

alaaaa.... kasi ler gambir.... tah mana yg starter tah mana yg relay lakkk

kalau ckp turbo td04 camner tau lak aku

anyway, aku akan cuba cari gak berpandukan haerriss dan TT9 punya guide... tak pun aku call ajer terus kat nabil gheyyyyyyyyyyyyyyyy

TQ TQ
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Thu Feb 05, 2009 9:04 am

relay tu lebih kurang camni la..ada 4 kaki.. ko carik area2 radiator tu.. musti ada..

Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Feb 06, 2009 2:14 am

TT9 wrote:
relay tu lebih kurang camni la..ada 4 kaki.. ko carik area2 radiator tu.. musti ada..

ooo cam ni lah erkkk rupanya relay tu... ekekekek

TQ TT9
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Feb 06, 2009 2:57 pm




ni pun relay gak ke?? scratch
Back to top Go down
View user profile
ajie
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 17
Join date : 2008-10-06

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Fri Feb 06, 2009 6:07 pm

Tramal wrote:
starter ni ada lagi ker weyyyy.... starter motor aku bukan setakat ayam berkokok lagi dah... dah bisu terussss....wakakakaka

sekarang dah jadi bebetul motor racing... masuk gear satu dan tolak..terus idup...semua mamat rempit duk usha satu macam... huhuhuhuhu
Sowie...sowie.. lupa nak update.. aku dah pakai sendiri starter tu daa.. kalu ko or sapa2 nak pm aku hari ni or esok last, aku bleh tlg belikan..ari ni ngan sok aku nak ke store aprilia adgate east (london)
Back to top Go down
View user profile
apitjamat
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 197
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Tue Feb 10, 2009 1:49 am

aredy wrote:



ni pun relay gak ke?? scratch

beli ja relay kat kedai elektronik yang 4 kaki...aku nak tjk gambaq camna pon xtau camera xdak hpon....wakakkaka

pastu kalau nak pakai stater baru sangat pakai kris punya pon masuk..tp kena modified skit..xsampai rm 50

pastu kalau dah berbunyi ayam tu buka la servis p balut coil lain ka,boh gris kat ujung blah cover casing,tukar bearing,tukar stater carbon,..lapik ngn gasket tebal sket b4 tutup cover stater supaya x ketat sangat n makan bateri masa start moto

presiden pebetoi pa yang x betoi noo
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Tue Feb 10, 2009 1:07 pm

apitjamat wrote:
aredy wrote:



ni pun relay gak ke?? scratch

beli ja relay kat kedai elektronik yang 4 kaki...aku nak tjk gambaq camna pon xtau camera xdak hpon....wakakkaka

pastu kalau nak pakai stater baru sangat pakai kris punya pon masuk..tp kena modified skit..xsampai rm 50

pastu kalau dah berbunyi ayam tu buka la servis p balut coil lain ka,boh gris kat ujung blah cover casing,tukar bearing,tukar stater carbon,..lapik ngn gasket tebal sket b4 tutup cover stater supaya x ketat sangat n makan bateri masa start moto

presiden pebetoi pa yang x betoi noo
betoi la tu..........

ala...
beli aje relay BOSCH 4segi tu aje....
kt kedai keta berlambak..
beli yg 12V punya...
baru 12-18 hinggit....

_________________
Back to top Go down
View user profile
Tramal
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 212
Join date : 2008-11-29
Age : 41
Location : KB ~ KT

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Thu Feb 12, 2009 5:26 am

hehehe... TQ TQ otai semua....


HIDUP
Back to top Go down
View user profile
selipar
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 716
Join date : 2008-02-28
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Mon May 11, 2009 12:06 pm

aredy wrote:



ni pun relay gak ke?? scratch

perghhhh..lain mcm la relay ko ni..
dh mcm buah langsat aku tgkkk...

_________________
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Mon May 11, 2009 9:58 pm

langsat pun langsat lah... janji tekan suis tross idup... tolak2 masuk gear ni x main arr..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: RS125 Starter Motor for Sale   Today at 12:05 am

Back to top Go down
 
RS125 Starter Motor for Sale
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Do you think my starter motor is dead and should be replaced?
» Starter motor clunking when the air is cold.
» Starting problems, starter motor
» [solved]Cleaning up the starter motor
» Starter Motor intermittant

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Market Place :: Parts shop-
Jump to: