RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 12, 2011 5:28 pm

brek dh ok..brek pad dh nipis...dh tukar pakai brek pad brembo nyer..ngam2...belakang nye..
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 13, 2011 7:44 am

pbe1999 berapa rege brad pad tu? sbb rasanya moto aku punyer brek dah habis juga.
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 13, 2011 9:57 am

murah je... dlm rm 30 jgn ketawa huhuhu.. kalau nk kene order dulu..brek pad ni utk brembo nyer
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 13, 2011 11:59 am

brek belakang aku pun dah jammed. x pasti master pump or caliper.
masa servis caliper hr tu, getah seal bulat belah dalam tu pomen buang sbb dah pecah.
katanya boleh je kalau x de getah tu. tp ttp melekat jugak. ada ke kit utk repair @ boleh ke modi pakai yg 125z punya? @ sesapa nak tolak full set utk belakang yg dalam keadaan baik lagi?
Back to top Go down
View user profile
mallosi86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 213
Join date : 2010-03-28
Age : 30
Location : cheras bt 3 1/2

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 13, 2011 11:34 pm

Ada..dtg la kt kdi cip..dah letak brng kat ctu
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Wed Sep 14, 2011 1:28 am

getah tu mana nk dpt...hihihihi
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Thu Sep 15, 2011 9:18 am

getah seal tu x de ke mana2 yg seswai boleh pakai?
mr malossi. ptg ni aku turun chip boleh tgk2 barang tu. tp wang mcm sempot je..
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Thu Sep 15, 2011 12:21 pm

betui ke xde yg sesuai...xpe nati saya cuba usaha kn
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Thu Sep 15, 2011 1:25 pm

pbe1999 wrote:
betui ke xde yg sesuai...xpe nati saya cuba usaha kn

cantek la bro. belakang single piston je kan? kalu jumpa yg ngam roger2 la. klu cun lagi tlg2 survey repair kit utk master pump. kat kl ni aku tanya x penah jumpa.
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Thu Sep 15, 2011 5:00 pm

ok xpe...kita sama2 tolong menolong...i bkn along hihihihi
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Today at 6:11 am

Back to top Go down
 
spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» list of spare parts
» Interior Conversions - Danbury or other?
» Genuine nissan key blanks
» Driver shaft selection
» Eastham Maxol BG21 gas cooker

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: