RS125 & RS250 forum
 
HomeFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
edril86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 44
Join date : 2010-04-26
Age : 30
Location : kelana jaya

PostSubject: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Fri May 27, 2011 12:24 am

salam to all riders,

aku nak mintak tulun keda sesapa yang tau kat mane kedai kat area seremban yang boleh baik pulih moto aprilia aku serta ade servis tunda/angkut moto ke kedai..moto aku rosak la kat tengah jalan.time aku ngah tarik ingat nak men pickup, tetiba tak pegi dah..rem je yang lebih....macam problem kat clutch....tuko gear low pun tak jalan dah....
Back to top Go down
View user profile
Club President
Tokey Moto
Tokey Moto


Posts : 1130
Join date : 2008-02-29
Location : Valencia,Sri Hartamas

PostSubject: Re: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Fri May 27, 2011 12:47 am

edril86 wrote:
salam to all riders,

aku nak mintak tulun keda sesapa yang tau kat mane kedai kat area seremban yang boleh baik pulih moto aprilia aku serta ade servis tunda/angkut moto ke kedai..moto aku rosak la kat tengah jalan.time aku ngah tarik ingat nak men pickup, tetiba tak pegi dah..rem je yang lebih....macam problem kat clutch....tuko gear low pun tak jalan dah....
Tu namanya mayb UFO ko dh jahanam.UFO=PRESSURE PLATE
Lama lg ko bwk dlm condition camtu nnt plastic balancer gear ko lak akan pecah..
Sekian

_________________
Back to top Go down
View user profile
TT9
naik moto 125cc
naik moto 125cc


Posts : 355
Join date : 2008-10-30

PostSubject: Re: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Fri May 27, 2011 4:00 pm

chip. apa tanda2 nak terjadinya kejadian kerosakan seperti ni? scratch
dan yang paling penting, parts ada ke?

p/s: ni yg nak upgrade ke rs2009 ni. moto baru, hati pun x susah. cuma hutang bertambah la.
Back to top Go down
View user profile
edril86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 44
Join date : 2010-04-26
Age : 30
Location : kelana jaya

PostSubject: Re: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Fri May 27, 2011 5:48 pm

Adoi la...agak2 bape lak kos nak merepair tu....
Back to top Go down
View user profile
edril86
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 44
Join date : 2010-04-26
Age : 30
Location : kelana jaya

PostSubject: Re: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Fri May 27, 2011 6:12 pm

to all,

if ade yang nak repair moto kat area seremban...dan memerlukan khidmat tunda ,aku baru jumpa satu kedai .ape2 try kol no nie
067614378..XL motosports
Back to top Go down
View user profile
ds24
naik moto 50cc
naik moto 50cc


Posts : 122
Join date : 2010-01-17

PostSubject: Re: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Fri May 27, 2011 9:10 pm

Parts ade...baru punya...UFO tu stock lambat sikit...tp ade. Kih kih kih..sorry mencelah.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto   Today at 4:40 am

Back to top Go down
 
mencarik kedai moto yg ade servis tunda moto
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Le Mans Moto GP 2012
» Moto-bins shipping to NA
» Spain Moto GP - Advice on how to get there please?
» Death in the Moto gp.
» Moto-Pro Suspension

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Club RS :: Bikes Discussion :: RS125-
Jump to: