RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Big Problem

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Big Problem   Wed Aug 15, 2012 1:14 am

Salam Ramadan kepada semua warga aprilia
saya ada big problem pada moto ni,minta pandangan serta tunjuk ajar member2 aprilia kat sini cite dia minggu lepas semasa ride moto,tetiba je moto bau hangit. bila chek je,tgk wireing terbakar. nasib baik la x keluar api,klu x dah tentu meletup la. saya ni bab wireing memmang out la, jd nk tanya ada x member2 yang pakar dalam wireing ni [b]
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Big Problem   Wed Aug 15, 2012 4:17 pm

Klau tk nk bg muto bau hangit...try sapukan deoderant kt muto tuu....

_________________
Back to top Go down
View user profile
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Big Problem   Sun Aug 26, 2012 6:01 pm

salam aidilfitri kepada yang beragama islam,ni problem x seatle lg nih... nk minta tunjuk ajar member nih... ari tu pasal wire yg hangit tu dh tukar tp skg ni bila on kunci pun all lampu x menyala jgk.adakah ada sngkut paut dgn regulator rectifier ke kalau on kunci pun masih x menyala lampu.start langsung xdpt.......
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: Big Problem   Sun Aug 26, 2012 6:46 pm

pius Derrrrr.............
Back to top Go down
View user profile
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Big Problem   Sun Aug 26, 2012 7:25 pm

wireng dh buat,fiuz pun dh tukar tp masih jagak x blh onsemua.tu yang tension jdnya. xtau ape lg yg ada sangkut paut smpi on kunci pun xblh lgsung.kongsi2 la pengalaman kalau ada yang blh membantu.
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Big Problem   Mon Aug 27, 2012 12:32 am

Errr.. mase repair yg hangit tu kat celah mane? Moto aku dulu jadi kat belah belakang lobang kunci. Wiring ada sikit longgar.. time bawak tetiba enjin mati dan semua lampu out..
Back to top Go down
View user profile
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Big Problem   Wed Aug 29, 2012 12:26 am

Alhamdulillah,moto dh boleh gerak macam biasa.wiring dah ok semua rupanya wayar suis kunci yang terbakar lupa nk chek sebab bersrung jadi x nampak sangat.nk tukar susah dapat spepat,kena modi la sikit.tu pun nasib baik x kacau regulator rectifier.
Back to top Go down
View user profile
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Big Problem   Fri Sep 28, 2012 9:33 pm

salam otai2.ada soalan nk tnya ni,kalau regulator rectifier panas,ada x masalah?kalau start on lmpu dc menunjukan 14.5v
Back to top Go down
View user profile
STAYCOOL
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 298
Join date : 2009-12-28
Age : 30
Location : semenyih

PostSubject: Re: Big Problem   Fri Sep 28, 2012 10:44 pm

dtg moto work services tuka rectifier

_________________
When life throws you a curve, lean into it

RiDe HaRD oR StaY At HoMe

aprilia RS125 GP1(SOLD)
aprilia RS250 GP1
HONDA RC51 VTR1000 SP1(SOLD)
DUCATI 916
aprilia RSV4 R aprc

Back to top Go down
View user profile
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Big Problem   Sat Oct 13, 2012 10:58 pm

salam otai2 ap,sy nk tanya sikit ni?spoket rantai ape yang sesuai utuk rs125 97 n brapa harga yang berpatutan?
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: Big Problem   Sun Oct 14, 2012 12:02 pm

39-16.......rm230.00
Back to top Go down
View user profile
mu fir
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 18
Join date : 2012-06-13
Age : 38
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Big Problem   Sun Oct 14, 2012 10:14 pm

mana shop?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Big Problem   Today at 6:05 am

Back to top Go down
 
Big Problem
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Trunk Lid Release Problem
» K100 starting problem
» Rear Hatch Problem
» Problem hitting Irons now
» Electronic distributor install problem

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Ride & Event :: Ride & Event Reports-
Jump to: