RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Fri Aug 26, 2011 9:21 am

harap otai2 semua bleh list part motor lain yang bleh pakai kt ap atau sbgainya

sebagai contoh brek pad ke..kabel ke..sebagai rujukan new bies.

antara contoh yang di beri oleh otai2..harap otai2 dapat list kan

cabel meter ap -leh pakai tzm
bateri ap-motor jaguh
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Fri Aug 26, 2011 6:33 pm

piston blh pki muto len pnya...
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sat Aug 27, 2011 2:07 am

lebih elok pakai parts yg ori aprilia punya... kalo rojak kang takut kuasa moto pun hampeh.....
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sat Aug 27, 2011 2:08 am

tp kalo rs250 bolela pakai brg rgv... bro update ler gmbr ye...
Back to top Go down
View user profile
STAYCOOL
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 298
Join date : 2009-12-28
Age : 30
Location : semenyih

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sat Aug 27, 2011 3:31 am

kalau parts ade cop aprilia kat plastik tu, mahal melampau compare ngan part ori suzuki, sedang kan bende yg same je..why pay more??

_________________
When life throws you a curve, lean into it

RiDe HaRD oR StaY At HoMe

aprilia RS125 GP1(SOLD)
aprilia RS250 GP1
HONDA RC51 VTR1000 SP1(SOLD)
DUCATI 916
aprilia RSV4 R aprc

Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts : 1047
Join date : 2009-05-20
Age : 34
Location : Alam kayangan

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sat Aug 27, 2011 7:19 am

aku sokong amir..x yah la nk poyos sangat.. tapi kalo nak buat guna race ke duit x abis pakai n nak puas ati pakai je ori..mana2 y minat muto2 cengini tapi baject2 boleh la kacuk2 janji muto jalan macam biasa..ahli kelab pon boleh jadi ramai automatik sebab rase takot nak pakai muto itali ni ilang skek..lega aper..
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sat Aug 27, 2011 10:57 am

betoi..oleh itu mari la list brg-moto len yang leh pakai....

dh beli kabel moto tzm masuk ngam2..tp xmau jalan plak meter suspek gear meter rosak kot...ade alternatif lain ke...kalau sape ade lebih ke...bleh la inform
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Aug 29, 2011 10:55 am

mungkin gear meter rosak kot.. sbb aku punya pun cmtu gak.. kabel x putus. tp meter xmau gerak. rupanya gear meter rosak....

tp btl ckp amir, rs250 pakai brg suzuki lg murah dr pakai yg ade cop aprilia. sbb aku pun pakai piston rgv je. utk ape nk beli mahal2 yg ade cop apriliakan...
tp kalo mcm rs125 kan, cmne plak ye??? mcm piston paling2 pun cuma tukar brand je kalo nk yg murah sikit dan bajet kalo yg ade cop aprilia mmg mahal ler.
bole masuk ke piston moto2 lain? mcm 250 ni kita semua tau dia pakai enjin suzuki. tp 125 ni enjin buatan austria. mcm PBE1999 ni tnye ape part lain yg bole masuk kat 125 ni. lgpun aku xde pengalaman kacuk kat 125 aku dulu. sbb 125 aku x penah rosak teruk dulu.
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Aug 29, 2011 1:59 pm

berapa harga gear meter dan kt mn leh dpt..ke leh kacuk juga hihihihih
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Thu Sep 01, 2011 4:56 am

dulu aku penah tnye kat kedai harganya thn 2004 dulu harganya rm250. skang ni xtaula.. tp aku rasa lebih kurang tu je kot... sbb aku tgk kat ebay pun dorg jual 200 lebih gak...
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Thu Sep 01, 2011 8:00 am

mahal jugak yer...
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sat Sep 03, 2011 11:04 pm

tula pasal.... xpela meter x gerak pun xpe... janji moto leh gerak ke hulu hilir...
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sun Sep 04, 2011 8:33 am

hahahaha....xbest la tgk jarum duk kosong je...mcm motor c70 xde meter je ahahah
Back to top Go down
View user profile
kulup Ayup
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 329
Join date : 2009-05-29
Location : Saujana putra

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Sun Sep 04, 2011 2:07 pm

sya ade speedo 1 sape nak
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 5:01 am

pbe1999 wrote:
hahahaha....xbest la tgk jarum duk kosong je...mcm motor c70 xde meter je ahahah

