RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Salam, hamba nak berkenalan ni..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Thu Dec 15, 2011 5:04 pm

Salam semua forumers!

Nama hamba Syamsurie atau boleh panggil saja Sam. Hamba berusia 23 tahun, skng bekerja kat Kerteh, Terengganu. Hamba baru saja membeli sebijik RS250 tahun 1997, jadi hamba sudah boleh join ini forum lah. dolu2 tgk2 je, usha2 je sbb takdak lagi RS250, la dah ada, boleh la tompang sekaki (mintak berkat otai2 skit~).

By the way, hamba sbnrnye baru je menceburi bidang permotoran berkuasa agak besar ni. Jadi, boleh kata hamba masih sangat noob lah tntg motor, haha! Sbb tu masuk forum, nk kenal kenalan baru n dapat ilmu yang berguna.

Jadi mintak lah jasa2 otai2 yg dah lama menceburi bidang ni n dah lama bejinak dgn RS250 ni utk beri tnjuk ajar kt hamba, insyaAllah.

Trimas and salam semua. Moga2 anda soma ni sudilah trime sy dlm forum ni yer.
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Thu Dec 15, 2011 7:57 pm

Slamat datang... Keje kertih ek.. Spesis org mnyak nih.. Beli muto sape aa?
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Thu Dec 15, 2011 9:24 pm

aredy wrote:
Slamat datang... Keje kertih ek.. Spesis org mnyak nih.. Beli muto sape aa?

huhu, boleh lah skit2, keja gas bro, bkn minyak, haha. haaa, beli moto man, kenal ka?
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 1:03 am

bro.. Yg penting 2t jgn pki VSX pulak..xpasal2 riban2 kua duit nti Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 9:10 am

mallosi86 wrote:
bro.. Yg penting 2t jgn pki VSX pulak..xpasal2 riban2 kua duit nti Very Happy

TQ2 sbb mengalukan kedatangan sy, huhu. orayt bro, noted. nnt nk mntk tips2 lain jugak ye,
Back to top Go down
View user profile
STAYCOOL
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 298
Join date : 2009-12-28
Age : 30
Location : semenyih

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 11:05 am

welcome!!

_________________
When life throws you a curve, lean into it

RiDe HaRD oR StaY At HoMe

aprilia RS125 GP1(SOLD)
aprilia RS250 GP1
HONDA RC51 VTR1000 SP1(SOLD)
DUCATI 916
aprilia RSV4 R aprc

Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 11:22 am

ameer_semenyih wrote:
welcome!!

TQ bro. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 12:16 pm

welcome!!!

_________________
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 12:21 pm

Club President wrote:
welcome!!!

Trimas Mr Pres!
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 12:26 pm

Oh BTW, alang2 dah terlanjur ramai yang mengalu2kan kedtgn hamba, hamba nk tanya skit. kat mana hamba nk cari sparepart&nk hanta moto utk repair/service eh? moto hamba skrg ni fork bocor, adeihhh. scratch
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 1:08 pm

Dolu2 aku buat kat kedai fortyone (kemaman).. Cuma oil seal je beli kat kolumpo..
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 1:33 pm

hmm, bole buat eh kedai tu? prasan kedai tu juai moto2 besaq ni. tapi tulah, sparepart mmg kna bli kt KL la kn. lg satu, muto hamba ni cm semput skit, kena (preng preng preng preeennnggggg) baru die pegi, kalau (prengggg) je die xpegi, bunyi (brrrrrhhh) cm xckup mkn hamba dengar, kwn hamba kata semput. boleh kedai41 tu tgk2 kn agak2?
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 2:16 pm

jurassicr3w wrote:
muto hamba ni cm semput skit, kena (preng preng preng preeennnggggg) baru die pegi, kalau (prengggg) je die xpegi, bunyi (brrrrrhhh) cm xckup mkn hamba dengar, kwn hamba kata semput.
maybe:
-Carb masuk air
-Plug dh lama tk tukar
-P.Valve cable setting tk betul (marking kt pully)
-Muto nk jem...

_________________


Last edited by Club President on Fri Dec 16, 2011 3:14 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 3:08 pm

Club President wrote:
jurassicr3w wrote:
muto hamba ni cm semput skit, kena (preng preng preng preeennnggggg) baru die pegi, kalau (prengggg) je die xpegi, bunyi (brrrrrhhh) cm xckup mkn hamba dengar, kwn hamba kata semput.
maybe:
-Carb masuk air
-Plug dh lama tk tukar
-P.Valve cable setting tk betul (marking kt pully)
-Muto nk jem...

haihhh, macam2 pulak maybe nye ye? haha. kwn hamba pun rse cmtu. any of these maybes, mahal ke bro cost? moto jem mintak2 jgn laaaaa, huhu.
Back to top Go down
View user profile
aredy
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 375
Join date : 2008-02-25
Age : 37
Location : Kemaman, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Fri Dec 16, 2011 11:49 pm

Serahkan pada yang pakar iaitu wshop cip az.. Kasi wat medical checkup dulu..
Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Sat Dec 17, 2011 2:46 am

ooo, worksyop moto works services eh? exactly ktne eh w/shop tu? hamba buta skit jln2 kt KL ni, ehe.
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Sun Dec 18, 2011 8:36 am

Back to top Go down
View user profile
jurassicr3w
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 35
Join date : 2011-12-15
Age : 27
Location : Kerteh, Terengganu

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Sun Dec 18, 2011 8:04 pm

haihh, bahaya mati2 ni bro, haha. hamba muda lagi, live lama2 dlu, baru die bila ajal sampai, insyaAllah.
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Mon Dec 26, 2011 12:26 pm

Selamat datang bro..... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam, hamba nak berkenalan ni..   Today at 2:36 am

Back to top Go down
 
Salam, hamba nak berkenalan ni..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Katame-no-kata
» Ju-no-kata

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Announcement N Introduction :: Self Introduction-
Jump to: