RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Share | 
 

 Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Sat Jun 04, 2011 9:44 pm

Assalamualaikum semua warga Aprilia. Disini ade sebiji motor aprilia rs125 for sale. Butiran seperti dibawah.

HARGA:RM8,000.00 = Anda akan dapat semua barang yg dinyatakan dibawah termasuk sume kos pertukaran nama.



1) Buatan: Aprilia
2) Nama Model: aprilia rs125
3) Keupayaan Enjin (cc): 124.9cc
4) Warna:Extrema Theme
5) Tahun Dibuat:1996
6) Tarikh Pendaftaran:3 July 1996
7) Pemilikan:4 lah rasenyer..Tapi dalam geran name korang akan jadi no 2.(Geran Baru)
9) Sebab Motor hendak dijual: Nak tambah jumlah dalam TABUNG AYAM, standby for upgrade insyaallah.
10)Modifikasi: diterangkan dibawah.
11) Lokasi: Kuala Lumpur
12) Batuan (mileage): Sila Tengok dalam video dibawah.
13) Harga: RM8,000.00
14)Contact number: 016-2028750 / 018-3027085
15)Condition: Terbaik untuk 2nd hand. Sila lihat video dibawah.
16)Insuran & Roadtax: Sampai December 2011.

Modifikasi:
1. Arrow Full Race Exhaust System. Baru pasang 2 bln. Resit ade utk rujukan. Nak dengar bunyi, sila lihat video dibawah.
2.Boyesen Performance Reed Valve. Baru pasang 2 bln.Resit ade utk rujukan.
3.Pipecross Performance Air Filter.
4.Woodruff Key to advanced ignition timing. Pasang skali ngan ekzos.
5.Powervalve Steel. Tak payah risau nak patah2.
6.Denso Iridium IW29 Plug.
7.NGK Race Cap HT Lead- yang nie yang sambung kat kepala plug tu lah..x pasti name dlm bahasa malaysia nie. mahap bebanyak.

Barang yang akan diberikan sekali kepada pembeli:
1.Paddock Stand - baru pun dlm seratus lebih nie.
2.2T pump gear spare. Ini yg saya punya jugak sebelum tukar baru.
3.Clutch Friction Plate & Clutch Plate. 2nd hand, Ok lagi klu nak buat spare.
4.Reed Valve original aprilia.
5.Powervalve Cable Baru.
6.Powervalve aloi. Ini yg saya punya jugak sebelum tukar kepada besi/steel punyer.
7.Race Single Seat.
8.Original Aprilia Standard Exhaust with Original Endcan - dah buang lapis dah, tp tak pakai sbb dah kasi masuk Arrow.

Ape yang dah buat dengan enjin motor comel nie:
1.Con Rod Baru - buat kat Motoworks service batu caves
2.FAG Highspeed crank bearing baru - buat kat Motoworks service batu caves
3.Bearing Gear tukar baru - buat kat Motoworks service batu caves
4.Crank Shaft dah tukar ngan yg cantik punya.- buat kat Motoworks service batu caves
5.Athena high Quality engine gasket & seal made in Italy untuk semua seal yg ade kat motor nie dari atas sampai bawah kecuali Crank bearing seal. Termasuk semua O-ring yg kat dalam engine & kat dalam housing powervalve.
6.Crankshaft bearing Seal baru - Bkn Athena.
7.Balance Shaft Gear baru. Original Aprilia Parts. Bkn yg local made mcm ade setengah org jual pada satu masa dulu.
8.2T Pump Gear baru. Original Aprilia Parts.
9.Aprilia Original Rotax Clutch Friction Plate & Clutch plate.
10.Carburettor sea/gasketl & filter semua dah tukar baru guna Original Dellorto. (sume jet kat dlm tuh. xde yg kawen2 campur ngan bende alah lain)
11.Radiator dah flush & coolant sume baru.
12.Tayar depan: Bridgestone Battlax BT016 , Belakang:Bridgestone Battlax BT003 RS(baru tukar) kaki leper x yah risau lah sgt..
13.2T & Minyak engine yg digunakan: Petronas 2SP & Sikolene Medium. lain x de pakai.
14.Rantai & sprocket baru.
15.Piston Vertex

Sila Lihat Video dibawah untuk gambar motor, Condition motor, Bunyi motor & Engine dan lain2 lagi lah yg korang boleh tgk. Selebihnya sila ctc number diatas untuk tengok motor secara Live:





Motor adalah didalam keadaan yang terbaeekkk utk 2nd hand.Sekian Terima Kasih.


Last edited by ds24 on Wed Jul 06, 2011 12:28 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts: 1130
Join date: 2008-02-29
Location: Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Sun Jun 05, 2011 12:24 am

ALAMAK!Shocked

ds24 wrote:

Barang yang akan diberikan sekali kepada pembeli:
8.Original Aprilia Standard Exhaust with Original Endcan - dah buang lapis dah, tp tak pakai sbb dah kasi masuk Arrow.

Barang yg no.8 ni bole la aku ambik balik sbb owner lama pinjam tk pulang pulangkan terus....

_________________
Back to top Go down
View user profile
wira_kejam 2
naik moto 500cc
naik moto 500cc


Posts: 1047
Join date: 2009-05-19
Age: 32
Location: Alam kayangan

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Sun Jun 05, 2011 7:17 am

tbaik nih..
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Sun Jun 05, 2011 11:04 am

Club President wrote:
ALAMAK!Shocked

ds24 wrote:

Barang yang akan diberikan sekali kepada pembeli:
8.Original Aprilia Standard Exhaust with Original Endcan - dah buang lapis dah, tp tak pakai sbb dah kasi masuk Arrow.

Barang yg no.8 ni bole la aku ambik balik sbb owner lama pinjam tk pulang pulangkan terus....

Cip, yg tuh kene deal ngan owner lame tu..
Back to top Go down
View user profile
idir
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts: 466
Join date: 2008-11-11
Age: 34
Location: Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Mon Jun 06, 2011 9:53 am

selamat menjual bro.....
Back to top Go down
View user profile
apil_liar
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 168
Join date: 2010-09-26
Age: 30
Location: Linggi,Ampang

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Mon Jun 06, 2011 12:58 pm

ALAMEK..!! xdapek la nk ride g makan ikan bako dah..
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Mon Jun 06, 2011 3:19 pm

apil_liar wrote:
ALAMEK..!! xdapek la nk ride g makan ikan bako dah..

alaaa..setakat nak gi mkn ikan bako...boley roger2...klu xde motor pun boley lagi...motot lagi satu ade...neo ade...klu ade rezeki..motot lagi lagi satu..kih kih kih.

FYI: ade update pasal price kat atas..ade 2 harga..senang org nak buat pilihan.
Back to top Go down
View user profile
akuNabil
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts: 1308
Join date: 2008-02-22

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Mon Jun 06, 2011 3:42 pm


_________________
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Tue Jun 21, 2011 7:09 pm

Uishh..., xde org nak memunang ke...kih kih kih.
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Wed Jul 06, 2011 12:30 pm

Lai lai lai..meh masuk meminang....price sudah kasi drop..v-twin v-twin....
Back to top Go down
View user profile
limledye
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 62
Join date: 2010-07-18
Age: 36
Location: Kajang

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Wed Jul 06, 2011 2:01 pm

bang installment boleh?
hati gatal nak kahwin lagi satu bini aprilia
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Wed Jul 06, 2011 2:51 pm

C.O.D boss. Kekabarkan kat sesapa yg berkenan. Majlis meminang & akad nikah & kenduri sume buat time pagi 2/3 jam saje settle sume.kih kih kih. Janda nih, pengalaman banyak.kih kih kih.
Back to top Go down
View user profile
limledye
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 62
Join date: 2010-07-18
Age: 36
Location: Kajang

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Wed Jul 06, 2011 4:30 pm

ok! message diterima kpd bakal suami ingin menceraikan isteri.
klu boleh dapat wang niakah nanti i akan contact!
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Thu Jul 21, 2011 12:35 pm

bike SOLD... Mod sudah boley lock ini topic.
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts: 1265
Join date: 2008-11-26
Location: Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Thu Jul 21, 2011 2:58 pm

ds24 wrote:
bike SOLD... Mod sudah boley lock ini topic.
Quote :
9) Sebab Motor hendak dijual: Nak tambah jumlah dalam TABUNG AYAM, standby for upgrade insyaallah.

so nak ambik motor apa pulak ni bro... Cool

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Thu Jul 21, 2011 3:34 pm

Klu boleh tunggu lama skit, jadi geng la DG, Naked Shiver 2011 model. Klu x leh sabar, Touring: versys. Insyaallah ada rezeki. Doa2kanlah ye.
Back to top Go down
View user profile
DesertGoon
Jual Moto
Jual Moto


Posts: 1265
Join date: 2008-11-26
Location: Bamboo River & Cyberjaya

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Thu Jul 21, 2011 8:43 pm

ds24 wrote:
Klu boleh tunggu lama skit, jadi geng la DG, Naked Shiver 2011 model. Klu x leh sabar, Touring: versys. Insyaallah ada rezeki. Doa2kanlah ye.

itu niat yg bagus...! aku support pilihan pertama ko tu dan rasanya nabil pun berfikiran sama... kawan opis aku pun dah plan nak ambik shiver. dia kata ada dealer yg bagi rege rm52k aje tapi aku tak pasti kedai mana. Rolling Eyes

_________________
Not to be ridden at anything less than 110%, otherwise possible damage to one\'s rear-end and ego may result.
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts: 122
Join date: 2010-01-17

PostSubject: Re: Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..   Thu Jul 21, 2011 9:43 pm

Aritu pun dpt quote mcm tu la jugak rege. Kene dump 20k la jugak baru monthly ok. Klu dpymt rendah monthly sakit gak aa. Nak menunggu tu yang kacau jiwa dan raga, zahir & batin
Back to top Go down
View user profile
 

Aprilia RS125 1996 Sale..lai lai..

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» How To Derestirct An Aprillia Rs125!
» VA - Buena Vista Social Club (1996) Hit
» Aprilia Manual
» maintenance cost for aprilia shiver 750
» For Sale: Verslavy

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Market Place :: Bike shop-