Bro...dah konfem ke gear meter yg rosak? Try la bukak tengok, sbb aku pernah ada pengalaman macam ni....gear hancur...mekanik gantikan yg baru, rege RM280...tahun 2008. Memang mahal la...tp apa nk buat, sbb nk nengok meter gerak..jd terpaksa la kan.....
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 466
Join date : 2008-11-11
Age : 36
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 5:02 am

oh ye, kalau nk senang lagi bro....ngko guna la GPS...dah tentu tepat..
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 11:20 am

tp mmg btl pun kalo tgk meter x gerak jarum dok kat kosong je rasa mcm x best je...

btl kata idir tu guna GPS lg tepat....
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 4:19 pm

ok nati try bukak tgk la...hari ni baru motor hantar pergi basuh setelah 5 tahun...tersadai hihihih...firing je pecah td budak basuh sembur air..reput agak nye hihi...dh try pergi amik tzm punya firing..xngam plak...mana nk dpt bende ni
Back to top Go down
View user profile
art_oneil
naik moto 250cc
naik moto 250cc


Posts : 554
Join date : 2009-05-04
Location : Kulim

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 6:06 pm

em.. motor aku lak dah 6 bulan tersadai... rectifire terbakar... nak dapat part masalah gak belah utara niih... cable clutch lak putuih... adohai... motorku yang tersadai....
Back to top Go down
View user profile http://vutranaim.blogspot.com
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 6:10 pm

aduhhhh sygnya moto dh tersadai... kena turun selangorla nk dptkan part... tgk mudah mesti ade org nk jual
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 05, 2011 6:54 pm

art duk mana...mai permatang pauh leh kenal2....nk bawa jalan pn boleh tp mata melilau sikit la takut jumpa pak polisi roadtax x renew lagi.....diorg kata leh modified vs 125 punya art...
Back to top Go down
View user profile
arif
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 40
Join date : 2011-05-26
Age : 33
Location : Klang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 11:47 am

aku penah dgr gak.. rectifire leh modified vs125... tryla...
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 1:05 pm

pbe1999 wrote:
art duk mana...mai permatang pauh leh kenal2....nk bawa jalan pn boleh tp mata melilau sikit la takut jumpa pak polisi roadtax x renew lagi.....diorg kata leh modified vs 125 punya art...

aik? matang pauh kat mana? x penah nampak pun. aku kat rumah pak mentua sebbelah kedai makan faiz dekat masjid matang jangguih. sat lagi nak balik kl dah.
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 1:14 pm

rectefier bley guna ZZR250 punya gak.
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 6:02 pm

tt9 aku duk area perda ni... duk rajin balik sini ka...leh la kirim2 barang hihihihi
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 6:03 pm

kulup sepeedo yang mana satu..ke gear dia...motor jd berat nape xtaw mcm ade bende sangkut je..brek belakang pegang ade panas..brek jem ke
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 6:56 pm

pbe1999 wrote:
motor jd berat nape xtaw mcm ade bende sangkut je..brek belakang pegang ade panas..brek jem ke
-Brake Caliper Jem @
-Brake Pump KIt jem

*check brake pads skali mana tau sbb dh nipis...( so pressure byk sgt)

_________________
Back to top Go down
View user profile
pbe1999
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 67
Join date : 2011-08-21
Location : permatang pauh,penang

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Tue Sep 06, 2011 9:12 pm

okay...nk pakai pad ape hihihihihihi...
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 12, 2011 1:27 pm

aku jarang balik bro. tgk kemampuan poket nak bayar tol n petrol.
tolong beli boleh, tp terpaksa cas delivery by hand la ikut millage..
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts : 1265
Join date : 2008-11-26
Location : Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Mon Sep 12, 2011 4:57 pm

pbe1999 wrote:
okay...nk pakai pad ape hihihihihihi...

bren pad yg sintered la...

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye   Today at 1:47 pm

Back to top Go down
 
spare part motor lain yang bleh pakai utk ap dan sbgainye
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» list of spare parts
» Interior Conversions - Danbury or other?
» Genuine nissan key blanks
» Driver shaft selection
» Eastham Maxol BG21 gas cooker

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: